Fotbal intern

Poveste FABULOASĂ a “LUNETISTULUI” din Liga 1! Pentru că n-avea bani a jucat pe BLAT pentru Ariceştii Rahtivani!

"Cîinii" şi-au descoperit un nou executant de lovituri libere care să continue istoria dinamoviştilor la acest capitol! Ionuţ Şerban, 18 ani, a marcat în amicalul cu Korona Kielce, încheiat...
30.01.2014 | 20:22
Poveste FABULOASA a LUNETISTULUI din Liga 1 Pentru ca navea bani a jucat pe BLAT pentru Aricestii Rahtivani

“Cîinii” şi-au descoperit un nou executant de lovituri libere care să continue istoria dinamoviştilor la acest capitol! Ionuţ Şerban, 18 ani, a marcat în amicalul cu Korona Kielce, încheiat 2-1, dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, iar colegii puştiului din cadrul “haitei” anunţă că această execuţie se va mai repeta şi în jocurile din Liga 1. Povestea mijlocaşului venit de la Sportul este aparte: la 16 debuta în Liga 1 contra lui Dinamo şi pentru că Sportul Studenţescu nu îl plătea, evolua pe fals în campionatul judeţean, de unde primea 50 de lei pentru fiecare joc!

Cantonamentul din Marbella l-a făcut pe Flavius Stoican să redescopere executantul loviturilor libere din “haită”, loc lăsat liber în ultima vreme, ultimul care şi-a meritat statutul de “lunetist” fiind Claudiu Niculescu. La 18 ani, Ionuţ Şerban a marcat primul gol al dinamoviştilor din poarta cu Korona Kielce dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, mingea fiind trimisă perfect de mijlocaşul venit de la Sportul. Colegii tînărului au dezvăluit pentru FANATIK că această execuţie nu este ca urmare a norocului, Şerban avînd un talent nativ în privinţa fazelor fixe.

“Este obsedat să trimită mingea în vinclu!”

Dinamoviştii îi conturează portrelui lui Ionuţ Şerban, dezvăluind că acesta este preocupat să trimită de fiecare dată mingea cît mai aproape de vinclul porţii! “Este obsedat! Cred că ar sta şi două ore după antrenament doar să pună minge după minge la vinclu! Ce pot spune e că ne-am găsit executantul de lovituri libere, vă asigurăm”, au dezvăluit “cîinii”. De asemenea, alături de Dorin Rotariu, Şerban este privit de conducerea din “Groapă” unul dintre vîrfurile generaţiei sale, FANATIK dezvăluind că preşedintele lui Dinamo, Constantin Anghelache a plătit aproximativ 250.000 de euro pentru ca transferul mijlocaşului să se realizeze mai repede, în condiţiile în care oficialii dinamovişti dezvăluiau că nu alocă sume mari pentru aducerea de jucători, dorind să cumpere tineri ieftini sau liberi de contract.

La 15 ani în “C”, la 16 ani debuta în Liga 1

Investiţia lui Dinamo este acoperită de evoluţiile lui Ionuţ Şerban, dar şi de asccensiunea acestuia, care evolua, în urmă cu doar trei ani, în eşalonul al treilea fotbalistic, la Chimia Brazi! “Potenţialul său a fost observat de la 15 ani, tocmai de aceea cînd Dinamo a dorit să îl ia de la Sportul, Şiman nu l-a lăsat fără 250.000 de euro. Este un jucător cu reale calităţi, iar încrederea de care are parte la echipă o să-l ajute să crească repede în joc şi o să fie titular incontestabil”. De menţionat că Ionuţ Şerban a debutat în Liga 1 la 16 ani, tocmai contra viitoarei sale echipe, Dinamo!  Adus în “Groapă”, mutarea a fost privită cu scepticism de oamenii de fotbal, mai ales că fotbalistul nu mai evoluase într-un meci oficial la Sportul de opt luni de zile! “A fost cea mai grea perioadă pentru mine, începusem să îmi pierd încrederea în potenţialul meu. Dar am avut încredere că situaţia se va schimba, ceea ce s-a întîmplat”, se destăinuia Şerban prietenilor.

A jucat pe fals pentru 50 de lei!

Calităţile tehnice şi potenţialul ridicat din punct de vedere sportiv nu i-au oferit lui Ionuţ Şerban o carieră liniştită, chiar dacă la 16 ani a fost cumpărat de Sportul Studenţesc. Pentru că nu primea nici un ban la echipa din Regie, jucătorul juca în paralel la o echipă din liga judeşeană, Ariceştii Rahtivani, unde primea, pentru fiecare partidă, suma de 50 de lei! “Toţi rămăseseră uimiţi de calităţile lui şi după cîteva jocuri i s-a spus că nu are rost să rămînă aici şi să îi fie rupte picioarele. Are o carieră frumoasă şi sperăm să ajungă cît mai sus!”, au rememorat oficiali de la Ariceştii Rahtivani, echipă din liga judeţeană a judeţului Prahova.

2000 de euro este salariul lunar al lui Ionuţ Şerban la Dinamo

1.FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-CS CONCORDIA CHIAJNA 2-1,LIGA 1 (28.10.2013)

 

Tags: