Sport

Dinamo, prioritate zero pentru ridicarea interdicţiei de transferuri! Şi-au angajat cel mai tare avocat de la TAS

După revenirea în SuperLiga, prioritarea zero a şefilor de la Dinamo este ridicarea interdicţiei pentru transferuri. Şi "câinii" şi-au angajat cel mai tare avocat de la TAS.
04.06.2023 | 15:15
Dinamo prioritate zero pentru ridicarea interdictiei de transferuri Siau angajat cel mai tare avocat de la TAS
Ovidiu Burcă sărbătoreşte promovarea în SuperLiga. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo a revenit în SuperLiga după o dublă de baraj spectaculoasă împotriva lui FC Argeş, încheiată cu scorul general de 8-5. “Câinii” au stat doar un an în liga secundă şi împotriva tuturor pronosticurilor au obţinut promovarea.

Dinamo, prioritate zero pentru ridicarea interdicţiei de transferuri! L-au angajat pe Jorge Ibarrola, celebrul avocat la TAS

Sunt încă multe de rezolvat la Dinamo, chiar şi după apariţia noilor acţionari majoritari, cei de la Red&White. Lotul este subţire şi ridicarea interdicţiei la transferuri este prioritatea zero pentru dinamovişti în acest moment.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, dinamoviştii l-au reangajat pe avocatul spaniol Jorge Ibarrola, unul dintre cei mai pricepuţi în ceea ce priveşte interdicţiile de transferuri şi omul care i-a mai ajutat o dată pe “câini” să deblocheze mutările, în 2021.

Andrei Nicolescu promite că totul se rezolvă: “Dinamo va face transferuri în vară”

Situaţia nu este una simplă, cu regulamente FIFA care se bat cap în cap cu principiile insolvenţei. Andrei Nicolescu, preşedintele celor de la Dinamo, a explicat pentru FANATIK situaţia şi le-a promis suporterilor că echipa va putea face transferuri în vară:

ADVERTISEMENT

“Ne aflăm într-o situaţie destul de bizară. FIFA şi TAS stabilesc în sarcina clubului o sumă de plată care nu poate fi luată în calcul de procedura insolvenţei pentru că această procedură are nişte principii şi reguli care nu au fost respectate. Cumva clubul este pus între aceste două situaţii şi trebuie să le respecte pe ambele. Încercăm să găsim o soluţie.

Cea mai bună este să convingem FIFA şi TAS că o astfel de plată nu poate să aibă consecinţe referitoare la interdicţia la transferuri, ci doar consecinţe în modul în care se poate implementa în planul de reorganizare şi tabelul definitiv al creditorilor. 

ADVERTISEMENT

Încercăm să găsim o soluţie, deocamdată nu am avut o presiune. Dar ce pot să vă spun este că Dinamo va face transferuri în vară”, a explicat Nicolescu într-un interviu acordat FANATIK în luna mai.

“Câinii”, blocaţi de FIFA pentru memoriile depuse de Akpala şi Albentosa

FIFA a dictat interdicţia la transferuri pentru Dinamo în noiembrie 2022, astfel “câinii” au fost nevoiţi să joace cu acelaşi lot şi în a doua parte a sezonului. Motivul este reprezentat din cauza memoriilor depuse de foştii jucători Joseph Akpala și Raul Albentosa.

ADVERTISEMENT

În plus, alţi jucători aduşi în “era Cortacero” la Dinamo şi-au depus memorii pentru recuperarea restanţelor salariale, în condiţiile în care contractele de zeci, chiar sute de mii de euro, au rămas doar pe hârtie.

Pentru “câini”, problema transferurilor trebuie rezolvată neapărat pentru că ar fi aproape imposibil ca Dinamo să reziste în SuperLiga cu acelaşi lot neschimbat din urmă cu un an, de când au început sezonul în liga secundă.

  • 8.000.000 de euro reprezintă datoriile celor de la Dinamo
  • 1.000.000 de euro şi-a asigurat Dinamo din drepturile tv după promovare
ADVERTISEMENT