Fotbal intern

Dinamo mai are puţin şi chiar pune lacătul pe club!

UPDATE 13:39 / FANATIK a aflat că marţi societatea controlată de Ionuţ Negoiţă a virat în contul lui FC Dinamo 600 de milioane de lei vechi, bani care a doua zi au intrat în conturile clubului...
20.09.2013 | 12:33
Dinamo mai are putin si chiar pune lacatul pe club

UPDATE 13:39 / FANATIK a aflat că marţi societatea controlată de Ionuţ Negoiţă a virat în contul lui FC Dinamo 600 de milioane de lei vechi, bani care a doua zi au intrat în conturile clubului sportiv. Totuşi, cum aceasta este doar o mică parte a datoriei totale, se pare că oficialii CS nu au fost de acord să-i mai păsuiască pe reprezentanţii echipei de fotbal, şi i-au somat să achite integral restanţele, în caz contrar nemaiavînd dreptul să folosească utilităţile de la baza sportivă din Parcul Sportiv Dinamo. “O parte din datorii a fost achitată, nu e normal ce se întîmplă. Dacă izbucneşte vreun incendiu la stadionul Dinamo, ce facem? De unde luăm apă. Cei de la CS trebuie să-şi asume toată răspunderea pentru decizia luată”, au punctat sursele FANATIK.

UPDATE 13:22 / Ionuţ Negoiţă, patronul echipei de fotbal, este indignat de situaţia în care s-a ajuns la complexul din “Ştefan cel Mare”, dar este convins că totul se va rezolva, cel puţin pentru partida de marţi, din Cupă, împotriva Sănătăţii Cluj. “Este o situaţie nefirească, dar îmi place să cred că nimeni nu are interese ca Dinamo să aibă probleme. Datoriile figurează în contul lui FC Dinamo, societate aflată în insolvenţă şi care, din ce ştiu eu, ar trebui să fie condusă de un administrator judiciar. Noi avem contract şi cu ei, şi cu CS Dinamo. Le-am virat nişte bani în conturile lui FC Dinamo, din care am înţeles că s-a plătit o parte a datoriilor. Dar ei au şi nişte debite mai vechi, este mai complicat, e treaba lor. Pînă la meciul cu Sănătatea Cluj de miercuri se va rezolva problema în proporţie de sută la sută. Dacă nu găsim o soluţie mai bună, vom închiria arena doar pentru acea partidă, ca să nu fie probleme. Noi avem Săftica, ne descurcăm, însă e vorba de echipa a doua, de juniori. Nu vreau să cred că cineva are interes ca acest complex sportiv să fie lăsat în paragină. Există şi alte soluţii, însă noi vrem să rezolvăm această problemă. Vom discuta şi sperăm ca totul să revină la normal”, a declarat Negoiţă pentru FANATIK.

UPDATE 13:00 / Contactată de FANATIK, Elisabeta Lipă, preşdeintele CS Dinamo a punctat: “Datorii de 80.000 de euro? Din ce ştiu eu ele sînt mult mai mari, dar nu ştiu să vă spun o sumă exactă. Nici măcar nu ştiu de cîte luni nu au mai plătit. Este o situaţie foarte complicată, fiindcă au achitat pe sărite, două luni nu, una da, trei nu şi s-au adunat şi nişte penalităţi. Eu nu mai înţeleg nimic ce se întîmplă acolo, nici nu ştiu cine datorează banii, pentru că există două cluburi distincte! Teoretic, domnul Negoiţă nu are nicio treabă cu datoriile, pentru că el administrează FC Dinamo 1948. CS Dinamo are contract cu FC Dinamo, societate controlată de domnul Badea. Comunicarea este grea, deşi au fost trimise notificări pentru a-i avertiza că se va ajunge aici. Pentru a se reda utilităţile la club, ar trebui achitată datoria, pentru că nu mai merge altfel. Sigur, pentru meciul de marţi din Cupă cred că ne vom înţelege. E posibil să facem contract doar pentru partida cu Sănătatea, ca Dinamo să nu piardă la masa verde”. 

Gigi Mulţescu ar fi trebuit să susţină azi o conferinţă de presă, numai că aceasta a fost anulată dintr-un motiv incredibil! Din cauza datoriilor la utilităţi pe care clubul de fotbal le-a acumulat, de aproximativ 80.000 de euro, preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, a decis sistarea utilităţilor către secţia de fotbal.

50000 de lei penalităţi lunare

Numai la apă, restanţele totale sînt de 1,5 miliarde de lei vechi, anunţă DigiSport. Momentan, nu se ştie cînd se va remedia situaţia, dar dacă utilităţile nu vor fi rebranşate pînă marţi, Dinamo este în pericol să nu poată disputa meciul din Cupă, împotriva Sănătăţii Cluj.La suma de 1,5 miliarde lei vechi se va aduna lunar, pînă în momentul achitării datoriilor, suma de 500 de milioane lei vechi. Dacă nu se vor achita aceste datorii, toate utilităţile vor rămâne oprite.