Fotbal intern

Dinamo, șanse minime să aibă stadion nou. Veste proastă de la CNI: „Probleme de natură tehnică și juridică”

19.08.2019 | 22:38
Dinamo sanse minime sa aiba stadion nou Veste proasta de la CNI Probleme de natura tehnica si juridica

Noul stadion al lui Dinamo are șanse tot mai mici să fie construit de Compania Națională de Investiții. Problemele de natură juridică de la CS Dinamo împiedică startul proiectului, iar, mai nou, CNI a venit cu o altă veste proastă pentru fanii dinamoviști. 

Dinamo, șanse minime să aibă stadion nou

Deși inițial se spera ca noua arenă să fie construită pe locul Velodromului, și această variantă a picat din motive tehnice. CNI și-a încheiat comunicatul dat publicității recent cu mențiunea că va depune toate eforturile pentru ca noua arenă să fie realizată, însă doar după ce se vor fi rezolvat aceste impedimente care țin de clubul CS Dinamo.

„Cu privire la obiectivul de investiții «Stadion nou pentru CS Dinamo Bucureşti», menționăm că pe amplasamentul actualului stadion există probleme de natură juridică care la acest moment fac imposibilă predarea obiectivului de investiții către CNI SA în vederea realizării acestuia. 

Asa ar trebui sa arate noul stadion al lui Dinamo
Asa ar trebui sa arate noul stadion al lui Dinamo

De asemenea, precizăm faptul că varianta construirii noului stadion pe actuala locație a velodromului a fost studiată, însă au rezultat o serie de impedimente de natură tehnică în ceea ce privește accesul precum și evacuarea persoanelor în/din stadion dar și probleme legate de distanța față de limita de proprietate a vecinătăților. Totodată, au fost semnalate la CNI sesizări atât ale unor asociații sportive cât și ale locuitorilor din zona limitrofă vis a vis de construirea noului stadion pe amplasamentul velodromului. 

CNI, alături de toți factorii implicați în derularea lucrărilor pentru acest proiect va depune toate eforturile astfel încât această investiție să se materializeze, însă acest lucru va fi posibil numai după clarificarea de către CS Dinamo a aspectelor de natură tehnică și juridică”, au anunțat reprezentanții CNI.

Echipa de fotbal traversează una dintre cele mai negre perioade din istorie. După ce în urmă cu un sezon s-a clasat pe locul 9, cea mai proastă clasare de când există Dinamo, „câinii” sunt acum ultimii în Casa Pariurilor Liga 1, iar singurul lor gând este acela de a rămâne în prima ligă.