Sport

Dinamo, primă consistentă dacă va promova în SuperLiga. Câți bani vor primi „câinii” dacă trec de FC Argeș la baraj

Dinamo are promisă o primă consistentă dacă va reuși promovarea în SuperLiga. Câți bani vor încasa jucătorii dacă vor trece de FC Argeș la baraj.
29.05.2023 | 18:52
Dinamo prima consistenta daca va promova in SuperLiga Cati bani vor primi cainii daca trec de FC Arges la baraj
Dinamo va încasa un bonus consistent dacă va promova în SuperLiga. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Dinamo se află la două meciuri distanță de revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc, după un sezon petrecut în liga secundă. Jucătorii lui Ovidiu Burcă au o misiune extrem de dificilă contra lui FC Argeș. Partida tur a barajului pentru menținere/promovare în SuperLiga va avea loc luni, 29 mai, de la ora 20:00.

Dinamo, primă consistentă dacă va promova în SuperLiga

Dinamo va juca primul meci din „dubla” pentru menținere/promovare în SuperLiga cu FC Argeș pe teren propriu. Partida va fi găzduită de Arena Națională, iar suporterii „câinilor” au luat cu asalt casele de bilete pentru confruntarea cu gruparea lui Bogdan Vintilă.

ADVERTISEMENT

Pentru a-i motiva și mai tare pe jucătorii lui Ovidiu Burcă, șefii de la Dinamo le-au promis o primă consistentă. În cazul în care clubul din Ștefan cel Mare va reuși promovarea în SuperLiga jucătorii vor împărți aproximativ 100.000 de euro, potrivit playsport.ro.

Nici conducerea lui FC Argeș nu s-a lăsat mai prejos. În cazul în care vor reuși să se mențină în SuperLiga, jucătorii lui Bogdan Vintilă vor primi un bonus de 150.000 de euro. La meciul de luni seară sunt așteptați pe Arena Națională peste 25.000 de suporteri.

ADVERTISEMENT

Arbitraj video la barajele pentru promovare/menținere în SuperLiga

Federația Română de Fotbal a luat o decizie fără precedent înainte de barajele pentru promovare/menținere în SuperLiga. Forul care conduce fotbalul românesc a implementat arbitrajul video, în premieră, la meciurile de la baraj pentru a evita eventualele conflicte.

În celălalt meci de la baraj se înfruntă Gloria Buzău și UTA Arad. Cele două formații au remizat în turul de la Buzău, scor 0-0. La finalul meciului, Mircea Rednic a avut un discurs dur la adresa jucătorilor săi. VAR-ul va fi montat în premieră doar pe stadionul din Buzău.

ADVERTISEMENT

Dinamo va juca meciul tur cu FC Argeș pe Arena Naţională, acolo unde sistemul VAR a fost folosit prima dată la Euro 2020. De cealaltă parte, arenele din Arad şi Piteşti au găzduit deja meciuri cu arbitraj video în sezonul precedent din SuperLiga.

Suporterii lui FC Argeș, nemulțumiți înainte de partida cu Dinamo

Aproximativ 25.000 de suporteri sunt așteptați pe Arena Națională, dintre care 1.000 susținători ai lui FC Argeș. Înainte de fluierul de start al lui Horațiu Feșnic, suporterii „vulturilor” au protestat cu un mesaj pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Inițial, suporterii piteștenilor au achiziționat 521 de bilete la inelul 2 și ca urmare a cererii mari, „vulturii” au solicitat un număr mai mare. Numai că de această dată, suporterii lui FC Argeș acuză și susțin că „alb-roșii” le-au acordat bilete la inelul 1 pentru a-i separa.

Dinamo se pare că nu a uitat de vechile practici din vremurile de tristă amintire. Întâi au amânat cât au putut punerea în vânzare a biletelor destinate suporterilor noștri, iar acum vor să ne despartă. Aparent nu se așteptau să fim atât de mulți sau cel puțin așa se scuză.

În primă fază ne-au pus la dispoziție 3 sectoare la inelul 2, acum, că s-au dat toate, au luat ‘înțeleapta’ decizie de a deschide inelul 1, în loc să ne deschidă sectoarele adiacente celor primite inițial. Vor să ne dezbine! Sau pur si simplu sunt incapabili (ca sa nu omitem si aceasta varianta)! Vulturilor, haideți la meci pentru a umple acel 5% destinat nouă!”, se arată în comunicatul emis de suporterii lui FC Argeș.

ADVERTISEMENT