Fotbal intern

Dinamo, schimbată din temelii față de ultimul meci cu Botoșani. Cum arăta atunci 11-le „câinilor”

24.01.2021 | 10:40
Dinamo schimbata din temelii fata de ultimul meci cu Botosani Cum arata atunci 11le cainilor
ADVERTISEMENT

Dinamo s-a schimbat radical de la meciul din etapa a treia cu FC Botoșani, când spaniolii făceau legea în primul unsprezece al „câinilor”. Astfel, echipa lui Jerry Gane va arăta total diferit față de ultima confruntare cu moldovenii.

Dinamo se află pe locul 11 în Casa Pariurilor Liga 1, cu 19 puncte după 17 etape, în timp ce Botoșani e pe poziția a opta cu 21 de puncte, la trei lungimi distanță de primul loc de play-off, pe care se află Chindia.

ADVERTISEMENT

Suporterii-acționari au reușit două transferuri importante înainte de meciul cu moldovenii, după ce Juan Camara, ultimul spaniol al lui Dinamo, a părăsit echipa din Ștefan cel Mare.

Borja Valle făcea senzație cu FC Botoșani, la primul meci la Dinamo

Dinamo reușea doar un 1-1 cu FC Botoșani, însă proiectul „El Nuevo Dinamo” începea promițător, cel puțin din punct de vedere sportiv, iar Juan Camara și mai ales Borja Valle, impresionau la debut, deși au jucat doar 45 de minute. Borja Valle înscria un gol superb, comparabil cu execuțiile incredibile ale lui Gheorghe Hagi sau Claudiu Niculescu.

ADVERTISEMENT

La ultima partidă cu FC Botoșani, Dinamo a avut pe teren nu mai puțin de patru jucători din Spania, însă proiectul spaniol al lui Pablo Cortacero s-a dovedit a fi un fiasco total, iar toți jucătorii iberici din Ștefan cel Mare au părăsit echipa, la care se adaugă și Straton, plecat la rivala FCSB.

Cum a arătat Dinamo la ultimul meci din Casa Pariurilor Liga 1 cu FC Botoșani:

  • Dinamo: Straton – A. Gonzalez, Puljic, R.Grigore, Isma Lopez – Sorescu, Răuță, Gol, Fabbrini (Juan Camara 45) – Măgureanu (Borja Valle 45), Nemec. Antrenor: Cosmin Contra
  •  Rezerve: Eşanu, Bejan, Ehmann, I. Şerban, Mihaiu, G. Creţu, Bani, Borja Valle, Juan Camara
ADVERTISEMENT

Dinamo mai are doar patru titulari de la meciul cu FC Botoșani

Dintre jucătorii trimiși de Contra pe teren cu FC Botoșani, doar cinci fotbaliști se mai află în lotul lui Dinamo și doar patru dintre ei au evoluat la ultima partidă împotriva Chindiei Târgoviște: Sorescu, Răuță, Fabbrini și Nemec, în timp ce Gol a fost pe lăsat pe bancă. Alți cinci fotbaliști care au fost rezerve la ultimul meci cu Botoșani se mai află la Dinamo: Eșanu, Bejan, Ehmann, Crețu și Bani.

Cum a arătat Dinamo la ultimul meci din campionat împotriva celor de la Chindia Târgoviște:

  • DinamoEşanuSorescu, Bejan, Ehmann, Radu – Creţu (Bani ’69), Anton, Răuţă, Fabbrini – Achim (Blejdea ’61) – Nemec. Antrenor: Ionel Gane
  • Rezerve: Mitrovic, Stan, Gol, Blejdea, Mihaiu, Borcea, Bani, Măgureanu.
ADVERTISEMENT

Cum a arătat Dinamo la ultimul meci cu FC Botoșani:

  • Dinamo: Straton – A. Gonzalez, Puljic, R.Grigore, Isma Lopez – Sorescu, Răuță, Gol, Fabbrini (Juan Camara 45) – Măgureanu (Borja Valle 45), Nemec. Antrenor: Cosmin Contra
    Rezerve: Eşanu, Bejan, Ehmann, I. Şerban, Mihaiu, G. Creţu, Bani, Borja Valle, Juan Camara

Chiar dacă Dinamo se confruntă cu toate aceste probleme, antrenorul lui FC Botoșani, Marius Croitoru, se teme de partida împotriva „câinilor roșii”, care va avea loc duminică, de la ora 20:00: „Jucăm împotriva unor fotbaliști de mare clasă, jucători foarte buni pentru nivelul din România! Ne aşteaptă un meci dificil. Dinamo a arătat în ultimele meciuri o formă foarte bună. Jucătorii dinamovişti sunt de admirat pentru tot ceea ce au făcut în teren, pentru profesionalismul arătat zi de zi la antrenamente şi la meciuri”, i-a lăudat Croitoru pe dinamoviști la conferința de presă.

Ce jucători au plecat de la Dinamo

  • Straton
  • Gonzalez
  • Isma Lopez
  • Borja Valle
  • Abdoulaye Ba
  • Rene Roman Hinojo
  • Aleix Garcia
  • Tomas Mejias
  • Juan Camara
ADVERTISEMENT