Fotbal intern

Dinamo riscă depunctarea! Document oficial FRF. Cornel Dinu: „Spaniolii nu mai răspund la telefon!” Exclusiv

10.11.2020 | 21:07
Dinamo risca depunctarea Document oficial FRF Cornel Dinu Spaniolii nu mai raspund la telefon Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo riscă depunctarea la finalul lunii noiembrie. FRF a notificat clubul că au fost încălcate două articole din Regulamentul Național de Licențiere, iar dacă aceste datorii nu vor fi achitate până pe 30 noiembrie, clubul va suferi sancțiuni. 

UPDATE ora 21:00 / FANATIK a luat legătura cu Cornel Dinu, membru în Consiliul de Administrație al lui Dinamo, care a dat lămuriri cu privință la adresa FRF și a dezvăluit, în exclusivitate, că spaniolii, cei care ar trebui să plătească datoriile de care amintește actul federației, au ajuns de negăsit, nu mai răspunde niciunul la telefon!

ADVERTISEMENT

„Este o atenționare de bonitate a societății comerciale Dinamo 1948 făcută de federație. La data specificată, ultima zi din noiembrie, trebuie să vină SC DINAMO 1948 SA cu o situație în care nu are datorii. Sau dacă are datorii, le-a reeșalonat de comun acord, act semnat, cu creditorii” – Cornel Dinu

„Altfel, dacă rămâne cu datorii neachitate, prima măsură este amendă de 50.000 de lei, după care urmează depunctarea” – Cornel Dinu

„Cine să dea, însă, toți banii pentru plata datoriilor? Spaniolii au dispărut toți, nu mai răspund la telefon, nu-i mai găsește nimeni” – Cornel Dinu


FANATIK a vorbit cu fostul manager al Comisiei de Licențiere din cadrul FRF, Viorel Duru, acesta spunând că Dinamo riscă să fie depunctată cu 6 puncte dacă până la finalul lunii în curs nu va prezenta documente care să ateste plata datoriilor sau un document de la creditori, care sunt de acord cu amânarea plății.

FRF a înștiințat Dinamo că echipa a încălcat articolele 60 și 61 din Regulamentul Naţional de Licenţiere a Cluburilor, adică au datorii neachitate către cluburile de fotbal și către angajați, iar termenul în care pot să plătească aceste datorii este 30 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Dinamo riscă depunctarea. Documentul oficial primit de la Federație

Adresa celor de la FRF către Dinamo: 

“Dinamo va suporta o depunctare de 3 puncte pentru fiecare dintre cerințele încălcate”

Viorel Duru, fostul manager al Comisiei de Licențiere din cadrul FRF, a explicat pentru FANATIK ce înseamnă acest document transmis de FRF către cei de la Dinamo, “câinii” riscând depunctarea cu 6 puncte:

“Ce se poate face în momentul acesta? Există un termen de grație prin care clubul poate achita sau amâna cu acordul creditorilor datoriile restante la 30 septembrie. Este un raport făcut pe baza monitorizării la 30 septembrie. Conform regulamentului, pot achita sumele până la 30 noiembrie. 

ADVERTISEMENT

Ei au recunoscut la 30 septembrie respectivele datorii, deci nu mai pot deschide niciun litigiu. Pot doar să le amâne sau să le plătească. Dacă la 30 noiembrie nu sunt achitate, Dinamo va suporta o depunctare de 3 puncte pentru fiecare dintre cerințele încălcate. Mi-ați spus de două articole, 60 și 61, înseamnă 6 puncte.

Deci vor pierde 6 puncte, monitorizarea se încheie cu această sancțiune, dar în martie vine licențierea. Dacă datoriile vor persista și nu vor fi achitate, inclusiv cele la 31 decembrie, vor fi probleme mari”, a explicat Viorel Duru pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cortacero în urmă cu 7 zile: “Ce pot să spun acum este că banii vor veni imediat”

Noul patron al lui Dinamo, Pablo Cortacero, a trimis un mesaj în urmă cu o săptămână prin care spunea că banii vor veni în curând la club, așa cum tot promite de două luni și nimeni nu-l mai crede. Realitatea concretă este, însă, că dacă Dinamo nu va achita aceste datorii asumate în 20 de zile, va fi depunctată:

“Ce pot să spun acum este că banii vor veni imediat, mă refer aici la transferul pentru necesitățile imediate ale clubului. De asemenea, săptămâna viitoare (n.r. în această săptămână) vrem să anunțăm convocarea Consiliului de Administrație într-o ședință privind mărirea capitalului social al clubului”, a spus Cortacero în urmă cu 7 zile.

Dinamo este într-o situație delicată și din punct de vedere sportiv. Echipa lui Cosmin Contra a ajuns la 5 meciuri pierdute consecutiv în Casa Pariurilor Liga 1, echipa fiind penultima în clasament, cu 5 puncte, în 9 etape.

  • 35.000 de euro lunar câștigă Aleix Garcia, cel mai bine plătit fotbalist din Casa Pariurilor Liga 1
  • 5 puncte a adunat Dinamo în 9 etape, din 1 victorie, 2 egaluri și 6 înfrângeri, golaveraj 8-13
ADVERTISEMENT