Fotbal intern

DINAMO. Lumini şi umbre. TEJA, “The SPECIAL ONE”!

DINAMO. Mihai Teja revine în "Groapă", de această dată ca antrenor principal al "cîinilor", în cursul zilei de azi fiind programată prezentarea oficială. Noul tehnician dinamovist a...
07.01.2015 | 00:11
DINAMO Lumini si umbre TEJA The SPECIAL ONE
ADVERTISEMENT

DINAMO. Mihai Teja revine în “Groapă”, de această dată ca antrenor principal al “cîinilor”, în cursul zilei de azi fiind programată prezentarea oficială. Noul tehnician dinamovist a făcut parte din staff-ul clubului din Ştefan cel Mare în 2007, atunci cînd Dinamo a cîştigat ultimul titlu, cu Mircea Rednic antrenor principal şi Teja secund. FANATIK.RO vă prezintă portretul celui mai nou membru al “haitei”, cu bune şi cu rele, un fel de “Dr. Jekyll an Mr. Hide”, prin intermediul opiniilor jucătorilor pe care i-a antrenat de-a lungul carierei sale ca principal sau ca secund.

teja_rednic

PASIONAT vs. AMATOR

DINAMO. În octombrie 2013, Mihai Teja era numit pentru prima dată în carieră antrenor principal, iar acest lucru se întîmpla la Universitatea Cluj. Renumit pentru pasiunea pe care o avea pentru fotbalul italian, tehnicianul urmărea des partidele din Serie A, fascinat fiind de tehnica şi de aşezările tactice ale fotbaliştilor din “Cizmă”. Chiar pe băncile şcolilor italiene a şi învăţat această meserie, fiind absolvent al renumitelor cursuri de la Coverciano. Pe cît de pasionat era de fotbalul şi ideologiile italiene, pe atît de contestat era însă de unii jucători. Mai mulţi fotbalişti pe care Teja i-a avut sub comandă spun că pentru acesta nu există mijlocul terenului, majoritatea sfaturilor pe care le oferea fiind să se joace cît mai simplist, cu pase sau centrări direct pe atacant, fără a se miza pe construcţia jocului. Un alt minus adus de jucători viza dorinţa lui Teja de a se descurca fără preparator fizic, ocupîndu-se singur şi de acest aspect.

ADVERTISEMENT

mihai-teja-publimedia-alexandru-hojda

The Special One vs. Jean Constantin

DINAMO. De-a lungul carierei sale, Teja a crescut şi antrenat fotbalişti care l-au iubit şi l-au urmat la echipele la care a activat, însă au existat şi jucători care nu au fost de acord cu termenii impuşi de noul antrenor dinamovist în vestiar. Impresionat fiind de performanţele şi numele pe care şi l-a căpătat Jose Mourinho, Teja îşi dorea ca jucătorii săi să i se adreseze  cu apelativul“The Special One”, aşa cum i se spune tehnicianul portughez. O mare parte dintre jucătorii promovaţi de Teja la echipele la care a activat îi respectau acestuia dorinţa, dar nu pentru că li se impunea acest lucru, ci pentru că îl respectau. De partea cealaltă, conform surselor FANATIK.RO, existau şi fotbalişti care nu îi agreau deloc stilul comportamental şi vestimentar. Aceştia îi spuneau “Jean Constantin” pe la colţuri. Asocierea cu regretatul comediant român avea tentă umoristică şi se datora timbrului vocal uşor piţigăiat, dar şi a părului creţ sau a modului în care acesta şi-l aranja cu gel. Din acest motiv jucătorii săi îi mai spuneau şi “Mister Ghiul”.

jose_mourinho_the_special_one-2161622

TRĂDĂTOR vs. LOIAL

DINAMO. Caracterul noului antrenor al dinamoviştilor a fost des contestat în unele episoade petrecute cu ani în urmă. Unii spun că Teja este lipsit de personalitate, fiind tot timpul împins de la spate de fraţii Becali, cei care l-au şi adus la începuturile carierei sale la echipa a doua a lui Dinamo. Un alt episod al cărui protagonist a fost s-a petrecut cînd Mircea Rednic s-a dus la CFR Cluj. Teja îl urmase ani la rînd la echipe precum Dinamo, Astra, Petrolul şi Standard Liege, echipa belgiană fiind ultima la care cei doi au colaborat, dar nu a mai făcut-o în Gruia. Teja s-a întors la Astra, unde a făcut parte din staff-ul lui Daniel Isăilă. Ultimul şi cel mai cunoscut moment controversat a avut loc în urmă cu puţin timp, cînd antrenorul a părăsit cîrma echipei naţionale de tineret pentru a veni la Dinamo, la scurt timp de la preluarea acesteia. Ca urmare a gestului său, Teja a intrat în dizgraţiile conducerii Federaţiei. Pe de altă parte, Teja şi-a demonstrat loialitatea tocmai faţă de clubul ce tocmai l-a acontat. Pentru că îşi dăduse cuvîntul că va veni la Dinamo din retur, el nu a dat curs ofertei primite de la Dinu Gheorghe pentru a prelua Rapid (citeşte detalii aici).

ADVERTISEMENT

Programul lui Teja:

8 ianuarie: reunirea lotului la Săftica;
9 ianuarie: vizita medicală la INMS;
10-13 ianuarie: antrenamente la Izvorani;
14-25 ianuarie: stagiu de pregătire centralizată, meciuri amicale în Turcia;
26-31 ianuarie: antrenamente la Săftica;
1-10 februarie: stagiu de pregătire centralizată, meciuri amicale în Spania;
17 februarie: Teja va juca primul meci oficial din postura de antrenor al cîinilor în prima manşă a semifinalelor Cupei Ligii Adeplast, adversarul nefiind încă stabilit;
21 februarie: Primul meci în returul Ligii 1, în deplasare contra Oţelului Galaţi

Tags: