Fotbal intern

Dinamo, scoasă din criză de echipa care era pregătită să îi lase locul în Liga 1! Își revin “câinii” după 3 luni de secetă?!

29.04.2021 | 20:43
Dinamo scoasa din criza de echipa care era pregatita sa ii lase locul in Liga 1 Isi revin cainii dupa 3 luni de seceta
Dinamo, scoasă din criză de echipa care era pregătită să îi lase locul în Liga 1! Își revin "câinii" după 3 luni de secetă?!
ADVERTISEMENT

Dinamo a câștigat primul meci după o pauză de 3 luni.  “Câinii” i-au învins pe cei de la Voluntari cu 2-0 și au o injecție de moral înainte de meciurile viitoare care le-ar putea asigura continuarea în prima ligă.

Dinamo, scoasă din criză de echipa care era pregătită să îi lase locul în Liga 1! Declarațiile lui Andone au făcut valuri

Asupra acestui meci au planat suspiciuni după ce, Ioan Andone, a declarat anul trecut că FC Voluntari ar fi fost dispusă să lase locul celor de la Dinamo pe prima scenă, dacă echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare ar fi retrogradat:

ADVERTISEMENT

“Dacă va retrograda Dinamo, îmi spunea că noi, Voluntari, ar trebui ţinem în viaţă brand-ul ăsta şi să le cedăm locul în Liga 1. Decizia e a domnului primar, a Consiliului Local şi ne cedăm locul.

Pentru noi nu ar fi o problemă, suntem un club nou, o putem lua de la început, ai juniori, ai copii, îţi faci echipă tânără şi începi să construieşti o echipă nouă. Da. Asta voiam să vă spun”, a spus Andone în august 2020, o declarație care a făcut valuri la acel moment.

ADVERTISEMENT

“Acum, probabil, că nu am mai discutat despre acest lucru, e mai delicată situaţia. Le cedezi locul unor spanioli pe care nu îi vede nimeni”

În urmă cu câteva zile, Ioan Andone și-a mai revizut declarația și a spus că ar fi cam greu să îi lase locul lui Dinamo, în condițiile în care ar ceda locul unui club al cărui acționar majoritar este Pablo Cortacero, unul pe care nu îl știe nimeni:

“Acum, probabil, că nu am mai discutat despre acest lucru, e mai delicată situaţia. Le cedezi locul unor spanioli pe care nu îi vede nimeni, nu îi simte nimeni? E o situaţie extrem de grea pentru club. Niciodată în istorie nu a fost o situaţie ca acum.

ADVERTISEMENT

În plus, eu spun că lotul pe care îl are Dinamo s-ar putea bate să câştige play-out-ul. Nu zic să fie în play-off, dar să se bata pentru primul loc în play-out. La ce lot au, la ce jucători au, trecuţi pe la echipa naţională, striaini cu experienţă… Dar sunt probleme mari acolo”, a spus “Ando” înaintea meciului.

FC Voluntari revine în hora retrogradării!

Însă, odată cu această înfrângere, cei de la Voluntari revin în hora locurilor retrogradabile. Două victorii consecutive i-au scos pe ilfoveni din zona locurilor de baraj, însă după acest eșec, echipa lui Bogdan Andone mai are doar un punct avans față de FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

Un alt element care a alimentat suspiciunile acestui meci a fost faptul că Bogdan Bălănescu este directorul celor de la FC Voluntari. El a plecat în 2020 de la Dinamo, după 22 de ani în care a activat în cadrul clubului din “Ștefan cel Mare”.

În ultimele săptămâni a fost vehiculată o întoarcere a lui Bălănescu la Dinamo din vară, împreună cu Ionel Dănciulescu, ambii demiși de Pablo Cortacero, în lunile din 2020 în care ibericul controla clubul.

Tamaș: “Și acum ce să fac? Să mă dau la o parte? N-avem cum”

Fundașul celor de la FC Voluntari, Gabi Tamaș a declarat înainte de meci că nu poate fi vreo înțelegere între cele două cluburi, în condițiile în care ambele luptă pentru salvarea de la retrogradare:

“Păi nu joacă cei din conducere, jucăm noi. Ţin cu Dinamo, am şi eu prieteni dinamovişti şi acum ce să fac? Să mă dau la o parte? N-avem cum să ne dăm la o parte, trebuie să mergem acolo şi să câştigăm. Eu zic că Dinamo este cea mai imprevizibilă echipă din campionatul românesc. Nu ştiu, dacă le dai şanse, joacă.

Trebuie să nu le dăm şanse, au jucători talentaţi, nu cred că sunt cu moralul la pământ, am mai citit despre ei şi am văzut că s-au mai reglat problemele, dar nu prea vreau eu să discut despre situaţia care este acolo”, a spus Gabi Tamaș.

Dinamo, meci greu cu Viitorul! Mai are de tras până să își asigure liniștea

După un meci de luptă, Dinamo a tranșat disputa grație golurilor marcate de Bejan și Nemec în ultimul sfert de oră al confruntării. Dinamo rămâne într-o situație dificilă, acumulând 18 puncte, fiind pe locul 14, loc de baraj.

“Câinii” au mare nevoie de puncte și peste doar trei zile au din nou meci, de această dată pe terenul Viitorului. Lucrurile nu sunt deloc simple pentru Dinamo, care trebuie să câștige pentru a se depărta pe locurile direct retrogradabile.

  • 31 ianuarie 2021 a fost data ultimei victorii a lui Dinamo (1-0 cu UTA Arad)
  • 14 este locul ocupat de Dinamo

 

ADVERTISEMENT