Fotbal intern

Dinamo recurge la măsuri drastice. Salariile vor fi înjumătățite. Reacția lui Florin Prunea: „Cu siguranță vor exista scăderi”

23.03.2020 | 18:41
Dinamo recurge la masuri drastice Salariile vor fi injumatatite Reactia lui Florin Prunea Cu siguranta vor exista scaderi
ADVERTISEMENT

Suspendarea fotbalului, provocată de coronavirus, produce daune financiare importante în rândul cluburilor, iar oficialii lui Dinamo pregătesc măsuri drastice pentru sezonul viitor: scăderea bugetului pentru salarii la jumătate.


UPDATE, ora 18:45/ Florin Prunea a declarat că este de așteptat ca salariile fotbaliștilor să fie reduse în perioada de suspendarea a campionatului.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță vor exista scăderi ale salariilor în această perioadă, dar acest lucru poate fi făcut doar cu acordul jucătorilor, trebuie găsită o soluție. Dacă va dura mult această perioadă va fi foarte greu, nu doar pentru fotbal, ci pentru toate sectoarele sociale, e o dramă”, a declarat Florin Prunea la TV Digisport.


Dinamo taie salariile cu 50%

În actualul sezon, Dinamo a avut unul dintre cele mai mari fondurii salariale din ultimii ani, încasările fotbaliștilor ajungând, cumulate, la aproximativ 150.000 de euro în acest moment, însă pentru stagiunea 2020 – 2021 situația se poate schimba radical.

ADVERTISEMENT

Oficialii clubului din Ștefan cel Mare se pregătesc să reducă fondul salarial cu 50%, de la 150.000 la 75.000 de euro, conform Gsp. Măsura drastică urmează a fi luată și din cauza pandemiei de coronavirus, care suspendat fotbalul și a redus substanțial încasările din această perioadă.

Cel mai mare salariu de la Dinamo ar urma să fie de 7.000 de euro, cu aproximativ 3.000 mai puțin decât încasează acum fotbaliștii cel mai bine plătiți, Diego Fabbrini, Filip Mrzljak sau Ante Puljic.

ADVERTISEMENT

În iarnă, Dinamo s-a despărțit de jucătorul cu cel mai mare salariu, Dan Nistor, care câștiga aproximativ 12.000 de euro în fiecare lună.

Creșterea salariilor nu a adus rezultatele așteptate

Din vară, cu Florin Prunea în conducere, Dinamo a avut unul dintre cele mai mari fondurii de salarii din ultimii ani, o creștere substanțială față de ce se întâmpla în ultimele sezoane.

ADVERTISEMENT

În toamnă, cu Dan Nistor în lot, clubul din Ștefan cel Mare plătea aproximativ 170.000 de euro lunar către fotbaliști, față de sub 100.000, bugetul pentru salarii din a doua jumătate a sezonului trecut, când, cu Mircea Rednic, Dinamo a terminat campionatul pe locul nouă.

În ciuda creșterii substanțiale a fondului de salarii, Dinamo a ratat din nou play-off-ul, terminând sezonul regular pe locul opt, la opt puncte în spatele celor de la Gaz Metan.

În primele două runde din actualul play-out Dinamo a înregistrat două înfrângeri, 0-1 cu Academica Clinceni și cu Poli Iași, rezultate ce i-au adus pe „câini” la trei puncte de primul loc retrogradabil.

ADVERTISEMENT