Sport

Dinamo s-a vândut! Fondul de investiții Certinvest este gigantul care va salva Dinamo. Câți bani a primit Dorin Șerdean pentru pachetul majoritar și reacția acestuia. Exclusiv

Fanatik a aflat că actele s-au făcut în mare secret încă de acum 5 zile! Dorin Șerdean și-a dat acordul. Miliardarii imobiliari de la The One vor investi și ei în Dinamo!
24.02.2023 | 15:00
Dinamo sa vandut Fondul de investitii Certinvest este gigantul care va salva Dinamo Cati bani a primit Dorin Serdean pentru pachetul majoritar si reactia acestuia Exclusiv
Dorin Șerdean a vândut pachetul majoritar de acțiuni pe care-l deținea la Dinamo. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Veste excelentă primită de fanii lui Dinamo cu doar câteva zile înainte de primul meci oficial al „câinilor” în 2023. Dorin Șerdean și-a vândut pachetul majoritar de acțiuni pe care-l deținea prin intermediul firmei Lotus unui gigant financiar, care va salva clubul „alb-roșu” de la faliment!

Dorin Șerdean și-a vândut acțiunile de la Dinamo fondului de investiții Certinvest

Dorin Șerdean nu mai este acționarul majoritar al lui Dinamo. Posesor al unui pachet de 72,27% din acțiunile clubului prin intermediul firmei Lotus, Șerdean a ajuns la un acord pentru a le ceda unui gigant finaciar care va salva gruparea „alb-roșie” de la faliment.

ADVERTISEMENT

Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, la finalul săptămânii trecute, Dorin Șerdean a bătut palma cu firma Red&White, căreia i-a vândut acțiunile pe care le deținea la Dinamo contra unei sume de 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Afacerea a fost realizată și cu sprijinul lui Nicolae Badea, un mare dinamovist, care i-a pus în legătură pe cei de la Red & White cu Dorin Șerdean. Totul este pus la punct în cele mai mici amănunte, actele au fost deja redactate și se așteaptă doar semnarea lor. Cel mai probabil evenimentul va avea loc luni, în ziua meciului cu Unirea Constanța.

Red&White, firma care a cumpărat pachetul majoritar de la Dinamo deținut de Dorin Șerdean, este un SRL (o societate cu răspundere limitată) care va fi transformată într-o societate pe acțiuni. Printre acționarii Red&White vor intra doi „uriași” din punct de vedere financiar: fondul de investiții Certinvest și fondatorii grupul imobiliar The One.

ADVERTISEMENT

Fiecare dintre acești doi giganți va contribui în primă fază cu sume imense pentru salvarea lui Dinamo. La prima strigare, Certinvest va aduce un aport de capital de 5 milioane de euro, în timp ce reprezentanţii One vor veni cu două milioane de euro.

Dar nu vor fi singurii oameni cu bani care se vor alătura Red&White. Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, în firma Red&White va deține acțiuni și Vladimir Cohn, un mare dinamovist cu o avere de câteva sute de milioane de euro, un miliardar cu afaceri în domeniul energiei și unul în domeniul viticol.

ADVERTISEMENT

„Sunt supus unui acord de confidențialitate, nu pot să spun decât că Dinamo va avea un mare viitor. Eu, ca dinamovist, sunt cel mai fericit pentru tot ce se întâmplă”, a declarat Dorin Șerdean în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Reacţia oficială a One United pentru FANATIK: “Societatea noastră nu va investi la Dinamo!”

One United a transmis FANATIK un punct de vedere oficial în care susţine că societatea nu va investi la Dinamo: “One United Properties si acționarii principali și cofondatorii One United Properties, Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, nu sunt implicați în demersul de a investi în clubul Dinamo. Menționăm că nici cei doi cofondatori si nici One United Properties nu au intenția de a face o astfel de investiție.”

De altfel, într-un interviu exclusiv acordat FANATIK, bancherul Doru Lionăchescu a clarificat forma în care fondatorii One ar putea investi la Dinamo: “Toate discuțiile purtate nu implicau firma One care care este listată la bursă. Firma prin care noi ne uităm la diverse investiții, care este practic vehiculul investitional al meu, se numește EQPT – Equity Partners SRL, adică eu și cu ei, fondatorii One (n.r. – Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu), ca persoane fizice.”

Cine va conduce Dinamo după ce Dorin Șerdean și-a vândut pachetul majoritar de acțiuni

După ce va semna actele prin care cedează pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo, Dorin Șerdean nu va mai avea nicio legătură oficială cu gruparea „alb-roșie”. El nu va mai rămâne cu nici măcar o singură acțiune și, de asemenea, va renunța și la postul de administrator special în care trebuia să fie repus după o decizie definitivă a instanțelor de judecată din România.

În aceste condiții, clubul va fi condus în continuare de Vlad Iacob, actualul administrator special, căruia i se va alătura la comandă și Andrei Nicolescu, fost vicepreședinte la Rapid. El a plecat cu scandal din Giulești în urma unui conflict violent cu actualul acționar Victor Angelescu.

Eugen Voicu, omul din spatele Certinvest, noul acționar acționar majoritar al lui Dinamo

Certinvest este unul dintre cele mai puternice fonduri de investiții care activează pe piața din România. Cu o vechime de peste 30 de ani, a fost fondată de Eugen Voicu și derulează afaceri anuale de miliarde de euro.

Interesant este faptul că Eugen Voicu, despre care se poate spune că a devenit noul patron de la Dinamo, nu e recunoscut ca un mare dinamovist și nici măcar ca un microbist înflăcărat. Ba, chiar se poate spune despre el că nu are nicio treabă cu fotbalul. Și atunci, de ce a cumpărat Dinamo?

Sursele FANATIK spun că a privit totul ca o investiție de mare viitor, flerul de afacerist versat spunându-i că ar putea da o lovitură prin cumpărarea clubului. Cu o strategie bine pusă la punct, clubul Dinamo ar putea fi transformat într-o afacere foarte profitabilă. Modelul urmat este, în principal, cel britanic, unde fonduri de investiții cumpără cluburi de tradiție și le  folosesc drept vehicule de business.

  • 1.000.000 de euro este suma pe care Dinamo trebuie să o achite către creditori până la data de 30 aprilie pentru a obține licența de SuperLiga
  • 500.000 de euro a primit Dorin Șerdean în schimbul pachetului majoritar de acțiuni pe care-l deținea la Dinamo
Două femei, găsite moarte într-un apartament din Bacău. Ce ipoteze iau în calcul...
Două femei, găsite moarte într-un apartament din Bacău. Ce ipoteze iau în calcul anchetatorii
Denis Alibec a câștigat 1.200.000 € fără să miște un deget
Denis Alibec a câștigat 1.200.000 € fără să miște un deget
Meseriile în care salariile din România au ajuns cât în Franţa sau Germania....
Meseriile în care salariile din România au ajuns cât în Franţa sau Germania. Atrag şi străini, care primesc chiar şi 7.000 de euro lunar
Sarah Dumitrescu, superba fiică a Anamariei Prodan, apariţie ca o adevărată sirenă. Decolteu...
Sarah Dumitrescu, superba fiică a Anamariei Prodan, apariţie ca o adevărată sirenă. Decolteu generos şi rochie mulată pe corp
Primele declarații ale lui Șerban Copoț și ale magicianului Robert Tudor, după bătaia...
Primele declarații ale lui Șerban Copoț și ale magicianului Robert Tudor, după bătaia de la iUmor. Cei doi se contrazic: 'Aștept întâlnirea cu producătorii' vs. 'Doamne, Maica Domnului!'
Tinerii nu se mai angajează după ce termină facultatea sau liceul. Criză mare...
Tinerii nu se mai angajează după ce termină facultatea sau liceul. Criză mare de candidați la școlile de poliție
Imagini incendiare postate de Megan Fox. Apariție sexy în costum de baie. GALERIE...
Imagini incendiare postate de Megan Fox. Apariție sexy în costum de baie. GALERIE FOTO
Filmarea cu fosta soție a lui Claudiu Niculescu a stârnit reacții. Diana Munteanu,...
Filmarea cu fosta soție a lui Claudiu Niculescu a stârnit reacții. Diana Munteanu, în costum de baie
Prima veste bună pentru Simona Halep în plin scandal de dopaj. Anunţ oficial...
Prima veste bună pentru Simona Halep în plin scandal de dopaj. Anunţ oficial făcut de WTA
Cea mai detestată zodie. Nativii sunt „manipulatori”, „infideli” și „nesuferiți”, printre altele
Cea mai detestată zodie. Nativii sunt „manipulatori”, „infideli” și „nesuferiți”, printre altele
Reacția Regelui Charles când un turist din Oradea l-a sărutat pe obraji și...
Reacția Regelui Charles când un turist din Oradea l-a sărutat pe obraji și l-a îmbrățișat
Anunț pentru cei care au primit decizia de pensionare! Ce trebuie să faceți...
Anunț pentru cei care au primit decizia de pensionare! Ce trebuie să faceți dacă ați primit mai puțini bani la pensie
Sexy Leana Ceaușescu. Imagini nemaivăzute cu Elena Ceaușescu în ipostaze sexy!
Sexy Leana Ceaușescu. Imagini nemaivăzute cu Elena Ceaușescu în ipostaze sexy!