Fotbal intern

DINAMO. Povestea de viaţă a lui Dielna: “Am stat în ghetouri!”

Claude Dielna a ajuns în iarnă la FC Dinamo Bucureşti, iar fotbalistul în vârstă de 29 de ani a reuşit să atragă atenţia începând cu momentul în care a fost la vizita medicală....
22.04.2017 | 10:08
DINAMO Povestea de viata a lui Dielna Am stat in ghetouri

Claude Dielna a ajuns în iarnă la FC Dinamo Bucureşti, iar fotbalistul în vârstă de 29 de ani a reuşit să atragă atenţia începând cu momentul în care a fost la vizita medicală.

Stoperul a vorbit despre prietenia cu Harlem Gnohere, actualul jucător al Stelei, dar şi despre momentele dificile prin care a trecut în copilărie. Totodată, Dielna a dezvăluit ce şanse sunt să rămână şi din sezonul viitor la Dinamo.

…despre prietenia cu Gnohere: “M-am trezit la uşă cu Bizonul. Am fost un an colegi la Academie. Nu-l mai văzusem de zece ani, dar când a auzit că m-am transferat la Dinamo, a venit la hotel, a întrebat în ce cameră stau şi mi-a sunat la uşă. A fost incredibil. Mi-a spus că Dinamo e o echipă foarte mare, cu foarte mulţi suporteri, care fac o atmosferă incredibilă. Mai ales în meciurile cu Steaua”, a spus Dielna pentru gsp.

…despre fotbalistul Dielna: “Cred că am un fizic bun, tehnică, nu mi-e frică să am mingea la picior pentru că am un control bun. Nu mă arunc din prima la bătaie, întâi analizez bine fazele de joc. Îmi place să joc agresiv mereu, dar inteligent.”

…despre posibilitatea de a rămâne la Dinamo: “Am mai avut două oferte din Chpionship, însă am ales Dinamo pentru că ştiam renumele acestui club. Sunt împrumutat de la Sheffield, dar în vară îmi expiră contractul cu cei de acolo şi voi purta discuţii contractuale inclusiv cu Dinamo.”

…despre prietenia cu Pogba: “Eu şi fratele meu suntem prieteni buni cu Paul şi fraţii lui. Cu Florentin Pogba am fost şi coleg de echipă. Mergem cu toţii în vacanţe. În ultima vreme am fost în Dubai şi Miami. E un fotbalist imens şi un băiat nemaipomenit.”

…despre copilărie: “Am momente poate de rătăcire, când mă ia valul pentru că, trebuie să recunosc, viaţa de fotbalist e altfel. Te mai fură câteodată celebritatea, banii, presa sau fanii şi uiţi cine eşti de fapt. Mă reîntorc periodic acasă, în ghetourile în care am crescut, la prietenii mei din copilărie şi revin cu picioarele pe pământ. Când mă întirc la viaţa mea de zi cu zi, privesc lucrurile cu alţi ochi. Nu vreau să mă victimizez acum. Am crescut în condiţii grele până la 14 ani, când am plecat la Academia de fotbal. Cei cu care am crescut stau de o viaţă în ghetou şi au îndurat foarte multe. Eu nu am fost acolo, mulţumesc lui Dumnezeu!, când s-a tras cu pistoale şi alte lucruri de acest gen. Acum se aud zilnic împuşcături în acea zonă. Pot spune că a existat şi o parte bună pentru că am rămas cu mentalitatea de ghetou, să lupt în continuu indiferent de condiţii. Am văzut ce înseamnă cu adevărat viaţa vrea şi pot spune că pe terenul de fotbal lupt ca în ghetou.”

…despre lupta pentru titlu: “Eu mă gândesc de la meci la meci, dar e adevărat că dacă batem Craiova începem să contăm cu adevărat.”

CS U Craiova-Dinamo, ora 20:30, LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro.