Sport

Dinamo s-a vândut! Fondul de investiții Certinvest este gigantul care va salva Dinamo. Câți bani a primit Dorin Șerdean pentru pachetul majoritar și reacția acestuia. Exclusiv

Fanatik a aflat că actele s-au făcut în mare secret încă de acum 5 zile! Dorin Șerdean și-a dat acordul. Miliardarii imobiliari de la The One vor investi și ei în Dinamo!
24.02.2023 | 15:00
Dinamo sa vandut Fondul de investitii Certinvest este gigantul care va salva Dinamo Cati bani a primit Dorin Serdean pentru pachetul majoritar si reactia acestuia Exclusiv
Dorin Șerdean a vândut pachetul majoritar de acțiuni pe care-l deținea la Dinamo. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Veste excelentă primită de fanii lui Dinamo cu doar câteva zile înainte de primul meci oficial al „câinilor” în 2023. Dorin Șerdean și-a vândut pachetul majoritar de acțiuni pe care-l deținea prin intermediul firmei Lotus unui gigant financiar, care va salva clubul „alb-roșu” de la faliment!

Dorin Șerdean și-a vândut acțiunile de la Dinamo fondului de investiții Certinvest

Dorin Șerdean nu mai este acționarul majoritar al lui Dinamo. Posesor al unui pachet de 72,27% din acțiunile clubului prin intermediul firmei Lotus, Șerdean a ajuns la un acord pentru a le ceda unui gigant finaciar care va salva gruparea „alb-roșie” de la faliment.

ADVERTISEMENT

Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, la finalul săptămânii trecute, Dorin Șerdean a bătut palma cu firma Red&White, căreia i-a vândut acțiunile pe care le deținea la Dinamo contra unei sume de 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Afacerea a fost realizată și cu sprijinul lui Nicolae Badea, un mare dinamovist, care i-a pus în legătură pe cei de la Red & White cu Dorin Șerdean. Totul este pus la punct în cele mai mici amănunte, actele au fost deja redactate și se așteaptă doar semnarea lor. Cel mai probabil evenimentul va avea loc luni, în ziua meciului cu Unirea Constanța.

Red&White, firma care a cumpărat pachetul majoritar de la Dinamo deținut de Dorin Șerdean, este un SRL (o societate cu răspundere limitată) care va fi transformată într-o societate pe acțiuni. Printre acționarii Red&White vor intra doi „uriași” din punct de vedere financiar: fondul de investiții Certinvest și fondatorii grupul imobiliar The One.

ADVERTISEMENT

Fiecare dintre acești doi giganți va contribui în primă fază cu sume imense pentru salvarea lui Dinamo. La prima strigare, Certinvest va aduce un aport de capital de 5 milioane de euro, în timp ce reprezentanţii One vor veni cu două milioane de euro.

Dar nu vor fi singurii oameni cu bani care se vor alătura Red&White. Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, în firma Red&White va deține acțiuni și Vladimir Cohn, un mare dinamovist cu o avere de câteva sute de milioane de euro, un miliardar cu afaceri în domeniul energiei și unul în domeniul viticol.

ADVERTISEMENT

„Sunt supus unui acord de confidențialitate, nu pot să spun decât că Dinamo va avea un mare viitor. Eu, ca dinamovist, sunt cel mai fericit pentru tot ce se întâmplă”, a declarat Dorin Șerdean în exclusivitate pentru FANATIK.

Reacţia oficială a One United pentru FANATIK: “Societatea noastră nu va investi la Dinamo!”

One United a transmis FANATIK un punct de vedere oficial în care susţine că societatea nu va investi la Dinamo: “One United Properties si acționarii principali și cofondatorii One United Properties, Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, nu sunt implicați în demersul de a investi în clubul Dinamo. Menționăm că nici cei doi cofondatori si nici One United Properties nu au intenția de a face o astfel de investiție.”

De altfel, într-un interviu exclusiv acordat FANATIK, bancherul Doru Lionăchescu a clarificat forma în care fondatorii One ar putea investi la Dinamo: “Toate discuțiile purtate nu implicau firma One care care este listată la bursă. Firma prin care noi ne uităm la diverse investiții, care este practic vehiculul investitional al meu, se numește EQPT – Equity Partners SRL, adică eu și cu ei, fondatorii One (n.r. – Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu), ca persoane fizice.”

Cine va conduce Dinamo după ce Dorin Șerdean și-a vândut pachetul majoritar de acțiuni

După ce va semna actele prin care cedează pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo, Dorin Șerdean nu va mai avea nicio legătură oficială cu gruparea „alb-roșie”. El nu va mai rămâne cu nici măcar o singură acțiune și, de asemenea, va renunța și la postul de administrator special în care trebuia să fie repus după o decizie definitivă a instanțelor de judecată din România.

În aceste condiții, clubul va fi condus în continuare de Vlad Iacob, actualul administrator special, căruia i se va alătura la comandă și Andrei Nicolescu, fost vicepreședinte la Rapid. El a plecat cu scandal din Giulești în urma unui conflict violent cu actualul acționar Victor Angelescu.

Eugen Voicu, omul din spatele Certinvest, noul acționar acționar majoritar al lui Dinamo

Certinvest este unul dintre cele mai puternice fonduri de investiții care activează pe piața din România. Cu o vechime de peste 30 de ani, a fost fondată de Eugen Voicu și derulează afaceri anuale de miliarde de euro.

Interesant este faptul că Eugen Voicu, despre care se poate spune că a devenit noul patron de la Dinamo, nu e recunoscut ca un mare dinamovist și nici măcar ca un microbist înflăcărat. Ba, chiar se poate spune despre el că nu are nicio treabă cu fotbalul. Și atunci, de ce a cumpărat Dinamo?

Sursele FANATIK spun că a privit totul ca o investiție de mare viitor, flerul de afacerist versat spunându-i că ar putea da o lovitură prin cumpărarea clubului. Cu o strategie bine pusă la punct, clubul Dinamo ar putea fi transformat într-o afacere foarte profitabilă. Modelul urmat este, în principal, cel britanic, unde fonduri de investiții cumpără cluburi de tradiție și le  folosesc drept vehicule de business.

  • 1.000.000 de euro este suma pe care Dinamo trebuie să o achite către creditori până la data de 30 aprilie pentru a obține licența de SuperLiga
  • 500.000 de euro a primit Dorin Șerdean în schimbul pachetului majoritar de acțiuni pe care-l deținea la Dinamo
ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Va fi din ce în ce mai rău în România. Temperaturile vor arde
Va fi din ce în ce mai rău în România. Temperaturile vor arde
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile...
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile de lux