Fotbal intern

Dinamo şi FCSB, pe aceeaşi arenă? “Câinii” vor să evolueze pe stadionul “Arcul de Triumf”. Exclusiv

10.02.2021 | 09:19
Dinamo si FCSB pe aceeasi arena Cainii vor sa evolueze pe stadionul Arcul de Triumf Exclusiv
Dinamo şi FCSB, pe aceeaşi arenă Câinii vor să evolueze pe stadionul Arcul de Triumf. Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Termenul de finalizare al arenelor modernizate în Capitală cu ocazia Euro 2020 se apropie. Iar, din informaţiile FANATIK, Dinamo şi FCSB vor să joace pe aceeaşi arenă: stadionul “Arcul de Triumf”. 

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat într-o conferinţă de presă că cei de la FCSB au făcut deja o solicitare oficială de a evolua pe stadionul “Arcul de Triumf”. FANATIK a aflat că şi Dinamo şi-a manifestat interesul de a evolua pe arena din nordul Capitalei care a fost folosită doar pentru rugby până la modernizare.

ADVERTISEMENT

“Câinii” au început sezonul pe Arena Naţională. Una dintre primele decizii luate de patronul Pablo Cortacero după ce a preluat clubul de la Ionuţ Negoiţă a fost să mute meciurile lui Dinamo pe cel mai mare stadion al ţării.

Dinamo şi FCSB, pe aceeaşi arenă? “Câinii” şi-au manifestat interesul pentru “Arcul de Triumf”

Însă, Dinamo a jucat doar două meciuri din postura de echipă gazdă pe Arena Naţională în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1: meciurile cu Hermannstadt şi Universitatea Craiova. Apoi s-a întors în Şoseaua Ştefan cel Mare, în condiţiile în care spaniolii n-au virat niciun ban la echipă şi închirierea Arenei era de 20 de ori mai scumpă decât stadionul Dinamo.

ADVERTISEMENT

Pentru un meci din campionatul intern, închirierea Arenei Naţionale costă 13.000 de euro, la care se mai adaugă 10.000 de euro costuri de operare. Tarifele pentru noul stadion “Arcul de Triumf” vor fi mult mai scăzute, de câteva mii de euro / eveniment, lucru pe placul echipelor.

Costurile de închiriere vor fi mult mai mici decât pe Arena Naţională

Arena are o capacitate de 8207 de locuri. Înainte de pandemie, atât FCSB, cât şi Dinamo aveau probleme în a aduce suporterii la stadion, cele două formaţii având o medie de câteva mii de suporteri / meci. Astfel, şi în scenariul în care fanii se pot întoarce pe stadioane, capacitatea arenei “Arcul de Triumf” ar fi suficientă pentru meciurile de campionat.

ADVERTISEMENT

Stadionul “Arcul de Triumf” ar putea fi împărţit de cele două mari rivale. În jurul cochetei arene s-a iscat o controversă uriaşă, în condiţiile în care Federaţia Română de Rugby vrea ca stadionul să fie folosit exclusiv pentru meciurile de rugby, aşa cum s-a întâmplat înainte de modernizare.

FCSB şi Dinamo vor putea folosi noul stadion începând din sezonul viitor

Însă, dacă lucrurile nu se schimbă şi totul va fi în regulă, FCSB şi Dinamo ar putea să evolueze pe “Arcul de Triumf” începând din stagiunea următoare. Chiar dacă stadionul este finalizat, vor mai trece 6 luni până se vor obţine toate avizele.

ADVERTISEMENT

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak a explicat că FCSB a solicitat oficial închirierea stadionului, lămurind şi controversa în ceea ce priveşte şi exclusivitatea Federaţiei Române de Rugby:

“Avem solicitare de la domnul Argăseală pentru închiriere, e singura solicitare de până acum. Încă de la la rugby ne tot fâţâim, protestăm, dar nu avem nimic pe masă. Iar dacă vorbim despre rugby şi astăzi … De ce? Mai spun încă o dată. Vă aştept, vă dau gratuit, nu ştiu ce. Înţelegeţi? Chiar şi astăzi este prioritate rugby-ul pentru mine.

Încă nu am dat răspuns (n.r. domnului Argăseală). Cred că încă patru luni-şase durează doar să obţinem avizele. Nu înseamnă că mâine putem intra pe stadion. Ne organizăm, ne facem echipa şi începem să administrăm”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak.

Între timp, FCSB evoluează pe Arena Naţională până în finalul lunii martie, cel mai mare stadion al ţării urmând să fie închis în vederea găzduirii de meciuri pentru Euro 2020. Roş-albaştrii trebuie să îşi găsească un alt stadion pentru meciurile din play-off.

  • 8207 de locuri este capacitatea stadionului “Arcul de Triumf”
  • 23.000 de euro costă organizarea unui meci din Liga 1 pe Arena Naţională

  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 3,65 este cota pentru „FCSB handicap -1”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT