Fotbal intern

Dinamo și-a adus un atacant nigerian care nu a mai jucat de un an. Pe ce perioadă semnează

07.04.2021 | 14:15
Dinamo sia adus un atacant nigerian care nu a mai jucat de un an Pe ce perioada semneaza
Aflată în mare criză sportivă, Dinamo București încearcă să se întărească pentru play-off și l-a adus pe atacantul nigerian Joseph Akpala, care nu a mai evoluat într-un meci oficial de un an de zile
ADVERTISEMENT

Aflată în mare criză sportivă, Dinamo București încearcă să se întărească pentru play-off și l-a adus pe atacantul nigerian Joseph Akpala, care nu a mai evoluat într-un meci oficial de un an de zile.

La nici o săptămână după ce l-a adus pe fundașul spaniol Raul Albentosa, ”câinii” sunt aproape să-l înregimenteze și pe jucătorul african de 34 de ani care și-a făcut un nume în Belgia.

ADVERTISEMENT

Seria neagră i-a coborât pe dinamoviști până pe locul 14, cu doar un punct mai mult decât Hermannstadt, echipă aflată pe primul loc retrogradabil în liga secundă. Pe ”câini” îi așteaptă un play-out greu în care trebuie să supraviețuiască pe prima scenă.

Un atacant nigerian care a jucat în Belgia a ajuns la Dinamo

Managerul sportiv al clubului Dinamo București, Marius Nicolae, a anunțat sosirea atacantului nigerian Joseph Akpala. Acesta vine din postura de jucător liber și urmează să semneze un contract până la finalul sezonului cu ”câinii”, dacă va trece de vizita medicală.

ADVERTISEMENT

”Suntem în mare parte înţeleşi cu Akpala, urmând ca zilele următoare să efectueze vizita medicală şi dacă totul este în regulă, o să semneze până la finalul sezonului cu posibilitatea de a prelungi din vară pentru încă un sezon.

Asta în condiţiile în care vom vedea ce se va întâmpla, unde se va situa şi clubul, care va fi şi randamentul lui sportiv. Acum e foarte devreme să discutăm despre asta. Discutăm de un contract până la finalul sezonului agreat de ambele părţi şi vom vedea pe viitor dacă va fi prelungit”, a declarat Marius Nicolae la Realitatea Sportivă.

ADVERTISEMENT

Akpala a marcat pentru Nigeria într-un meci cu Franța

Joseph Akpala, în vârstă de 34 de ani, a mai evoluat de-a lungul carierei sale pentru formații precum Bendel, Charleroi, Werder Bremen, Karabukspor, FC Bruges, Oostende și Al-Faisaly. El a marcat 104 goluri în campionatul Belgiei.

Ultimul meci oficial jucat de atacantul nigerian a fost la 7 martie 2020,atunci când a evoluat timp de 27 de minute într-un meci pe care Oostende l-a pierdut, scor 2-4, cu RC Genk în campionatul Belgiei.

ADVERTISEMENT

Joseph Akpala are și șapte selecții în echipa națională a Nigeriei pentru care a marcat un gol în partida amicală cu Franța, scor 1-0, disputată pe 2 iunie 2009, la Saint-Etienne.

ADVERTISEMENT