DINAMO. Sistemul de rotaţie, apreciat: “Îi ţine în priză pe Gnohere şi Essombe!”

Răzvan Scarlat   
în Dinamo
21/02/2016, 17:16
DINAMO. Sistemul de rotaţie, apreciat: “Îi ţine în priză pe Gnohere şi Essombe!”

DINAMO. Claudiu Niculescu a vorbit despre sistemul de rotaţie impus de Mircea Rednic la Dinamo în privinţa atacanţilor. În partida cu Concordia, Essombe a fost titular, iar Gnohere rezervă. Ambii au reuşit să marcheze. “Arborele” a punctat de două ori, după care a fost înlocuit chiar cu “Bizonul”, care a înscris pe final.

”Am trecut şi eu prin aşa ceva cu domnul Rednic. Preferă acest sistem, cel puţin la atacanţi, pentru a-i ţine pe ambii în priză, cum se spune. Practic revăd momentele din 2007. Eram eu pe bancă, cu acea rotaţie, intra Ganea, marca. Intram eu, marcam eu. Intra Dănciulescu, marca el. Este un lucru foarte util şi extrem de important că acceptă această rotaţie.

Nici nouă nu ne convenea atunci, dar acceptam rotaţia. Titulari de drept eram atunci eu şi Danciu, dar venise Ganea, jucător de echipă naţională, venise din Anglia, aşa că nu aveai ce să zici dacă rămîneai pe bancă. Cu toate că eram bosumflaţi şi eu şi Danciu, chiar şi Ionel, dar a fost benefic pentru Dinamo atunci”, a spus fostul fotbalist la un post de televiziune.

DINAMO. În urmă cu nouă ani, Niculescu, Dănciulescu şi Ganea au marcat pentru Dinamo, într-o jumătate de sezon, aproape 60 de goluri.

”Dacă vă aduceţi aminte, în acel tur de campionat, pentru că în retur Ionel a plecat la Rapid, noi trei am marcat împreună aproape 60 de goluri, în toate competiţiile. Eu, 10 goluri în Cupa UEFA şi 8 în Cupa României, Danciu, vreo 10 goluri în campionat şi 5 în restul iar Ganea, 14 în campionat, era golgheterul campionatului, plus 5-6 goluri în Cupa UEFA. De aceea spun că această concurenţă este benefică pentru Dinamo”, a spus Niculescu.

Închide ×