Fotbal intern

Dinamo-Sepsi și FC Botoșani-CFR Cluj, șanse uriașe să joace în weekend! Testele moldovenilor au ieșit negativ. Când se dispută meciul cu U Craiova

17.06.2020 | 15:47
DinamoSepsi si FC BotosaniCFR Cluj sanse uriase sa joace in weekend Testele moldovenilor au iesit negativ Cand se disputa meciul cu U Craiova
ADVERTISEMENT

Dinamo și FC Botoșani au șanse uriașe să joace în acest weekend după ce au ratat restartul din Casa Pariurilor din Liga 1 din cauza unor cazuri de infecții cu COVID-19. Jucătorii și staff-urile celor două echipe au fost testați miercuri, iar dacă vor ieși negative, cele două formații vor fi programate la joc.


UPDATE, ora 15:48. Justin Ștefan a declarat că testele celor de la FC Botoșani au ieșit negativ și echipa va evolua sâmbătă cu CFR Cluj, așa cum FANATIK a anunțat: 

ADVERTISEMENT

“La momentul ăsta ştim că toate testele sunt negative, aşa că echipa FC Botoşani va putea fi programată. Aşteptăm o confirmare oficială de la DSP, dar consideră că acest lucru este mai degrabă ceva care ţine de birocraţie.Dacă nu se întâmplă nimic, şi nu văd ce, FC Botoşani – CFR Cluj ar trebui să se dispute sâmbătă, iar restanţa cu Universitatea Craiova marţea viitoare”, a spus Justin Ştefan pentru Digisport.


Este al cincilea test COVID-19 la care sunt supuse cele două echipe. Cu o zi înainte de startul campionatului, magazionerul de la Dinamo și doctorul celor de la FC Botoșani au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus și meciurile celor două echipe au fost amânate.

ADVERTISEMENT

Astfel, confruntarea dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani a fost reprogamată, s taff-ul echipei moldovene fiind evacuat din hotelul din Craiova după ce au fost comunicate rezultatele. Dinamo are două meciuri mai puțin disputate. “Câinii” nu au jucat împotriva Chindiei în weekend, iar confruntarea cu Hermannstadt din etapa intermediară a fost și ea amânată.

Dinamo și FC Botoșani joacă în weekend dacă testele de miercuri sunt negative!

Totuși, dacă totul iese bine, atât “câinii”, cât și elevii lui Croitoru vor putea juca în weekend. Deocamdată, meciurile celor două echipe nu au fost programate, însă cel târziu, în cursul zilei de joi se va lua o decizie.

ADVERTISEMENT

Cei de la LPF au luat în calcul și această situație și au lăsat ziua de sâmbătă fără meciuri. Astfel, dacă lucrurile vor intra pe făgașul normal, meciurile Dinamo – Sepsi și FC Botoșani – CFR Cluj se vor disputa sâmbătă, 20 iunie.

Clee două echipe vor fi dezavantajate, având în vedere că în ultimele zile jucătorii nu au făcut antrenamente centralizate cu echipa și vor mai avea la dispoziție două zile de pregătire înainte de meciurile oficiale.

ADVERTISEMENT

“Am vorbit cu Marius și i-am spus să jucăm, să nu amânăm meciul”

Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșnani, a vorbit pentru FANATIK despre programarea meciurilor: “Eu am aceleași informații ca și dumneavoastră. Cred că vom juca în weeekend cu CFR Cluj. Nu ne avantajează, dar jucăm. Este vina noastră că am avut om din staff bolnav. 

Am vorbit cu Marius (n.r. Croitoru) și i-am spus să jucăm, să nu amânăm meciul. Am jucători buni, dar vă dați seama, după două luni de izolare, acum au stat tot în casă în ultimele zile și au făcut flotări. Indiferent cum ne prezentăm, vreau să jucăm. Nu mai vreau amânări. Probabil se joacă sâmbătă cu CFR”, a spus patronul moldovenilor.

Meciurile Dinamo – Chindia Târgoviște, Hermannstadt – Dinamo și Universitatea Craiova – FC Botoșani au fost amânate la o dată ulterioară. Pentru Dinamo nu există atât de multe date disponibile, în condițiile în care echipa lui Mihalcea are de disputat și o dublă manșă în semifinalele Cupei României, împotriva FCSB.

  • 5 zile au stat jucătorii celor două echipe fără antrenament
  • 11 este locul ocupat de Dinamo în Casa Pariurilor Liga 1

 

ADVERTISEMENT