Fotbal intern

Dinamo, salvatoarea Viitorului în 2013! Cornel Dinu, acuze după meciul suspect: “Nici nu vreau să-mi amintesc”

02.05.2021 | 15:29
Dinamo salvatoarea Viitorului in 2013 Cornel Dinu acuze dupa meciul suspect Nici nu vreau sami amintesc
Dinamo, salvatoarea Viitorului în 2013! Cornel Dinu, acuze după meciul suspect: "Știu jucătorii și antrenorul care au participat atunci"
ADVERTISEMENT

Dinamo şi Viitorul se întâlnesc în etapa a 5-a din play-out. “Câinii” au mare nevoie de puncte pentru a ieşi din zona periculoasă a clasamentului, însă echipa lui Gică Hagi e tot în zona barajului. Între cele două formaţii, de-a lungul timpului au fost şi dispute dure, dar şi unele care au ridicat suspiciuni. 

Dinamo, salvatoarea Viitorului în 2013! Acuze la adresa echipei lui Hagi

Poate meciul care a ridicat cele mai multe semne de întrebare dintre cele două echipe s-a disputat pe 24 mai 2013 când Viitorul lupta să scape de retrogradare, în timp ce Dinamo nu mai avea nicio şansă de calificare în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Gheorghe Hagi s-a impus atunci cu scorul de 3-2, victorie care venea imediat după meciul cu cântec din Ghencea, câştigat de Viitorul cu 5-2 împotriva Stelei, despre care patronul Gigi Becali spunea la vremea respectivă că “n-a fost blat, a fost omenie”.

Bălaşa a adus victoria după gafa lui Bălgrădean! Cornel Dinu: “Știu jucătorii și antrenorul care au participat atunci”

Doar 5 zile mai târziu, Viitorul lui Hagi a învins cu 3-2 în “Groapă” şi şi-au asigurat prezenţa în prima ligă. Scorul a fost deschis de Lazăr în minutul 11, însă “câinii” au întors rezultatul prin Dănciulescu (16) şi Alexe (51). Viitorul a dat lovitura pe final prin Chiţu (63) şi Bălaşa (89), după gafa lui Bălgrădean.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului rivalii acuzat maniera în care au evoluat cele două formaţii, iar la începutul acestui an, Cornel Dinu a lăsat să înţeleagă că meciul din 2013 dintre cele două formaţii a fost mai mult decât suspectă:

„Nu mai vreau să-mi amintesc ce s-a întâmplat. Știu jucătorii și antrenorul care au participat atunci. E același care a trântit un meci pe 16 noiembrie 1980 (n.r. Se Cornel Țălnar, care a jucat în FC Braşov – Dinamo 3-1 din 16.11.1980).

ADVERTISEMENT

La câte trădări și dezastre am avut în viață, cum să le uit? Nu te aștepți să bage cuțitul și să trântească meciul în rate. Să sperăm că timpurile schimbă comportamentul uman.

Cine apare și se jură că e credincios și sufletist nu se poate preta la așa ceva.  Nu, nu făceam aranjamente. Erau doar pactizări între niște echipe-prietene, când calculele erau deja încheiate”, a spus Cornel Dinu în luna ianuarie a acestui an la Telekomsport.

ADVERTISEMENT

Cătălin Anghel este cel care a stat pe banca Viitorului la acest meci. El va fi şi în confruntarea programată duminică, de la ora 18:30 la Ovidiu. Ambele formaţii caută să iasă cât mai repede de zona retrogradării. În sezonul regulat, Viitorul a obţinut două victorii: 2-1 la Ovidiu şi 5-0 în Şoseaua Ştefan cel Mare.

Retrogradatele din sezonul 2012-2013 s-au stabilit la TAS! Rapid a căzut în Liga II

Finalul sezonului 2012-2013 a fost unul nebun şi retrogradatele s-au ştiut abia după ce a început noul sezon. Din punct de vedere sportiv au căzut Concordia, CS Turnu-Severin, CSMS Iaşi şi Gloria Bistriţa.

Însă, U Cluj şi Rapid nu au luat licenţa şi au fost retrogradate. Cele două formaţii au mers la TAS. U Cluj a avut câştig de cauză şi a rămas în Liga 1, în timp ce FRF a decis ca Rapid şi Concordia (prima de sub linie) să dispute un baraj pentru Liga 1.

Play-off-ul a fost câştigat de Rapid cu 2-1, însă avea să fie rândul Concordiei să meargă la TAS, unde a avut câştig de cauză. Astfel, Chiajna a rămas în Liga 1, în timp ce Rapidul a fost retrogradată, deşi au trecut deja două etape din stagiunea 2013-2014. Astfel, meciurile Rapidului cu Viitorul şi Vaslui au fost anulate.

Dinamo Bucureşti – Viitorul Constanţa 2-3 (Dănciulescu 16, Alexe 53 / Lazăr 11, Chiţu 62, Bălaşa 89)

Dinamo: Bălgrădean – Rus, Luchin, Dandea (Curtean ’46), Muşat – Strătilă (Axente ’87), Grigore, Boubacar, Matei – Dănciulescu (Cristea ’74), Alexe. Antrenor: Cornel Ţălnar

Viitorul Constanţa: Vâtcă – Bejan, Larie, Puţanu, Bălaşa – Benzar – Chiţu, Nikolov (Onicaş ’73), Lazăr, Cârstocea (Cristocea ’56) – Alibec (Mitriţă ’84). Antrenor: Cătălin Anghel

ADVERTISEMENT