Sport

Dinamo are mari probleme cu banii, dar renunță la 1,5 milioane de euro! Cum s-a ajuns în această situație

Mircea Rednic a exclus din lot șapte jucători care valorează împreună, conform transfermarkt, 1,5 milioane de euro, aproximativ 15% din valoarea totală a lotului lui Dinamo.
13.12.2021 | 15:03
Dinamo are mari probleme cu banii dar renunta la 15 milioane de euro Cum sa ajuns in aceasta situatie
Mircea Rednic a exclus din lot șapte jucători care se pregătesc la Săftica separat. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic a exclus din lot nu mai puțin de șapte jucători, care se antrenează separat în acest moment în cantonamentul lui Dinamo de la Săftica.

FANATIK a aflat în exclusivitate că Steliano Filip a convocat o întâlnire cu toți jucătorii lui Dinamo pentru a liniști apele la echipe și infirmă ipoteza conform căreia „greii vestiarului” schimbă antrenori pe bandă rulantă în Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Care e cota de piață a jucătorilor lui Dinamo „exilați” de Mircea Rednic de la prima echipă

Lotul lui Dinamo este evaluat, conform transfermarkt la 11,44 milioane de euro, iar cei șapte jucători care nu mai intră pentru moment în planurile lui Mircea Rednic valorează aproximativ 1,5 milioane de euro.

Dinamo ar putea pierde astfel posibilitatea să mai adauge niște bani la buget din vânzarea acestor jucători, într-un moment dificil în care echipa se confruntă cu probleme financiare serioase.

ADVERTISEMENT

Cosmin Matei este cel mai bine cotat jucător dintre cei care nu mai fac parte din lot. Mijlocașul este evaluat, conform transfermarkt, la 500.000 de euro, fiind al cincilea cel mai valoros jucător din lotul „câinilor”, după Deian Sorescu, Plamen Iliev, Andre Pinto și Cătălin Carp.

Care e cota de piață a jucătorilor care nu mai fac parte din lotul lui Mircea Rednic

Numai Cosmin Matei și Steliano Filip valorează 900.000 de euro conform transfermarkt. În total, cei șapte „renegați” au o cotă de piață de 1,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cât valoarează cei 7 jucători excluși din lot de Mircea Rednic

  • Cosmin Matei: 500.000 de euro
  • Steliano Filip: 400.000 de euro
  • Andreas Mihaiu: 150.000 de euro 
  • Mihai Neicuțescu: 150.000 de euro
  • Alin Dudea: 125.000 de euro 
  • Robert Moldoveanu: 100.000 de euro
  • Constantin Nica: 25.000 de euro 

TOTAL: 1,45 milioane de euro

Dintre jucătorii care au mai apărut pe teren la Dinamo, Deniz Giafer, Ionuț Amzar, Claudiu Stan și Mihai Eșanu au intrat și ei într-un con de umbră și nu mai fac parte din lotul primei echipe.

ADVERTISEMENT

Deian Sorescu, cel mai bine cotat jucător al lui Dinamo

Deian Sorescu este fără doar și poate cel mai valoros „produs” de export al lui Dinamo, iar cota sa a explodat după ce a debutat la echipa națională, de la 1,0 la 1,8 milioane de euro. În ciuda tuturor criticilor, mijlocașul lui Dinamo se află la cel mai bun sezon din carieră.

Fostul portar al lui Ludogorets, Plamen Iliev, este al doilea cel mai valoros jucător din lotul lui Dinamo: un milion de euro. Cu un CV comparabil, este și fundașul central Andre Pinto, evaluat la 700.000 de euro.

Tot 700.000 de euro valorează și mijlocașul Cătălin Carp, care a jucat până acum doar 20 de minute în tricoul lui Dinamo în meciul cu CFR Cluj.

Gabi Torje și Deian Sorescu au și ei probleme cu Mircea Rednic

Mircea Rednic îi are în vizor și pe Gabi Torje și Deian Sorescu, însă cei doi jucători fac încă parte din lotul primei echipe și tehnicianul se va baza pe serviciile lor cel puțin până la finalul acestui an.

De atlfel, Deian Sorescu a fost deja exclus din lotul lui Dinamo pentru câteva zile și a pierdut și banderola de căpitan, în timp ce situația lui Gabi Torje e de asemenea incertă după ultimele evenimente petrecute la echipă și înfrângerea rușinoasă în fața celor de la Academica Clinceni.

Cu toate acestea, Steliano Filip a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că jucătorii lui Dinamo nu s-au revoltat împotriva lui Mircea Rednic și nu îl vor plecat de la echipă: „Nici în vară, că s-au scris atâtea prostii, când au fost probleme cu Dusan Uhrin, noi n-am avut nicio problemă cu Dusan Uhrin, s-a creat în jurul nostru o imagine falsă. 

Am vrut să ieșim cu echipa la masă, la un restaurant, nu ceva genul ascuns, să întorc eu vestiarul, să schimbăm antrenorul sau alte prostii dintr-astea. Niciodată Steliano Filip sau vreun alt jucător nu au vrut să schimbe antrenorul la Dinamo”.

Mircea Rednic a transmis conducerii să aleagă între el și jucători

Mircea Rednic a avut o ședință cu conducerea clubului după dezastrul cu Academica Clinceni și a transmis un mesaj extrem de clar: „Ori eu, ori ei!”. „Puriul” a recurs la măsuri extreme și a i-a exclus din lot pe Steliano Filip și Cosmin Matei, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Răzvan Zăvăleanu a dezmințit pentru FANATIK zvonurile conform cărora Rednic nu mai are susținerea conducerii și a declarat: „Iese din discuţie schimbarea antrenorului. Cât e Rednic antrenorul nostru, nu o să îl lucrăm pe la spate. Nici eu şi sunt sigur că nici domnul Mureşan. Dacă am ceva de zis, o să îi spun în faţă dacă va fi cazul.  Şi avem îngrijorări legate de modul în care funcţionează lucrurile din punct de vedere sportiv, dar nu a spus nimeni nimic despre vreo înlocuire”.

O nouă ședință extraordinară a avut loc pe 8 decembrie, iar FANATIK a aflat de la Răzvan Zăvăleanu că Mircea Rednic are în continuare tot creditul conducerii, deși jucătorii îl vor plecat: „Concluzia şedinţei a fost să strângem rândurile, să ne comportăm ca o echipă cu toţii. Nu s-a pus niciodată problema destituirii lui Mircea Rednic şi a lui Iuliu Mureşan, cum au apărut în alte părţi.

Deocamdată Mircea Rednic are un lot la dispoziţie din care îi poate folosi pe toţi, face cum crede de cuviinţă, dar cine vine şi cine o să plece o să discutăm după ce trec aceste trei meciuri. Nu ştiu cine a spus de plecarea lui Rednic şi Mureşan, sunt zvonuri menite să destabilizeze”, a mai spus Răzvan Zăvăleanu.

  • 7 jucători a exclus din lot Mircea Rednic
  • 1,45 milioane de euro e cota celor 7 „renegați”
  • 11,44 milioane de euro e valorea lotului lui Dinamo
ADVERTISEMENT