Fotbal intern

DINAMO-STEAUA. Fostul atacant e ironic: “Cel mai bun? Sănmărtean”

DINAMO-STEAUA. Adrian Neaga a fost unul dintre cei mai buni atacanţi ai Stelei de la începutul anilor 2000. Atacantul argeşean a cîştigat un titlu cu roş-albaştrii, în vara anului 2005 şi a...
30.11.2016 | 13:14
DINAMOSTEAUA Fostul atacant e ironic Cel mai bun Sanmartean

DINAMO-STEAUA. Adrian Neaga a fost unul dintre cei mai buni atacanţi ai Stelei de la începutul anilor 2000. Atacantul argeşean a cîştigat un titlu cu roş-albaştrii, în vara anului 2005 şi a fost unul dintre oamenii de bază în sezonul european 2004-2005, cînd Steaua reuşea să elimine deţinătoarea trofeului, Valencia.

DINAMO-STEAUA. “Rică” a plecat în 2005 de la Steaua la Al Nasr şi după un periplu de doi ani prin Asia la Jeonnam şi Seongnam s-a întors în echipa roş-albaştrilor, unde a evoluat pînă în 2009.

DINAMO-STEAUA. Neaga e acum manager sportiv la ACS Poli Timişoara şi a prefaţat pentru FANATIK.RO derby-ul dintre Dinamo şi Steaua, care se va desfăşura miercuri seara:

DINAMO-STEAUA. Salut, Adrian! Ai jucat multe derby-uri cu Dinamo. Care a fost cel mai tare?

– Pentru mine a fost cel din sezonul 2007-2008 din Ghencea.  Se juca tot pe final de noiembrie. Am marcat atunci golul victoriei şi a fost ceva de vis. M-am bucurat enorm pentru acel gol şi am cele mai frumoase amintiri.

VEZI VIDEO:

DINAMO-STEAUA. Cu siguranţă ai trăit şi dezamăgiri. Care derby ţi-a provocat cea mai mare tristeţe?

– Cred că a fost meciul din 2004. Am pierdut cu 1-2 atunci. A fost groaznic. Am reuşit să marchez în minutul 88, cînd am egalat, iar apoi am pierdut în prelungiri (n.r. a marcat Naidin pentru Dinamo în 90+2). A fost o mare tristeţe.

VEZI VIDEO:

DINAMO-STEAUA. Care au fost cele mai importante goluri ale tale marcate la Steaua?

– Evident, cele cu Dinamo, dar şi cele din cupele europene. E o senzaţie extraordinară cînd marchezi în Europa şi mă bucur că am făcut parte din echipa care s-a calificat pentru prima dată în primăvara europeană. 

DINAMO-STEAUA. Întradevăr, ai făcut parte din echipa care a eliminat Valencia! Dar nu îţi pare rău că ai plecat chiar înainte de sezonul “Eurofantastic” în care echipa a ajuns în semifinalele Cupei UEFA?

– Nu. Nu regret alegerile pe care le-am făcut în carieră. M-am bucurat de perioada Steaua şi nu am nici un fel de regret.

DINAMO-STEAUA. Care a fost antrenorul care te-a pus cel mai mult în valoare în perioada în care ai evoluat la Steaua?

– Am avut o relaţie bună cu toţi antrenorii pe care i-a avut, dar cel mai mult m-au pus în valoare Victor Piţurcă şi Walter Zenga, în 2005. 

DINAMO-STEAUA. Revenind la derby-ul de acum, niciuna dintre echipe nu trece prin cea mai bună perioadă…

– Nu contează. E derby. Nu contează locul din clasament, etapele trecute sau alte lucruri de acest gen. Totul se va decide pe teren.

DINAMO-STEAUA. Favorită o vezi pe Steaua?

– Da. Steaua e favorită înainte de acest meci, dar nu se ştie niciodată. Dinamo are jucători buni şi poate cîştiga. 

DINAMO-STEAUA. Ce jucător îţi place cel mai mult de la Steaua?

-Hmm, cred că o să spun Sănmărtean, între ghilimele. E cel mai bun jucător de la noi şi a fost şi la Steaua (rîde). Eu cred că e un jucător pe care orice antrenor îl doreşte. 

DINAMO-STEAUA. Patronul Gigi Becali l-a dorit şi în vară, dar managerul general, Mihai Stoica nu l-a dorit…

– Nu pot să comentez astfel de lucruri. Nu ştiu ce s-a întîmplat acolo. Dar eu cred că Lucian e cel mai bun din ţară. 

DINAMO-STEAUA. Cel mai bun jucător de la Dinamo?

– O să spun Lazăr. E în formă şi poate face diferenţa. 

DINAMO-STEAUA. Ce ţi-a plăcut cel mai mult la meciurile cu Dinamo?

– Atmosfera. Clar. Am evoluat cu tribunele pline la fiecare derby, a fost tensiune şi după fiecare victorie o bucurie de nedescris.

DINAMO-STEAUA. Ne dai un pronostic?

– Bate Steaua. Dar să ştii că nu sînt bun la pronosticuri şi nu îţi dau un scor, dar eu cred că bate Steaua. E greu să te lupţi cu ei şi cred că vor lua titlul fără probleme, chiar dacă au acum cîteva rezultate mai slabe. 

7 sezoane a evoluat Adrian Neaga la Steaua

1 titlu a cîştigat Rică Neaga la roş-albaştrii, în 2005

6 selecţii în echipa naţională a adunat Rică Neaga