Sport

Dinamo se mută de la Săftica la Adunații-Copăceni! Investiţie de milioane de euro: “Proiectul este amplu!”

Administratorul special al lui Dinamo, Iuliu Mureșan, a dezvăluit că Dinamo își va construi o nouă bază de pregătire, la circa 25 de kilometri de Capitală, în Adunații-Copăceni.
31.03.2022 | 23:42
Dinamo se muta de la Saftica la AdunatiiCopaceni Investitie de milioane de euro Proiectul este amplu
Pe lângă baza de pregătire de la Săftica, Dinamo ar pregătește un proiect amplu la Adunații-Copăceni: Sursă foto: Facebook Dinamo București
ADVERTISEMENT

Iuliu Mureșan este în continuare îngrijorat pentru situația de la Dinamo, însă continuă să se achite de sarcini, deși a spus clar că nu va mai continua la Dinamo.

Baza de la Săftica nu mai e de ajuns pentru Dinamo: „Am un proiect, dar trebuie să găsim susținerea necesară”

Administratorul special al lui Dinamo, Iuliu Mureșan, a vorbit despre un nou proiect ambițios al conducerii clubului: „Există intenția asta. Avem un proiect, dar trebuie să găsim susținerea necesară. Am identificat un teren pe care putem face acest lucru, are peste 9 hectare. Proiectul e amplu, ar fi o bază foarte frumoasă. E foarte greu să găsești un teren lângă București”.

ADVERTISEMENT

FANATIK a scris în exclusivitate despre calitatea precară a gazonului de la Săftica, iar jucătorii sunt nemulțumiți că nu există mai multe terenuri de antrenament: „Săftica nu ajunge pentru că nu avem două terenuri de iarbă acolo. Mai e acolo un sintetic, dar pe care nu poți juca meciuri oficiale. Distanța este asemănătoare. La Săftica nu există loc fizic pentru dezvoltare”.

Ba mai mult, se pare că Dinamo a făcut deja demersurile necesare pentru a porni acest proiect:Mai e mult, dar important este că intenția există, niște demersuri s-au făcut deja. Noi vom insista să se facă. Chiar dacă nu voi mai fi eu la club, cei care vin vor duce totul la bun sfârșit.

ADVERTISEMENT

Nu pot face o estimare, dar va costa câteva milioane de euro. Au crescut mult prețurile materialelor de construcții. Lucrurile trebuie demarate, pentru că durează. Nu pot fi făcute într-un an sau doi”, a dezvăluit Iuliu Mureșan, la „Digi Sport Special”.

Terenul de circa nouă hectare se află la aproximativ 25 de kilometri de București, însă probabil va mai dura ani de zile până când acest proiect ar putea fi finalizat.

ADVERTISEMENT

Dinamo, probleme mari la Săftica! Gazonul, un alt motiv pentru valul de accidentări?

Deși a suferit mai multe intervenții de reparație, gazonul de la Săftica se prezintă în condiții foarte proaste, spre nemulțumirea jucătorilor: „Nu putem să ne antrenăm așa. Avem nevoie de un teren bun. Doi jucători s-au accidentat din cauza terenului de la Săftica. E foarte slab!”, a dezvăluit un jucător al lui Dinamo pentru site-ul nostru.

Dinamo chiar a intenționat să caute o altă bază de pregătire, pentru ca suprafața de joc să fie schimbată: „Gazonul e foarte slab! Prost tare de tot. Condițiile sunt bune acum, dar terenul e catastrofă. Terenul e catastrofal! Am vorbit că trebuie schimbat și să ne antrenăm la Mogoșoaia sau în altă parte”.

ADVERTISEMENT

Nici gazonul de pe stadionul Ștefan cel Mare nu este în cele mai bune condiții, iar cei care se ocupă de îngrijirea lui încearcă să îl protejeze cât mai mult.

ADVERTISEMENT