Sport

Dinamo retrogradează în premieră în 74 de ani de istorie! „Câinii”, în galeria „selectă” din care mai fac parte Juventus, Milan, River Plate sau Glasgow Rangers

Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani a clubului, însă nu este nici prima și nu va fi nici ultima echipă de tradiție care are parte de o soartă dură.
29.05.2022 | 22:59
Dinamo retrogradeaza in premiera in 74 de ani de istorie Cainii in galeria selecta din care mai fac parte Juventus Milan River Plate sau Glasgow Rangers
Dinamo retrogradează în premieră în 74 de ani de istorie
ADVERTISEMENT

FANATIK vă prezintă un material despre echipe de fotbal cu istorii bogate, branduri care au retrogradat la un moment dat.

Dinamo se alătură unei liste lungi de echipe cu istorie bogată care au retrogradat

Dinamo a pierdut barajul cu U Cluj, scor 1-3 la general, iar „câinii” trăiesc momente dificile în istoria clubului. De-a lungul timpului, au existat echipe și mai celebre care au retrogradat.

ADVERTISEMENT

Juventus a trăit momente și mai grele în 2006, când din cauza celebrului scandal „Calciopoli” a fost retrogradată în a doua ligă, de unde torinezii aveau să înceapă o nouă aventură.

Multe dintre staruri au părăsit clubul imediat după retrogradare, însă Juventus a beneficiat de ajutorul unor fotbaliști emblematici, cum ar fi Alessandro Del Piero, Gianluigi Buffon sau Pavel Nedved.

ADVERTISEMENT

Aceștia au rămas și au pus umărul serios pentru promovarea în Serie A, iar după momentul dezastruos din istoria lui Juve, echipa reușea să revină în forță în fotbalul italian și până nu demult a dominat copios competiția internă, câștigând nouă ani la rând titlul.

Și AC Milan a retrogradat în sezonul 1979-1980, tot după un scandal creat de meciurile aranjate.

River Plate a simțit și ea gustul retrogradării în anul 2011, moment în care fanii i-au amenințat cu moartea pe jucători. Durerea a fost cu atât mai mare, cu cât după revenire, fanii lui Boca Juniors, rivala istorică a „alb-roșilor”, au compus un cântec în care fac referire la retrogradarea lor.

ADVERTISEMENT

Rangers, actuala echipă a lui Ianis Hagi, a fost retrogradată în 2012 din cauza administrației deficitare a clubului, însă echipa a fost obligată să pornească un nou drum, din liga a patra.

Ulterior, Rangers a revenit și în sezonul 2020-2021 a reușit să câștige titlul, bucuria fanilor fiind de nedescris, după toate problemele prin care au trecut.

ADVERTISEMENT
  • 74 de ani are Dinamo de la înființarea clublui

Momentul când ceasul de pe stadionul lui Hamburg s-a oprit

La finalul sezonului 2017-2018, Hamburg retrograda pentru prima dată din Bundesliga, iar celebrul ceas de pe „Imtech Arena” se oprea pentru prima dată.

Retrogradarea a venit într-un moment în care la Hamburg începuse o decădere destul de mare și de câțiva ani se luptau pentru salvare.

Atletico Madrid a fost și ea în poziția de retrogradată. În 2000, madrilenii retrogradau pentru prima dată în istorie, spre surprinderea tuturor fanilor.

Totuși, retrogradarea a însemnat și un lucru pozitiv pentru Atletico, pentru că în Segunda Division avea să își facă apariția Fernando Torres, celebrul atacant al fotbalului spaniol, poreclit și „El Nino”.

Saint-Etienne este retrogradată recent, după ce „verzii” au pierdut barajul de rămânere în Ligue 1 cu Auxerre, la penalty-uri. Saint-Etienne a fost cea mai titrată echipă din istoria Franței, până la apariția investițiilor qatareze de la PSG.

Fosta echipă a lui Pierre-Emerick Aubameyang și Bănel Nicoliță are 10 titluri de campioană în Franța, la fel câte are și PSG, care la finalul sezonului recent încheiat a egalat performanța „verzilor”.

Și Manchester City a retrogradat în 1996, însă „cetățenii” nu erau o echipă atât de notorie în Premier League în acea perioadă, față de cum este în prezent.

ADVERTISEMENT