Fotbal intern

DINAMO. Şoc! Cum a oprit Stanciu REVOLTA care arunca în aer Liga 1!

DINAMO. Formaţia din Ştefan cel Mare şi-a înnoit departamentul managerial al clubului în această iarnă, cînd Daniel Stanciu a trecut de la ASA Târgu Mureş la Dinamo, formaţie la care ocupă...
05.03.2015 | 00:13
DINAMO Soc Cum a oprit Stanciu REVOLTA care arunca in aer Liga 1
ADVERTISEMENT

DINAMO. Formaţia din Ştefan cel Mare şi-a înnoit departamentul managerial al clubului în această iarnă, cînd Daniel Stanciu a trecut de la ASA Târgu Mureş la Dinamo, formaţie la care ocupă funcţia de manager general. Fostul oficial al mureşenilor va asista vineri la o partidă care se va disputa la Târgu Mureş în faţa suporterilor fostei echipei, atunci cînd “cîinii” vor juca în etapa a treia a Ligii 1 cu ASA. FANATIK.RO vă prezintă cinci poveşti necunoscute care conturează portretul celui care se ocupă de prezentul, dar şi de viitorul lui Dinamo.

Henrique, transferat în aeroport

DINAMO. Brazilianul Henrique de Jesus Bernardo este unul dintre jucătorii pe care Stanciu i-a dorit foarte mult la Târgu Mureş. Iar acest lucru s-a văzut şi la Dinamo, atacantul ajungînd, pentru o scurtă perioadă, în “Groapă”.  Transferul actualului jucător al Viitorului a reprezentat o telenovelă în culisele clubului ardelean, Stanciu fiind nevoit să meargă, alături de reprezentanta jucătorului, Liubliana Nedelcu, în jurul orei 3 dimineaţa, la aeroport, pentru a parafa contractul cu atacantul în vîrstă de 28 de ani, de teamă ca acesta să nu îi fie suflat de Gheorghe Hagi, care îl dorea la Viitorul înainte de startul acestui sezon. Fotbalistul venea de la Oţelul Galaţi, formaţie pentru care înscrisese de opt ori în sezonul precedent, şi semnase un precontract cu ASA, însă Stanciu a vrut să se asigure că poate conta pe serviciile brazilianului, mai ales că Narcis Răducan, care era oficial al Viitorului, făcea presiuni pentru deturnarea atacantului. Henrique a ajuns şi la Dinamo, odată cu instalarea lui Stanciu în funcţie, însă nu a convins în perioada de pregătire, motiv pentru care a ajuns în cele de urmă la Viitorul, sub formă de împrumut.

ADVERTISEMENT

Penthouse pentru Ianis Zicu

DINAMO. Una dintre surprizele oferite de Daniel Stanciu a fost aducerea lui Ianis Zicu la Târgu Mureş, formaţie proaspăt promovată la acel moment în Liga 1. Atacantul venit de la Petrolul Ploieşti a fost adus în urma insisenţelor acestuia, renumit pentru abilitatea de a negocia cu jucătorii. Stanciu i-a promis lui Zicu un penthouse în Târgu Mureş la semnătură, iar fotbalistul a acceptat propunerea înaintată de cel considerat ca fiind un frate mai mare. Rămas la ASA, fotbalistul în vîrstă de 31 de ani a marcat în ultima etapă a Ligii 1 primul său gol în tricoul ardelenilor (vezi video). “Transferurile la ASA au fost făcute doar de doi oameni: Liubliana Nedelcu şi Daniel Stanciu! Iar cu jucătorii aduşi de ei, ASA Târgu Mureş ocupă locul pe care îl au în prezent în clasament”, au precizat sursele FANATIK.RO.

N’Doye, liber la distracţie

DINAMO. Ousmane N’Doye este cunoscut drept unul dintre cei mai excentrici jucători care evoluează în Liga 1, dar care are un spirit aventurier demn de romanele fictive. Senegalezul a pus umărul la promovarea echipei, însă nu mulţi sînt cei care cunosc motivaţia pe care a avut-o mijlocaşul. Daniel Stanciu i-a dat voie jucătorului renumit pentru escapadele sale nocturne să locuiască la Cluj, fiind singurul fotbalist al ASA care nu stă în Târgu Mureş. N’Doye i-a promis lui Stanciu că viaţa extrasportivă nu îi va afecta evoluţiile din teren. “Senegalezului îi place viaţa şi, la vîrsta asta, nimeni nu mai poate să îl schimbe. Aşa că mai bine îl motivez. Clubul obţine ce îşi doreşte, iar jucătorul dă randamentul aşteptat”, a fost explicaţia lui Stanciu către apropiaţi.

ADVERTISEMENT

Bani pentru tricourile adversarului

DINAMO. Condiţiile financiare de la ASA Târgu Mureş nu sînt printre cele mai ridicate din România. Pe vremea cînd activau în Liga 2, jucătorii ardelenilor nu dispuneau de suficiente resurse pentru a-şi achiziţiona ghetele de joc, motiv pentru care directorul  general al clubului a scos bani din propriul buzunar pentru a le asigura jucătorilor necesarul, cotizînd chiar şi la echipamentele în care mureşenii evoluează acum. Unul dintre cazurile concrete este cel al lui Adrian Sălăgeanu, care, cu o zi înainte de plecarea în cantonament, s-a plîns că nu are bani de ghete. “Stanciu a scos pe loc bani din buzunar şi i-a dat fotbalistului să îşi procure două perechi de ghete. A ajutat şi alţi oameni din cadrul clubului cu bani ca să îşi rezolve problemele financiare”, au precizat sursele FANATIK.RO.

Deşi plecat în “haită”, a oprit revolta lui N’Doye şi Zicu

DINAMO. Daniel Stanciu şi-a anunţat trecerea la Dinamo la începutul acestui an, însă cărţile erau făcute încă de la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, atunci cînd Cristi Pustai antrena echipa de la Târgu Mureş. Tehnicianul cunoscut ca fiind în dizgraţiile lui Stanciu a intrat în conflict cu jucătorii, iar cel care a aplanat totul, deşi semnase precontractul cu Dinamo, a fost Daniel Stanciu. Acesta i-a calmat pe Ianis Zicu şi peOusmane N’Doye , care porniseră revolta în vestiar şi care erau hotărîţi să îşi rezilieze contractele.

ADVERTISEMENT

 

Tags: