Sport

Veste incredibilă pentru Dinamo: va juca în Liga Campionilor! Ce se întâmplă cu Minaur

Dinamo și Minaur Baia Mare au făcut solicitări la EHF pentru un wild card de participare în Champions League, dar doar ”dulăii” au primit invitație.
29.06.2021 | 12:18
Veste incredibila pentru Dinamo va juca in Liga Campionilor Ce se intampla cu Minaur
ADVERTISEMENT
29-06-2021
09:18

Dinamo va juca în sezonul viitor al Ligii Campionilor

EHF a anunțat wild card-urile pentru sezonul viitor al Ligii Campionilor la handbal masculin și feminin, iar vestea cea mare este că Dinamo a fost acceptată în cea mai importantă competiție intercluburi.

Celelalte cinci formații care au primit invitații alături de ”dulăi” sunt HC Meshkov Brest, Montpellier HB, Telekom Veszprem HC, Elverum Handball și HC Motor.

În schimb, la feminin, vicecampioana României, Minaur Baia Mare, nu a primit invitație, astfel că singura reprezentată a țării noastre în grupele Ligii campionilor va fi CSM București.

Cele șase formații care au beneficiat de wild card sunt Team Esbjerg, Metz Handball, Rostov-Don, RK Krim Mercator, Kastamonu Belediyesi GSK and IK Savehof.

Tragerea la sorți a grupelor pentru cele două competiții va avea loc la 2 iulie, ora 12.00.

Forul european a schimbat formatul Ligii Campionilor la handbal. România a fost dezavantajată de această decizie, în condițiile în care la masculin a pierdut locul pe care îl avea asigurat în competiție pentru campioană.

Zi importantă pentru handbalul românesc! Dinamo și Minaur află dacă primesc wild card

Grație clasării mai bune a Ligii Florilor la nivel european (România se află pe locul 4 în clasamentul coeficienților), campioana de la feminin se califică în Liga Campionilor, însă echipa de pe locul doi trebuie să facă o solicitare de wild card și nu primează doar meritul sportiv.

ADVERTISEMENT

În Liga Campionilor au loc garantat campioanele din primele 9 ligi ale Europei, în funcție de coeficient. La masculin, suntem mai jos, deci campioana României trebuie să aștepte decizia celor de la EHF în acest sens.

Dinamo, dezamăgită anul trecut de decizia EHF!

Dinamo a simțit asta pe propria piele. Anul trecut, “Dulăii” aveau speranțe mari că vor primi un wild card de participare în Champions League, în condițiile în care au fost neînvinși în ediția 2019/2020, întreruptă înainte de optimile de finală din cauza pandemiei. Dinamoviștilor le-a fost refuzat un duel de vis cu PSG, iar anul trecut au rămas și fără un wild card.

ADVERTISEMENT

Decizia este una crucială, în special pentru “Dulăi”. Dinamo l-a adus pe Xavi Pascual pe banca tehnică și până acum a anunțat 8 achiziții în acest moment, toate aceste investiții fiind făcute pentru performanța pe plan european.

Minaur Baia Mare a încheiat pe locul doi în clasament și poate obține biletul pentru participarea în Ligă!

În ceea ce privește Minaur Baia Mare, echipa lui Costică Buceschi a încheiat pe locul doi în campionat și speră să obțină un loc în Ligă, acolo unde va participa CSM București. Chiar dacă Minaur a pierdut câteva jucătoare importante în vară, rămâne o forță pe plan intern.

ADVERTISEMENT

Pentru cele 6 wild card-uri din Liga Campionilor, Dinamo are concurență importantă. Au mai solicitat de la EHF prezența în Ligă alte 11 echipe: HC Meshkov Brest (Belarus), GOG Handbold (Danemarca), Montpellier HB (Franța), Telekom Veszprém HC (Ungaria), Elverum Handball (Norvegia), Orlen Wisla Plock (Polonia), Sporting Lisabona (Portugalia), RK Gorenje Velenje (Slovenia), Kadetten Schaffhausen (Elveția), IK Sävehof (Suedia) și Motor (Ucraina). 

Tabloul Champions League la masculin

Minaur se luptă cu alte 9 echipe pentru un loc în Ligă!

La feminin, Minaur Baia Mare se va lupta pentru cele 6 locuri cu alte 9 echipe: Team Esbjerg (Danemarca), Metz Handball (Franța), Bietigheim (Germania), Storhamar Håndball Elite (Norvegia), Rostov-Don (Rusia), DHK Banik Most (Cehia), Krim Mercator (Slovenia), IK Sävehof (Suedia) și Kastamonu Belediyesi (Turcia).

ADVERTISEMENT
Tabloul din Champions League la feminin
Tabloul din Champions League la feminin

Criteriile pe care se vor acorda cele 6 wild card-uri sunt: sala în care joacă echipa, numărul de fani, televiziunile care transmit competiția, rezultatele în sezoanele precedente, management și alte recomandări.

Daniel Georgescu: “Anul acesta se vor şterge cele 2 puncte şi se vor adăuga cele 18, deci stăm foarte bine”

Managerul lui Dinamo, Daniel Georgescu, a spus pentru FANATIK că este optimist că în acest an forul european va da celor de la Dinamo un wild card pentru participarea în Liga Campionilor:

“La EHF au fost şi alte criterii. Anul trecut când speram la un wild card veneam de pe locul 13 ca ranking, acum venim de pe 10. Dacă vă aduceţi aminte, atunci am intrat în primele două rezerve, se luau rezultatele din ultimii 3 ani şi pe noi ne trăgea în jos un rezultat cu două puncte într-o participare.

Anul acesta se vor şterge cele 2 puncte şi se vor adăuga cele 18, deci stăm foarte bine. Mai avem avantajul că Celje, campioana Sloveniei, a pierdut campionatul şi astfel avem o adversară mai puţin. Să vedem ce se întâmplă”, a spus managerul “Dulăilor”.

Luni, 28 iunie, EHF va anunța echipele care au primit wild card. Minaur a încheiat pe locul trei în European League în sezonul precedent și speră să fie primită în cea mai importantă competiție, în timp ce Dinamo câștigă de 5 sezoane campionatul pe plan intern și are în plan să obțină și trofee pe plan european.

  • 8 transferuri a bifat Dinamo până acum
  • 2 este locul pe care a încheiat Minaur Baia Mare în Liga Florilor
ADVERTISEMENT