Sport

Șansă nesperată pentru Dinamo. O echipă din Liga 1 riscă retrogradarea din cauza unui fotbalist pe care nu l-a folosit deloc

Dinamo ar putea primi un ajutor nesperat în lupta pentru evitarea retrogradării. Gaz Metan riscă să fie trimisă în eșalonul secund din cauza unui jucător pe care nu l-a folosit deloc
21.01.2022 | 13:41
Sansa nesperata pentru Dinamo O echipa din Liga 1 risca retrogradarea din cauza unui fotbalist pe care nu la folosit deloc
Alb-roșii ar putea profita de problemele unei alte echipe din Liga 1. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

După FCSB, care i-a achitat nu mai puțin de 296.000 de euro în urma deciziilor FIFA și TAS, a venit rândul unei alte echipe de pe prima scenă a fotbalului românesc să aibă probleme din cauza polonezului Lukasz Gikievich.

Pus pe liber fără ca măcar să-și facă debutul, acesta a uzat de toate pârghiile legale pe care le avea la dispoziție și a avut câștig de cauză, astfel că trebuie să primească noi despăgubiri substanțiale.

ADVERTISEMENT

Dinamo ar putea profita de problemele unei echipe din Liga 1 pentru a scăpa de retrogradare

În vara lui 2019, chiar înainte să îmbrace tricoul roș-albastru, atacantul din 34 de ani a semnat cu Gaz Metan Mediaș, dar i s-a transmis ulterior că nu mai intră în planurile clubului – care căuta un jucător cu profil diferit – și i-a fost reziliat contractul. Dacă datoria nu va fi plătită în termen de 30 de zile se poate ajunge la interdicție privind transferurile, depunctare sau chiar retrogradare, caz în care Dinamo ar primi o șansă nesperată de salvare.

Conform Telekom Sport, Gikievich trebuie să primească nu mai puțin de 200.000 de euro, însă ar fi dispus să accepte și jumătate din sumă. Acesta evoluează acum în India, la Chennaiyin FC.

ADVERTISEMENT

Calvarul l-a care a fost supus de Gigi Becali: „M-a trimis la echipa a doua și mi-a schimbat mașina”

După experiența nereușită de la Mediaș, polonezul a ajuns la FCSB, în speranța că va da uitării toate problemele, dar nici aici nu a avut mai mult noroc. Gigi Becali l-a izgonit în foarte scurt timp, obligându-l să apeleze din nou la FIFA și, mai apoi, la TAS, pentru a-și obține drepturile salariale.

Eu mi-am respectat contractul, am muncit în fiecare zi, nu am băut, trebuia să mă respecte. Dar el a început să se joace cu mine. M-a trimis la echipa a doua, mi-a schimbat mașina. Îl suna pe un tip de pe bancă și îi spunea să schimbe un jucător. După 35 de minute, era schimbat.

ADVERTISEMENT

Nu am vrut să mă lupt cu ei. Am vrut doar să-mi arăt valoarea jucând pentru unul dintre cele mai bune cluburi din Europa. Le-am spus și lor că nu vreau să mă lupt cu ei pentru niște bani.

Când au început să-mi facă probleme, le-am spus: ‘Vă rog, haideți să găsim o soluție!’. Voiam doar să joc, iubesc fotbalul. Nu au ascultat ce le-am zis. M-au tratat foarte rău.

ADVERTISEMENT

Când m-am dus la președintele Argăseală, i-am zis: “Găsiți-mi un club! Dar nu accept să mă trimiți la echipa a doua, să-mi schimbați mașina cu una foarte, foarte rea. M-au dat afară din camera din cantonament, în timp ce alți jucători stăteau acolo.

Mi-au zis: ‘Lukasz, mâine trebuie să pleci din cameră! E un turneu și avem nevoie de cameră’. Nu aveam nici măcar bani cash pentru a închiria un apartament. Dar un prieten, bulgarul Chorbadzhiyski, m-a luat la el acasă”, a dezvăluit Lukasz Gikievich, de îndată ce a câștigat procesul cu roș-albaștrii.

Dinamo s-ar putea salva și cu ajutorul Federației

Retrogradarea Gazului nu este, însă, unicul scenariu care poate ajuta formația din Ștefan cel Mare să evite „matineul”. Deunăzi, Iuliu Mureșan a lăsat de înțeles că Federația Română de Fotbal intenționează să modifice formatul Ligii 1, astfel încât din sezonul viitor să ia startul 18 echipe în loc de 16, câte sunt acum.

Ce ştiu şi ce pot spune e că FRF a angajat o firmă olandeză, care a făcut multe simulări şi studii asupra formatului Cupei României şi campionatului şi firma olandeză a spus că un format cu 18 echipe ar fi mult mai rentabil şi mai aproape de adevăr la o ţară precum România. Decizia e la Federaţiei”, a dezvăluit președintele executiv al „câinilor”.

ADVERTISEMENT