Sport

Dinamo se dezintegrează dacă retrogradează! Ce jucători vor pleca dacă roș-albii ajung în Liga 2: adio și Dennis Politic!

Dinamo își joacă ultima șansă de rămânere în Superliga! „Câinii” întâlnesc duminică, de la 21:30, UTA lui Mircea Rednic și sunt obligați să spere la rămânerea în primul eșalon, în caz contrar echipa roș-albă se dezintegrează!
12.05.2024 | 20:30
Dinamo se dezintegreaza daca retrogradeaza Ce jucatori vor pleca daca rosalbii ajung in Liga 2 adio si Dennis Politic
Dinamo se dezintegrează dacă retrogradează! Ce jucători vor pleca dacă roș-albii ajung în Liga 2: adio și Dennis Politic!
ADVERTISEMENT

Până la explicațiile modului în care Dinamo s-ar putea salva de la retrogradare, vă spunem că roș-albii riscă să se despartă de o mulțime de jucători dacă vor ajunge în Liga 2.

Dinamo se dezintegrează dacă retrogradează! Ce jucători vor pleca dacă roș-albii ajung în Liga 2: adio și Dennis Politic!

FANATIK a făcut o analiză a lotului condus de Zeljko Kopic și a ajuns la o concluzie dezarmantă pentru Dinamo! Nu mai puțin de 13 jucători ar urma să părăsească formația din Ștefan cel Mare dacă vor retrograda.

ADVERTISEMENT

Jucătorii care vor pleca sunt majoritatea străini. Aceștia au salarii extrem de mari chiar și pentru nivelul din Superliga. Astfel, în Liga 2 ar fi mai mult decât imposibil să fie menținut un asemenea nivel salarial. În plus, nici sportivii nu și-ar dori să continue în eșalonul secund, mulți dintre ei având contracte valabile până la finalul acestui sezon.

13 jucători pleacă de la Dinamo dacă echipa retrogradează!

În urma analizei făcută de FANATIK a rezultat că nu mai puțin de 13 jucători vor pleca de la Dinamo dacă echipa va retrograda. Dintre aceștia doar unul este român și este vorba despre Dennis Politic, jucător care nu duce lipsă de oferte.

ADVERTISEMENT

Universitatea Cluj este doar unul dintre cluburile din Superliga care s-au interesat de serviciile lui Dennis Politic (24 de ani). Iar mutarea aripei stânga în Ardeal ar fi destul de realistă, ținând cont că și lui îi expiră contractul cu Dinamo în această vară și este pe o pantă ascendentă din punct de vedere fotbalistic. Cel puțin la nivel personal.

Este drept că la Dinamo mai există și o altă problemă în acest moment. „Câinii” au dubii și cred că Edgar Ie pe care l-au transferat în februarie 2024 n-ar fi chiar Edgar Ie, ci fratele acestuia, Edelino Ie. Practic, Edgar Ie n-ar rămâne în Liga 2, ținând cont de CV-ul impresionant pe care-l are (Barcelona B, Belenenses, Lille, Nantes, Trabzonspor, Feyenoord). Pe de altă parte, Edelino Ie nu putem ști dacă ar accepta să evolueze în Liga 2 pentru Dinamo, deși acesta a jucat de-a lungul carierei doar în ligile inferioare.

ADVERTISEMENT

Cei 13 jucători care vor pleca de la Dinamo dacă echipa pică în Liga 2!

 1. Adnan Golubovic – portar
 2. Darko Velkovski – fundaș central
 3. Edgar Ie – fundaș central
 4. Quentin Bena – fundaș central
 5. Josue Homawoo – fundaș central
 6. Domagoj Pavicic – mijlocaș central
 7. Georgi Milanov – mijlocaș central
 8. Eddy Gnahore – mijlocaș central
 9. Christian Ilic – mijlocaș central
 10. Dani Iglesias – mijlocaș central
 11. Dennis Politic – aripă stânga
 12. Goncalo Gregorio – atacant central
 13. Hakim Abdallah – atacant central

Cum se salvează Dinamo de la retrogradare!

Dinamo – UTA se joacă de la ora 21:30 în ultima etapă din play-out-ul Superligii. „Câinii” au nevoie de victorie, însă depind și de rezultatele din celelalte meciuri care se joacă de la aceeași oră.

ADVERTISEMENT

Concret, elevii lui Zeljko Kopic se pot salva direct de la retrogradare dacă s-ar îndeplini următoarele condiții:

 • FC Botoșani pierde pe terenul Oțelului Galați
 • FC Voluntari pierde cu U Cluj
 • Poli Iași este învinsă de Petrolul
 • FCU Craiova nu o bate pe FC Hermannstadt

Dinamo are și șansa barajului! La fel, trebuie să obțină neapărat victoria cu UTA și să se îndeplinească două dintre condițiile menționate mai sus.

ADVERTISEMENT