Sport

Dinamo s-a autosesizat după documentele publicate de FANATIK. Tunisienii „dulăilor” ar putea avea statut de jucători comunitari. EXCLUSIV

28.02.2020 | 18:20
Dinamo sa autosesizat dupa documentele publicate de FANATIK Tunisienii dulailor ar putea avea statut de jucatori comunitari EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Echipa de handbal masculin a clubului Dinamo se va confrunta cu o situație dificilă din vară, când va fi obligată să renunțe la cinci sportivi importanți după ultima decizie a FRH, de a reduce numărul jucătorilor extracomunitari din lot.

Dinamo s-a autosesizat după documentele publicate de FANATIK: Bannour, Alouini şi Missaoui ar putea fi consideraţi jucători comunitari

Însă, Dinamo s-a autosesizat după documentele publicate de FANATIK pe data de 26 februarie şi a început demersurile pentru a obţine statutul de jucători comunitari pentru cei trei tunisieni din lot. În documentul publicat de FANATIK  se atestă că, cel puțin în cazul cluburilor de fotbal, sportivii din Tunisia nu au statut de extracomunitari, datorită unui acord semnat cu Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a votat la începutul săptămânii o măsură radicală, reducând la trei numărul de jucători extracomunitari pe care cluburile îi pot avea în lot, situație ce afectează cea mai importantă echipă românească de handbal masculin, Dinamo.

Reprezentanta României în play-off-urile din Champions League are opt sportivi extracomunitari în lot și, conform noilor reguli, ar fi obligată să renunțe la cel puțin cinci jucători în vară.

ADVERTISEMENT

Ce se arată într-un document semnat de FRF şi LPF! Jucătorii din peste 100 de ţări nu ar intra la categoria jucătorilor extracomunitari

Totuși, pe 26 februarie, FANATIK a publicat un document care poate îmbunătăți situația de la Dinamo. Actul, semnat în 2015 și adresat cluburilor de fotbal, prezenta statele ai căror cetățeni nu sunt considerați extracomunitari, printre care se află și Tunisia, datorită acordului semnat cu UE, țară care dă trei jucători la Dinamo: Amine Bannour, Kamel Alouini și Makrem Missaoui.

Țările ai căror sportivi sunt considerați comunitari, conform reglementărilor din fotbal semnate de FRF şi LPF, în anul 2015:

ADVERTISEMENT
  • Statele membre UE : Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Anglia
  • Ţările din Spaţiul Economic European: Islanda, Liechtenstein, Norvegia
  • Elveţia, în baza acordului UE-Elveţia privind libera circulaţie a persoanelor
  • Ţări care au încheiat acorduri cu Uniunea Europeană: Algeria, Maroc, Tunisia, Rusia, Albania, Croaţia, Fosta republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Andorra, San Marino şi 79 de ţări din grupul de State Africane, Caraibiene şi ale Pacificului

Dinamo ia în calcul să naturalizeze un jucător străin

Din informațiile noastre, Dinamo s-a autosesizat după documentul publicat de FANATIK și a pornit demersuri pentru ca cei trei tunisieni să fie încadraţi la statutul de jucători comunitari. O altă tactică pe care “dulăii” o iau în calcul este aceea de a naturaliza unul dintre jucătorii străini din lot. 

ADVERTISEMENT

Până la o rezolvare a cazului, Dinamo întâlnește Sporting în returul „dublei” din play-off-ul EHF Champions League. În prima manșă, disputată în Portugalia, „dulăii” s-au impus la un gol diferență, 26-25, și pornesc ca favoriți pentru calificarea în optimi.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
”O veste groaznică”. A murit la doar 46 de ani
”O veste groaznică”. A murit la doar 46 de ani
Cel mai temut criminal în serie din România ar putea fi eliberat din...
Cel mai temut criminal în serie din România ar putea fi eliberat din închisoare. A fost condamnat pe viață în 2015
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu...
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu lacrimi lângă tribuna-fantomă de 5 milioane € din București
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și...
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și pentru anumiți comercianți
La 13 ani, avea 90 de kg şi adoptase
La 13 ani, avea 90 de kg şi adoptase "body positivity". Cât a slăbit după ce a aflat că sănătatea are altă "părere"
Statul pe scaun timp îndelungat, asociat cu o moarte prematură. Exercițiile fizice nu...
Statul pe scaun timp îndelungat, asociat cu o moarte prematură. Exercițiile fizice nu ajută
Vero, cunoscută ca „Fetița Zurli” părăsește Gașca Zurli, alături de un alt coleg....
Vero, cunoscută ca „Fetița Zurli” părăsește Gașca Zurli, alături de un alt coleg. „Mi-e greu sǎ pun în cuvinte tot ce simt”
Care sunt pensionarii care putea pierde lunar sute de lei la pensie. Legea...
Care sunt pensionarii care putea pierde lunar sute de lei la pensie. Legea pregătită de parlamentari
Ce conțin, de fapt, crenvurștii. Lista pe care mulți cumpărători o ignoră
Ce conțin, de fapt, crenvurștii. Lista pe care mulți cumpărători o ignoră
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Vestea momentului în plin proces la TAS! Halep este în culmea fericirii
Vestea momentului în plin proces la TAS! Halep este în culmea fericirii
Cazul elevului abuzat sexual de două ori. Directoarea școlii, prima reacție
Cazul elevului abuzat sexual de două ori. Directoarea școlii, prima reacție
Motivul real pentru care Naomi Hedman a rupt logodna cu Florin Ristei: „Ea...
Motivul real pentru care Naomi Hedman a rupt logodna cu Florin Ristei: „Ea a reușit 3 ani, eu n-aș fi făcut-o”