Fotbal intern

Dinamo, primul pas spre parteneriatul cu Real Madrid. Ofertă de cumpărare pentru Cortacero: „Rezolv eu cu Negoiță”. Exclusiv

14.04.2021 | 16:36
Dinamo primul pas spre parteneriatul cu Real Madrid Oferta de cumparare pentru Cortacero Rezolv eu cu Negoita Exclusiv
Dinamo, primul pas spre parteneriatul Real Madrid. Ofertă de cumpărare pentru Cortacero: ”Rezolv eu cu Negoiță” Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dragoș Sterpu este un român stabilit la Madrid care conduce o divizie IT într-o multinațională și a înființat alături de alți suporteri DDB Spania. Ocupă funcția de președinte interimar, iar statutul este clar: deciziile se iau prin vot și cotizația anuală este de doar 10 euro.

Dragoș Sterpu are două echipe pe care le susține din copilărie și pe care vrea să le unească cumva pentru salvarea uneia dintre ele: Dinamo și Real Madrid, la ambele fiind socios. Săptămâna aceasta a reușit imposibilul. Să se întâlnească cu oameni importanți din conducerea lui Real Madrid. Cei de la Real au vrut să stea de vorbă cu cineva din conducerea clubului și s-a ajuns la varianta Cornel Dinu, deoarece Constantin Eftimescu a preferat să stea deoparte.

ADVERTISEMENT

„Cornel Dinu este reprezentant onorific al DDB Spania și a reprezentat și Dinamo în aceste discuții într-un videocall la care au participat Butragueno, Maider, Gomez, Cornel Dinu și eu. Spaniolii au vrut să vorbească cu cineva oficial de la Dinamo, Eftimescu a vrut în primă fază, dar ulterior s-a răzgândit și a considerat că este mai bun Cornel Dinu” Dragoș Sterpu

Dinamo, primul pas spre parteneriatul cu Real Madrid. Ofertă de cumpărare pentru Cortacero: „Rezolv eu cu Negoiță”

Cornel Dinu este reprezentantul onorific DDB Spania începând cu 23 martie: „L-am convins să vină alături de proiectul nostru când i-am spus ce a zis tata: «Mister Dinu joacă încă o dată pentru Dinamo!». Și nu este singurul nume important care susține „sora mai mică a DDB România, dar care și-a propus lucruri mărețe. Marius Niculae este, de asemenea, alături de acest proiect.”.

Dragoș Sterpu este suporter dinamovist de 46 de ani (acum are 52), la vârsta de 6 ani l-a dus tatăl său la un meci al ”câinilor” și s-a îndrăgostit iremediabil. A acceptat un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, în care să explice cum a ajuns să fie primit cu brațele deschise la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

„Luni a fost o zi fabuloasă. Înainte de a ajunge în Valdebebas mă sunase Manuel Gomez, directorul de socios, am vorbit cu el și mi-a spus că dacă primim un tricou semnat de tot lotul (vezi foto mai jos) este de bine, să fim fericiți. Așa ceva se dau numai la sponsori sau la oficialități” – Dragoș Sterpu

„Nouă nu ne-au dat doar unul. Ci nu mai puțin de cinci! Când l-am sunat, nu i-a venit să creadă. Este un prim pas făcut, mai departe depinde numai de noi ce vom reuși să obținem. N-am cerut nici măcar un euro de la Real Madrid” – Dragoș Sterpu

Dragoș Sterpu
Dragoș Sterpu în fața birourilor lui Real Madrid de la Valdebebas. Sursa foto: arhiva personală

Cum a ajuns Dragoș Sterpu la Emilio Butragueno, legendarul „El Buitre”

Domnule Sterpu, cum ați ajuns să fiți primit la Real Madrid?

– Eu muncesc în informatică și calculez pașii destul de bine. Fac presiuni, ca să zic așa, la Real Madrid de anul trecut, fiind și eu la rândul meu socios la Real Madrid. Am 30 de ani de carieră profesională și acum a venit momentul să mai și iau ceva înapoi. Cam pe toți oamenii care mă cunosc și pe care-i cunosc, pe unde am muncit, încerc să-i folosesc ca să pot ajunge să și obțin ceva pentru Dinamo.

Când am ieșit statutari legal în Spania, l-am sunat direct pe Mario Gomez, directorul socios de la Real Madrid, oficial al clubului, ei au așa ceva, și i-am spus acum avem actele, putem deschide ușile. Și el mi-a zis „Bine. Fă un mesaj și trimite-l”. L-am scris și l-am trimis.

ADVERTISEMENT

Și ce s-a întâmplat?

– Eu îți spun sincer, mă așteptam să mă sune peste o lună, două… dar m-a sunat și mi-a spus „Vezi că o să te caute Butragueno”. Și i-am zis „Hai, te rog, faci glume cu mine?”„Nu e glumă, chiar te sună”, mi-a spus, serios… M-a sunat secretara „Vulturului”… „El Buitre”… , s-a prezentat, dacă am cinci minute că vrea să vorbească cu mine domnul Butragueno.

Eu i-am trimis vineri mailul și luni m-a sunat. Din momentul ăla discuțiile au accelerat atât de repede încât am avut foarte mari probleme cu… Dinamo, nu cu spaniolii. Spaniolii mi-au răspuns în câteva minute și răspunsurile de la Dinamo le-am primit la trei zile.

ADVERTISEMENT

În ce va consta, din punctul vostru de vedere, această colaborare cu Real Madrid?

– Păi în primul și în primul rând colaborarea la nivel de suporteri. Ca să nu-i pun în dificultate nici pe cei din București, o să fie un parteneriat între DDB Spania și suporterii lui Real Madrid. Nu vreau să amestec suporterii DDB din România pentru că nu am acceptul lor.

De asemenea, spaniolii ne pot da un ajutor important de la antrenori, logistică, pregătire, pentru Academia de Copii și Juniori. Sunt 24 de puncte. Eu tot ce am făcut i-am trimis mai întâi lui Cornel Dinu ca să știe tot ce se discută.

Vrem ca Real Madrid să devină partener oficial Dinamo București. Dar este foarte greu, pentru că asta ar înseamna să schimbăm o filosofie de peste o sută de ani. Să facă schimb de jucători, aici mă refer la jucătorii care nu intră în vederile loturilor de la prima echipă, până la U19, că ei au cinci echipe la nivelul ăsta. Să ni-i dea sub formă de împrumut, să joace în prima ligă la noi.

Cu Pablo Cortacero ai mai vorbit?

– Acum două săptămâni a zis că vin banii, că a trimis 900.000 de euro. Că au ajuns banii și că vine în România. Eu i-am zis că și dacă vine cu 10 milioane de euro mâine, la Dinamo nu mai are viață.

La cluburile de fotbal care au o asemenea masă socială în spate e foarte greu să păcălești. Te iubesc o dată, a doua oară e greu să-i mai convingi pe oamenii ăștia. El a zis că vine și face ordine, eu i-am explicat că nu are ce ordine să mai facă la Dinamo. Și-a pus toți suporterii în cap, toată suflarea dinamovistă e în capul lui. N-are nicio șansă. Când ți-ai pus suporterii în cap poți să pleci.

El zis că rezolvă și cu DDB-ul, că știe că DDB-ul a făcut eforturi. Eu i-am explicat că acum cea mai mare problemă a lui e că are… probleme cu DDB-ul, nu cu altcineva. I-am spus să considere că afacerea e încheiată, să recupereze ce mai poate recupera, dar el nu vrea, zice că vine, că face, că drege…

Eu știu că el nu vrea să renunțe la acțiuni…

– Cred, eu i-am făcut până acum patru oferte ca să-i cumpăr acțiunile. Patru! La a treia i-am zis „Îți dau exact cât a plătit, 512.000 de euro”. Dar să-mi vândă acțiunile mie personal, că eu nu vreau să mă încurc cu Lotus. Și i-am zis că eu rezolv cu Ionuț Negoiță să mi le vândă și n-o să-mi pună nicio piedică. Dar n-a vrut.

Tricoul lui Dinamo pentru asociația socios a lui Real Madrid
Tricoul lui Dinamo pentru asociația socios a lui Real Madrid
Tricoul lui Real Madrid primit de la Emilio Butragueno, cu semnăturile tuturor jucătorilor
Tricoul lui Real Madrid primit de la Emilio Butragueno, cu semnăturile tuturor jucătorilor
Dragoș Sterpu și DDB Spania intră în birourile lui Real Madrid...
Dragoș Sterpu și DDB Spania intră în birourile lui Real Madrid…

Cele 24 de puncte pe care Dragoș Sterpu le-a prezentat oficialilor lui Real Madrid

  1.  Înfrățire oficială a grupurilor de suporteri. Similar cu ce au Olympiakos și Steaua Roșie Belgrad sau PAOK și Partizan Belgrad. Eventuale reduceri la bilete și ajutor pentru innoptare.
  2. Ajutor reciproc pentru suporteri cand echipele lor au meciuri în țara celorlalți.
  3. Colaborare la evenimente caritabile pentru imagine și ajutor reciproc.
  4. Fiecare să poată trimite propagandă celuilalt grup cu bilete virtuale, licitații și oricare alt tip de strângere de fonduri.
  5. Posibilitatea de a deveni socios a ambelor cluburi cu anumite reduceri sau beneficii în plus fata de restul suporterilor (card personalizat, un tricou cadou, reduceri la merchandising…)
  6. Organizarea de amicale caritabile de old boys dar și a echipelor din prezent.
  7. Posibilitatea să sponsorizezi o echipă de juniori cu fonduri sau echipamente.
  8. Cantonamente și excursii pentru echipele de juniori ale celuilalt la tine în țară.
  9. Organizarea de turnee de juniori la care să atragi fonduri și alte echipe.
  10. Program de schimb de elevi (jucători), antrenori sau scouteri prin care să învețe meserie și să înțeleagă mersul lucrurilor și în alt tip de fotbal.
  11. Punerea la comun a datelor de scouting a jucătorilor din regiune și adaptarea cluburilor pentru a face raporturi de scouting în același fel.
  12. Împrumutul jucatorilor care nu au loc la Real către Dinamo.
  13. Ajutarea la crearea de planuri pentru a dezvolta infrastructura sportiva pentru academie.
  14. Ajutoare pentru adoptarea de tehnologie modernă
  15. Ajutarea la crearea unui plan profesionist pentru cresterea juniorilor.
  16. Ajutarea la creare unui plan medical, psihologic de alimentatia și vitaminizare pentru creșterea corectă a fotbaliștilor și maximizarea capacităților acestora.
  17. Programe de publicitate pentru a atrage tinerii către fotbal și ca jucători, și ca viitori suporteri.
  18. Punerea la comun a datelor și resurselor pentru a dezvolta noi metode de antrenament, tehnologíi și elemente de I+D.
  19. Planuri pentru formarea și dezvoltarea personală a angajaților din academie.
  20. Planuri pentru dezvoltarea școlară eficientă a tinerilor jucători și implantarea de valori morale și pasiune pentru fotbal.
  21. Acces la programele de antrenament ale juniorilor de la celelalte cluburi și ajutorul pentru crearea de planuri pentru fiecare echipa și/sau jucător.
  22. Ajutor pentru captarea de sponsori pentru echipele de juniori și academie.
  23. Colaborarea pentru a crea propuneri de legi și reguli la nivel de ligă și federatie pentru îmbunătățirea nivelului fotbalistic și atragerea de fonduri.
  24. Colaborarea la crearea de documentare, publicații in social media, interviuri și alte interacțiuni cu presa și suporterii ale cluburilor.
  • 187.000 de membri numără „Socios Real Madrid”, asociație a suporterilor cu o vechime de 117 ani (marele club madrilen a împlinit 119 ani pe 6 martie)
  • 900 de euro este cotizația anuală minimă a unui „socios” Real Madrid
ADVERTISEMENT