News

Dinamo – Steaua, după 40 de ani. Avem loturile! „Pițurcă și Panduru aleargă prin pădure. Lucescu se bagă și el la joc!” EXCLUSIV

09.03.2019 | 20:49
Dinamo  Steaua dupa 40 de ani Avem loturile Piturca si Panduru alearga prin padure Lucescu se baga si el la joc EXCLUSIV

Ioan Andone va organiza pe 24 martie 2019, pe stadionul din Voluntari, o reeditare a duelului Dinamo – Steaua de acum 40 de ani, atunci când actualul manager al grupării ilfovene debuta în prima divizie în tricoul Corvinului. La marele eveniment pus la cale de Andone participă nume grele din istoria celor două mari cluburi, FANATIK dezvăluind multe detalii din pregătirea meciului care se va disputa în pauza determinată de debutul naționalei în preliminariile EURO 2020.

Dinamo – Steaua, după 40 de ani. Cum arată „câinii” lui Mircea Lucescu și Cornel Dinu

Iar lucrul cel mai important, care interesează în mod deosebit, este distribuția actorilor la cei doi granzi. Foarte puternic este staff-ul celor de la Dinamo, fiind vorba de nu mai puțin de patru tehnicieni, neexistând niciun secund! Mircea Lucescu, Cornel Dinu, Remus Vlad și Vava Cheran vor fi oamenii care se vor consulta pentru o victorie istorică a „câinilor”!

Iar oamenii care trebuie să bată Steaua vor fi aleși dintre următorii, ordinea fiind aleatorie, nu în ordinea posturilor sau a numerelor de pe tricouri: Prunea, Stelea, Țețe Moraru, Andone, Marica, Zicu, Marius Niculae, Pulhac, Ganea, Giani Kiriță, Mihăescu, Dănciulescu, Claudiu Niculescu, Ciobotariu, Mihali, Gică Popescu, Mateuț, Florentin Petre, Bărcăuan, Orac, Răducioiu, Movilă, Radu Viorel, Văetuș, Zare, Ionuț Lupescu. Ultimul, proaspăt revenit în structurile UEFA! Va fi extrem de greu de alcătuit primul 11, dar la experiența celor de pe bancă probabil că vor fi titulari cei mai în formă?)

Dinamo - Steaua, după 40 de ani. Mircea Lucescu, Victor Pițurcă antrenori
Și Victor Pițurcă, antrenorul Stelei, și Mircea Lucescu, tehnicianul lui Dinamo, vor să intre câteva minute și pe teren

Dinamo – Steaua, după 40 de ani. Pe ce lot se bazează Victor Pițurcă

De partea cealaltă, Steaua va merge pe mâna lui Victor Pițurcă, antrenor unic pentru roș-albaștri la această dispută aniversară. Din informațiile FANATIK, la această oră Piți a reușit să-și creioneze în mare parte lotul cu care va încerca să bată Dinamo. La o analiză mai atentă a steliștilor, se poate observa că Pițurcă a convocat foarte mulți jucători defensivi?)

Haideți să vedem și lotul „roș-albaștrilor” pentru meciul din 24 martie: Stângaciu, Martin Tudor, Florentin Dumitru, Miu, Belodedici, Bumbescu, Ghionea, Răchită, Dorin Goian, Petre Marin, Ilie Bărbulescu, Paraschiv, Ilie Stan, Tudorel Stoica, Rotariu, Trică, Majearu, Hagi, Nicoliță, Oprița, Adrian Ilie, Ciocoiu, Panduru, Sabin Ilie, Lăcătuș, Iovan, Neșu, ultimul fiind invitatul special al „oaspeților”.

Dinamo - Steaua, după 40 de ani. Mircea Lucescu, Victor Pițurcă antrenori
Mulți dintre componenții Stelei din 2006, semifinalistă în Europa League, au fost convocați pentru Dinamo – Steaua din 24 martie 2019

Tricourile vor fi vândute la licitație pentru Kassandra Rotariu. Comentatori speciali: Florin Călinescu, Ștefan Bănică, Virgil Ianțu, Ovidiu Ioanițoaia

Meciul va avea loc pe arena din Voluntari, urmând să fie transmis probabil de ProTV. Intrarea este liberă, dar se vor aduna bani din acest eveniment din ceea ce este programat ulterior. Astfel, după încheierea întâlnirii, la restaurantul Ambasad’Or va avea loc o petrecere cu aproape 300 de invitați, iar tricourile actorilor din teren vor fi vândute la licitație. Se anunță sponsori grei în sală!

Toți banii obținuți din acest eveniment vor fi donați Kassandrei Rotariu, fiica adoptivă a lui Iosif Rotariu, care a suferit zeci de operații în ultimii ani! Toată atmosfera evenimentului va fi întreținută de patru comentatori speciali: celebrul Floriiiin Călinescuuuuuu, „câinele” Ștefan Bănică, stelistul Virgil Ianțu și cunoscutul ziarist Ovidiu Ioanițoaia. Toți confirmați!

Dinamo - Steaua, după 40 de ani. Mircea Lucescu, Victor Pițurcă antrenori
Florin Călinescu este pregătit de un show deosebit la evenimentul de peste câteva zile

Cum se pregătesc „greii” de marele meci: „Pițurcă și Panduru aleargă prin pădure, nea Mircea vrea să joace și el!”

Chiar dacă este un meci în care voia bună va fi principalul ingredient, probabil că nu se poate disputa un Dinamo – Steaua fără orgolii la mijloc. Indiferent la ce nivel se joacă și despre cine evoluează pentru cei doi granzi ai României.

În acest sens, meciul din 24 martie 2019 mobilizează deja ambele echipe. Există informații că Victor Pițurcă nu acceptă ca jucătorii săi să aibă probleme fizice și a desenat deja un program de pregătire?). „Piți vrea să dea deja exemplu tuturor steliștilor și aleargă cu Panduru de nebuni prin pădure. Ei sunt primii care au început pregătirea. Probabil că se va băga și Piți puțin la joc! Dar la fel se anunță lucrurile și din partea lui Dinamo. Mircea Lucescu este cel care a cerut să intre și el măcar… 10 minute”, povestesc sursele FANATIK?)

Ce povestește Ioan Andone despre debutul său din martie 1979

Ioan Andone a debutat în prima divizie pe 7 martie 1979, în meciul Sportul Studențesc – Corvinul, disputat pe fostul stadion Republicii. Mircea Lucescu este cel care i-a oferit această șansă cu 8 zile înainte de a împlini 19 ani. Ulterior, „Ando” a disputat 276 de partide în defuncta Divizie A, reușind, ca fundaș, să marcheze și 37 de goluri.

Dinamo - Steaua, după 40 de ani. Mircea Lucescu, Victor Pițurcă antrenori
Lui Ioan Andone nu-i vine să creadă că au trecut 40 de ani de când a jucat pentru prima oară în Divizia A

Nea Mircea Lucescu m-a debutat, am intrat în locul lui nea Radu Nunweiller la meciul Sportul Studențesc – Corvinul, jucat pe fostul Republicii. Mai fusesem rezervă, dar nu mă așteptam să intru, când nea Mircea mi-a zis să mă dezechipez. Nu-mi venea să cred! Eram în anul 4 de liceu, era frumos afară, soare, începuse returul. Am jucat mijlocaș contra Sportului, la care erau Gino Iorgulescu, Chihaia, Mircea Sandu, Cazan, Bucurescu. Vă daţi seama, când m-am întors în Hunedoara la şcoală, eram eroul liceului, debutasem în Liga 1”, povestește Ioan Andone, artizanul evenimentului de pe 24 martie 2019.

„Am plecat de la București singur cu trenul, echipa a venit abia luni. Eu aveam însă ore de matematică a doua zi, cu un profesor foarte sever, așa că m-am dus la gară, mi-am luat bilet la cușetă și am ajuns a doua zi dimineața la cursuri. Aveam Bacalaureatul şi voiam să dau la facultate. A fost emoţionant!” – Ioan Andone