Fotbal intern

ULTIMUL marcator INCITĂ “haita”: “BATEM Steaua şi salvăm sezonul!”

DINAMO-STEAUA. Dragoş Grigore este om de bază la Toulouse, club care se luptă pentru menţinerea în Ligue 1. Fundaşul român a devenit în scurt timp căpitanul echipei franceze alături de care...
03.05.2015 | 12:15
ULTIMUL marcator INCITA haita BATEM Steaua si salvam sezonul

DINAMO-STEAUA. Dragoş Grigore este om de bază la Toulouse, club care se luptă pentru menţinerea în Ligue 1. Fundaşul român a devenit în scurt timp căpitanul echipei franceze alături de care a avut în acest sezon mai multe suişuri şi coborîşuri în acest an.

DINAMO-STEAUA. Fostul căpitan al lui Dinamo a vorbit pentru FANATIK.RO despre primul său sezon în Franţa, dar şi despre lupta din campionat şi derby-ul dintre Dinamo şi Steaua, care are loc azi de la ora 21, fundaşul fiind ultimul marcator dinamovist în poarta Stelei, în unicul derby din Liga 1, în acel 1-1 de pe Ghencea, din martie 2014. 

Salut Dragoş! Cum a fost primul tău sezon la Toulouse pînă acum, mai ales că aţi avut evoluţii bune în ultimele etape?

– Sezonul a fost cu multe suişuri şi coborîşuri atît pentru mine, cît şi pentru echipă. Am început bine, atît eu, dar şi Toulouse, dar pe urmă treaba s-a mai complicat, am avut o perioadă mai slabă care ne-a tras mult în jos. A fost o perioadă dificilă, dar e bine că sîntem în revenire şi am ieşit din zona retrogradării. Mai sînt 4 etape şi doar asta contează acum.

Ce s-a schimbat în jocul echipei după acel 1-6 cu Marseille, că de atunci a început revenirea voastră?

– Nu s-a schimbat nimic. Ne-am mobilizat, a trebuit să trecem peste perioada nefastă şi să adunăm puncte. Din fericire am reuşit, însă lupta continuă.

DINAMO-STEAUA. “Nu sînt afectat de critici”

Ai fost folosit atît în apărare, cît şi la mijloc. Te-a incomodat în vreun fel cînd ai fost folosit ca mijlocaş la închidere?

– Nu, nicidecum. Îmi place să joc şi la mijloc şi în apărare. Chiar nu contează unde joc. Mă bucur că pot să joc pe ambele posturi şi am fost folosit acolo. Nu am un post preferat dintre acestea două.

Au apărut unele critici în Franţa la adresa ta şi a clubului în perioada în care aţi avut seria negativă. Te-au afectat în vreun fel?

– Încerc să nu aplec urechea la critici. Nu dau importanţă acestui subiect. Ştiu că am mai fost criticat, însă nu îmi place că presa din România exagerează cînd preia din presa franceză.

DINAMO-STEAUA. “Jucătorii lui Dinamo sînt stresaţi de atîtea schimbări!”

Schimbînd registrul, cum comentezi schimbările dese de la Dinamo, fostul tău club? Au plecat Daniel Stanciu şi Constantin Anghelache.

– Da, am auzit despre schimbările dese. Nu e în regulă şi sînt afectat ca fan al echipei de atîtea schimbări. Ştiu ce simt jucătorii în aceste momente, sînt stresaţi de atîtea schimbări, indiferent de ce relaţie avea Stanciu cu ei. Nu dă bine, mai ales că suporterii aşteaptă rezultate şi în acest moment e tensiune la echipă.

Flavius Stoican a greşit cînd a revenit la Dinamo în acest sezon, după ce a fost înlăturat în urmă cu 4 luni?

–  E greu să revii după 4 luni şi să ai rezultate imediate. S-a schimbat lotul de jucători, e multă muncă şi nu se face de azi pe mîine. Eu sînt sigur că Flavius are încredere în el şi de aceea a vrut să revină. Mi-aş dori să fie lăsat şi din vară să îşi facă treaba.

“Ieşea scandal dacă ratam penalty-ul cu Steaua”

Steaua a avut un avans de 13 puncte la mijlocul sezonului în faţa lui ASA şi acum are un handicap de 5 puncte. Poate pierde titlul chiar în derby-ul cu Dinamo.

– Dacă Dinamo va învinge Steaua îşi salvează sezonul. Nu cred însă că o înfrîngere a Stelei în derby e sinonimă cu pierderea campionatului pentru ei. Mai sînt destule etape în care se poate pierde titlul. Pe mine nu mă interesează cine ia titlul, vreau doar ca Dinamo să bată pe Steaua, în rest nu mă interesează. Pentru Steaua va fi o frustrare maximă să piardă un asemenea avans, însă rămîne de văzut dacă va pierde, pentru că nu e jucat nimic deocamdată.

Ai fost actor principal la ultimul derby jucat în Ghencea, la începutul anului 2014. Cum ţi-a venit ideea să baţi scăriţă penalty-ul?

–  Cînd am executat penalty-ul nu mă gîndeam la nimic. Nu ai timp de emoţii cînd eşti pe teren. Am decis să bat scăriţă şi chiar dacă a intrat mai greu, m-am bucurat enorm că am marcat. Nici nu vroiam să mă gîndesc ce scandal ar fi urmat după meci dacă aş fi ratat, avînd în vedere toate lucrurile care s-au scris.

Te-ai uitat la reluare? Ce ţi-ai spus?

– M-am uitat la reluări doar să văd dacă mingea a intrat. Nu mi-am mai spus nimic, doar m-am bucurat de gol. Sînt sigur că ar fi ieşit scandal dacă ratam acel penalty.

Revenind la cariera ta din Franţa. Ce se va întîmpla din următorul sezon, vei continua la Toulouse?

– Eu mai am încă doi ani contract aici. Mă simt foarte bine, joc într-un campionat puternic şi nu mă gîndesc la nici un transfer.

Nici în cazul în care echipa va retrograda?

– Indiferent de ceea ce se va întîmpla în acest sezon, eu sînt jucătorul lui Toulouse şi voi evolua în continuare aici. Sper să continuăm în Ligue 1, mai avem 4 meciuri pe care trebuie să le gestionăm foarte bine.

900.000 de euro e suma plătită de Toulouse pentru transferul lui Dragoş Grigore

26 de meciuri a adunat fundaşul român în Ligue 1 pentru Toulouse în acest sezon

10 meciuri consecutive fără înfrîngere are Steaua în jocurile directe cu Dinamo 

Tags: