Fotbal intern

DINAMO. Decalogul lui Andone: “INTERZIS la discuţii pe facebook!”

DINAMO. Înlocuitorul lui Mircea Rednic pe banca tehnică a „cîinilor” a pus piciorul în prag imediat după instalare. Ioan Andone nu a fost primit cu braţele deschise de suporterii lui...
13.07.2016 | 18:08
DINAMO Decalogul lui Andone INTERZIS la discutii pe facebook
ADVERTISEMENT

DINAMO. Înlocuitorul lui Mircea Rednic pe banca tehnică a „cîinilor” a pus piciorul în prag imediat după instalare. Ioan Andone nu a fost primit cu braţele deschise de suporterii lui Dinamo, fiind considerat „prăfuit şi depăşit”, dar a făcut repede pace cu ei, după ce le-a promis titlul de campioană.

DINAMO. Pentru asta, tehnicianul i-a cerut lui Negoiţă jucători de valoare şi, mai mult decît atît, să facă totul pentru a-i păstra pe titulari, mulţi dintre ei aduşi de Mircea Rednic şi care şi-au anunţat, direct sau voalat, intenţiile de a pleca odată cu „mentorul” lor. Deocamdată, patronul a reuşit în mare măsură să-i satisfacă lui Ando cerinţele. Antrenorul a intrat apoi la discuţii individuale cu jucătorii, pentru că numai dacă-i cunoaşte foarte bine poate să obţină maximul de randament pentru a încerca să pună „laba” pe rîvnitul trofeu care n-a mai „poposit” în „Groapa ” din Ştefan cel Mare de 8 ani… Astfel, Ioan Andone a discutat cu fiecare în parte, a tras o primă linie conclusivă şi a impus apoi cîteva reguli, dure spun unii jucători, pe care dacă nu le vor respecta se va lăsa cu pedepse.

ADVERTISEMENT

A evitat problemele cu banii

DINAMO. La prima discuţie pe care a avut-o cu fotbaliştii, Andone i-a învăţat să-şi rezolve, din start, problemele financiare. „Fiecare jucător îşi scrie în contract cîţi bani crede că merită. Îţi negociezi cu patronul clubului prima, meci de meci. Aici nu mai intră nimeni în vestiar, să spună «Aveţi o sută, aveţi două sute…». Nu, fiecare îşi spune punctul de vedere, cît valorează un punct, cît ai ştiut să-ţi negociezi prima. Banii ăştia ţi se plătesc la salariu. Nu mai e «Stai, că mi-i dă cînd vrea patronul», scrie în contract: în momentul cînd iei salariul, iei şi prima. Au fost anul trecut jucători care au cîştigat chiar şi 11.000 de euro într-o lună”, a fost prima regulă a lui Ioan Andone.

Amenzi pentru indisciplină

DINAMO. „Fălcosu’” nu este deloc un antrenor dur, dar ţine la regulile pe care le impune la echipă. Iar indisciplina este taxată fără excepţie. Astfel, amenzile pentru întîrzieri la antrenamente ori pentru viaţa extrasportivă zbuciumată pot ajunge chiar la mii de euro. După ce i-a avertizat, Andone le-a cerut jucătorilor să-i spună lui atunci cînd au probleme, pentru a încerca să le rezolve.

ADVERTISEMENT

Fără Facebook

DINAMO. Noul antrenor le-a cerut „cîinilor” să nu dea interviuri la telefon, prin mesaje sau pe Facebook. „Se va vorbi doar în faţa camerelor sau faţă în faţă cu ziaristul. E mai bine aşa pentru voi, vă protejaţi pe voi în primul rînd, apoi echipa, clubul. Aşa nu vor mai putea să apară fel de fel de interpretări”, a hotărît Andone.

Şansă pentru fiecare

DINAMO. Noul-vechi antrenor dinamovist a ţinut să-şi asigure jucătorii că nu va face favoruri, în primul rînd în privinţa titularizării. „Toţi veţi avea şansa voastră, corect. Cine este în formă, joacă. Voi trata pe fiecare la fel, în egală măsură. Vreau doar să respectaţi antrenamentele, să nu fie conflicte în lot şi va fi bine pentru toţi”, le-a transmis Andone „copiilor”.

ADVERTISEMENT

Au scăpat de paznic!

DINAMO. Spre satisfacţia lor, „cîinii” au scăpat de „cîinele de pază” de la hotelul „Rin” din Otopeni, omul pus şi plătit de fostul antrenor, Mircea Rednic, pentru a-i „mîrîi” cine ajunge acasă după ora 22:30. Individul care-i pîndea pe jucători este paznic la hotelul patronului, aflat în vecinătatea blocului unde locuiesc fotbaliştii lui Dinamo. Acesta era foarte atent la maşinile care ajungeau după ora „stingerii” şi îi raporta lui Rednic cine calcă pe bec. Antrenorul îl răsplătea cu cîte 100 de euro pe lună. Acum, în mandatul lui Andone, paznicul a rămas fără job-ul „part time”…

5 trofee are Ioan Andone pe banca tehnică a lui Dinamo: un titlu de campioană (2004), 3 Cupe ale României (2003, 2004,2005) şi o Supercupă (2005)

„Toţi, fără excepţie de nume sau valoare, trebuie să înţeleagă faptul că, intrînd în vestiarul nostru, trebuie să facă orice pentru a juca bine şi pentru a cîştiga campionatul. Eu am venit la Dinamo ca să iau titlul!”
Ioan Andone