Sport

Dinamo rămâne în groapă! Cronica meciului care trimite echipa lui Uhrin la baraj după golul încasat în minutul 90+2

Dinamo a pierdut dramatic meciul de pe teren propriu cu FC U Craiova. "Câinii" au condus în minutul 1, însă au fost îngenuncheaţi în repriza secundă, Compagno marcând golul victoriei în prelungiri.
08.04.2022 | 22:42
Dinamo ramane in groapa Cronica meciului care trimite echipa lui Uhrin la baraj dupa golul incasat in minutul 902
Banner al galeriei celor de la FC U Craiova în meciul cu Dinamo. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut cu 1-2 meciul împotriva celor de la FC U Craiova şi se apropie cu paşi repezi de meciurile de baraj. “Câinii” au început excelent meciul şi au dominat prima repriză, însă oltenii au fost letali în final de meci, Compagno reuşind golul victoriei în minutul 90+2.

Dinamo rămâne în groapă! Cronica meciului care trimite echipa lui Uhrin la baraj

În tribunele stadionului din Șoseaua Ștefan cel Mare s-au adunat aproximativ 3.000 de fani. “Câinii” au vândut mai multe bilete online, însă chiar şi aşa a fost una dintre cele mai animate atmosfere de pe stadion în actuala stagiune.

ADVERTISEMENT

Meciul a început abrupt, cu gol marcat la prima fază. Oltenii au dormit în ghete şi Dinamo a deschis scorul după un atac blitz finalizat de Christian Irobiso în minutul 1. Jonathan Rodriguez l-a servit perfect în faţa porţii pe atacantul nigerian.

Moura, aproape de autogol!

FC U Craiova nu s-a regăsit nici în următoarele minute şi Dinamo a fost la un pas de 2-0, însă lui Filip i-a lipsit puţin să reia balonul spre poartă. Oltenii au fost la un pas de egalare după o fază de cascadorii râsului la poarta dinamovistă.

ADVERTISEMENT

La o centrare plouată în careu i-a căzut mingea pe picior lui Moura şi a trecut la o palmă de poarta lui Eşanu. Portarul lui Dinamo era bătut, însă mingea a ieşit în corner. Arbitrul Marian Barbu i-a iritat pe fani încă din start de meci.

Van Durmen a lovit bara în minutul 26!

În minutul 12, Christian Irobiso a scăpat singur cu portarul şi a căzut în careu după un brânci primit de la Paramatti. Barbu nu a dat nimic, decizie care a stârnit revolta fanilor. După primul sfert de oră a ajuns şi galeria oaspete, care număra aproximativ 200 de fani.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Napoli au dat semne de viaţă şi au fost aproape de egalare la şutul excelent al lui Van Durmen, din minutul 26, care a zguduit bara din stânga porţii lui Eşanu, spectator la şutul belgianului.

În finalul primei reprize, Dinamo a ratat o şansă excelntă de a se desprinde pe tabelă. Irobiso a reluat pe lângă poartă după o acţiune foarte bună a lui Ahmed Bani în banda dreaptă. La cabine, “câinii” au intrat în avantaj, 1-0.

ADVERTISEMENT

Oltenii au egalat după o decizie controversată a arbitrului! Huyghebaert l-a învins pe Eşanu

Repriza secundă a început cu presiunea oaspeţilor. În minutul 51, a avut loc încă o fază controversată care cu brigada de arbitri în centrul atenţiei. Compagno a fost surprins în poziţie afară din joc, iar tuşierul a ridicat fanionul în timp ce unul dintre fundaşii lui Dinamo a trimis mingea în corner.

Marian Barbu a acordat corner în loc de offside şi din lovitura de colţ rezultată oltenii au egalat prin Huyghebaert, spre nemulţumirea tribunelor, care l-au luat în colimator pe “centralul” întâlnirii.

Irobiso, gol anulat pentru offside!

Dinamo nu a ieşit din prima jumătate de teren în debutul părţii secunde, oltenii fiind revitalizaţi de golul egalizator. Şi fanii oaspeţilor au ieşit din amorţeală şi şi-au făcut simţită prezenţa în tribune.

În minutul 65, Irobiso a scăpat din nou singur şi a reuşit să marcheze, însă reuşita sa a fost anulată corect pentru offside. Asta nu i-a împiedicat pe fani să le strige celebrul “Hoţii, hoţii!”, marcaţi încă de modul în care echipa lor a primit golul egalizator.

Compagno a dat lovitura în final de meci! Gol în minutul 90+2

Ultimele 20 de minute au fost fragmentate. Fotbal puţin, nervi mulţi. Oltenii s-au mulţumit cu egalul şi au căutat să întârzie cât mai mult jocul. Dinamo a încercat, însă a fost incapabilă să creeze acţiuni de poartă.

Statistica avertismentelor a fost relevantă în acest sens. În ultimul sfert de oră au fost 5 cartonaşe galbene acordate de Marian Barbu, doar două dintre ele pentru fault. Celelalte trei au fost pentru proteste sau simulări.

FC U Craiova a dat lovitura în final de meci. Compagno a scăpat singur în partea stângă a careului în minutul 90+2 şi l-a executat pe Mihai Eşanu cu un şut puternic. O victorie italienească obţinută de Nicolo Napoli, la capătul unui meci în care Dinamo a fost incapabilă să păstreze avantajul căpătat în minutul 1 şi să îşi creeze ocazii când avea nevoie de victorie.

Dinamo rămâne cu 13 puncte, la nouă lungimi de Chindia Târgovişte, prima echipă care scapă de baraj. “Câinii” au şanse minime să mai scape direct de retrogradare după acest rezultat, care face ca victoria din etapa trecută să conteze prea puţin în economia clasamentului.

  • 90+2 este minutul în care a marcat Compagno golul victoriei pentru FC U Craiova 
  • 56% a avut posesie FC U Craiova 
ADVERTISEMENT