Fotbal intern

DINAMO–STEAUA. Prime MĂRITE! “Ne-a anunţat în VESTIAR!”

DINAMO – STEAUA. Sorin Parachiv a evoluat pentru roş-albaştrii timp de opt sezoane, între 1999 şi 2007, perioadă în care a cîştigat cinci trofee: 3 titluri şi 2 Supercupe....
06.03.2016 | 12:34
DINAMOSTEAUA Prime MARITE Nea anuntat in VESTIAR

DINAMO – STEAUA. Sorin Parachiv a evoluat pentru roş-albaştrii timp de opt sezoane, între 1999 şi 2007, perioadă în care a cîştigat cinci trofee: 3 titluri şi 2 Supercupe.

Mijlocaşul a luat parte la numeroase derby-uri şi a acceptat să discute cu FANATIK.RO despre partidele din trecut cu rivalii.  Pentru partida de duminică, actualul agent de jucători mizează pe Nicuşor Stanciu, care traversează o formă excelentă.

Salut Sorin! Ce reprezenta pentru tine un meci cu Steaua?

– Pentru mine ceva aparte pentru că am debutat la Steaua, ca titular, într-o astfel de partidă. Aşa că, pentru mine, aceste derby-uri însemnau enorm. I-am bătut atunci cu 4-1, Vlădoiu a marcat un hattrick. Aşteptam cu sufletul la gură astfel de partide, nu aveam stare în săptămîna disputelor. Era fantastic cînd cîştigam. Era ceva aparte, ne simţeam cu adevărat fotbalişti. Învingeam marea rivală şi era ceva de vis.

Cît de mult contau banii în astfel de partide?

– Conducerea obişnuia să ne suplimenteze primele cu cîte 1.000 de euro înaintea partidelor cu Dinamo, chiar în vestiar. Aşa se întîmpla atunci. Dacă îi învingeam, ne primeam banii. Dar nu acest aspect era important. Era o rivalitate teribilă între aceste două echipe şi ne doream să cîştigăm indiferent de recompensa financiară care ne era promisă.

“Preferam să pierd cu Dinamo, dar să cîştig titlul”

Ce vă spunea Gigi Becali înainte derby-urilor?

– Nu avea un discurs special. Era acelaşi ca înaintea tuturor partidelor. Însă noi, jucătorii, nu aveam nevoie de încurajări. Ştiam ce trebuie să facem.

Cum sărbătoreai victoriile cu Dinamo?

– Cel mai mult îmi doream să cîştig campionatul! Aş fi preferat să iau titlul, dar să pierd derby-urile. Victoriile cu Dinamo nu mai aveau însemnătate pentru mine dacă, la final, nu eram campion. Aşa gîndeam eu cînd eram jucător. Poate alţii ar fi preferat să bată Dinamo şi să piardă campionatul. Nu şi eu. Titlul era cel mai important pentru mine.

Înfrîngerea cu “cîinii” care l-a durut cel mai tare

Ce ai simţit cînd Dinamo v-a învins în Ghencea, scor 4-2, chiar de Paşte?

– Atunci, în 2007, a fost ultimul meu derby pentru că, la finalul sezonului, am plecat în Italia. A fost dureros pentru mine. Am simţit o mare dezamăgire pentru cu, ca fotbalist la Steaua, am pierdut în opt ani doar patru, cinci partide. A fost ceva ireal. Nu vreau să-mi mai amintesc de acea partidă.

Ce va fi în derby-ul de duminică?

– Nu pot da un prognostic. Meciul va fi unul echilibrat. Steaua va schimba echipa faţă de partida din Cupă, vor intra jucătorii cu experienţă. Totuşi, la prima vedere, roş-albaştrii au un plus. Însă Dinamo este o echipă imprevizibilă şi se poate întîmpla orice.

“Mizez pe Stanciu! Steaua are un plus în derby”

A ales bine Marica să revină în Liga 1?

– Eu zic că da. Steaua şi Marica se pot ajuta reciproc. Ciprian se poate relansa la Steaua.

Care este jucătorul de la Steaua pe care mizezi?

– Merg pe Nicuşor Stanciu. Este în mare formă şi a marcat de multe ori contra lui Dinamo. Îmi place foarte mult de acest jucător. Sper să aibă un derby reuşit din toate punctele de vedere.

Cine va cîştiga titlul?

– Să ne uităm puţin la cum arată campionatul. Nu mai există două echipe de valoare care să se detaşeze. Primele cinci formaţii au şanse la titlu în acest moment. Vor fi meciuri grele, urîte, încîlcite. Nu vom avea echipe care sînt favorite. Nu va exista o formaţie care să le omoare pe toate. Va fi un echilibru, titlul se va juca pînă la final.

“Este foarte bine dacă galeria va reveni la partide. Steaua a avut suporteri, dar nu şi galerie în ultimele luni, iar asta s-a văzut. Jucătorii au altă ambiţie cînd văd că au galeria alături” (Sorin Paraschiv)

168 de partide a jucat Paraschiv pentru Steaua. A marcat 12 goluri

Tags: