Sport

Dinamo, strigăt de disperare după problemele de arbitraj de la ultimele meciuri. „Sperăm că reprezintă doar simple erori”

Dinamo a recurs la un gest disperat după ce „câinii” au fost dezavantajați clar de arbitraj la meciurile cu Metaloglobus și CSM Slatina.
28.10.2022 | 17:49
Dinamo strigat de disperare dupa problemele de arbitraj de la ultimele meciuri Speram ca reprezinta doar simple erori
Dinamo e pe locul 9 în Liga 2 Casa Pariurilor. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Dinamo a ratat șansa să urce pe loc un de play-off, după ce i-a fost refuzat un penalty la ultima fază a meciului cu CSM Slatina. Conducerea clubului a decis să ia atitudine după problemele de arbitraj.

Dinamo, comunicat de presă după ce jucătorii au ieșit de pe teren plini de sânge la meciurile cu Metaloglobus și Slatina

Dinamo a publicat un amplu comunicat de presă pe pagina oficială de Facebook a clubului, în care condamnă probleme de arbitraj de la partidele cu Metaloglobus și CSM Slatina.

ADVERTISEMENT

Prin acest gest, „câinii” încearcă să atragă atenția asupra arbitrajului și poate fi interpretată și ca o formă de protest: „Comunicat de presă, București, 28 octombrie 2022. Clubul Dinamo 1948 București, prin administratorul special Vlad Iacob, precizează prin intermediul paginilor oficiale de Facebook și Instagram următoarele: În timpul meciului Metaloglobus București vs Dinamo 1948 București (Liga 2, etapa a 11-a), din 22 octombrie 2022, am constatat că integritatea fizică a jucătorilor noștri a fost pusă în pericol în repetate rânduri”.

Deniz Giafer, Ahmed Bani și Quentin Bena au încheiat partida cu Metaloglobus cu un bandaj la cap: „În conformitate cu articolul 12.1 al IFAB (International Football Association Board), respectiv ‘utilizarea excesivă a forței este atunci când un jucător depășește utilizarea necesară a forței și/sau pune în pericol siguranța unui adversar și trebuie eliminat’, considerăm că arbitrul Robert Avram din Pitești ar fi trebuit să acorde două cartonașe roșii jucătorilor echipei Metaloglobus București.

ADVERTISEMENT

Dinamo, accidentări pe bandă rulantă

Mai întâi, în minutul 66, Deniz Giafer a fost lovit cu cotul în arcadă de Dragoș Huiban (Metaloglobus, numărul 11), fiind scos temporar din teren pentru oprirea hemoragiei. În mod regretabil, arbitrul a sancționat lovirea în plină figură doar cu cartonaș galben și nu a revenit asupra deciziei sale, pentru a acorda cartonașul roșu, nici după ce a observat sângerarea puternică provocată jucătorului nostru”.

Ba mai mult, unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Dinamo și-a încheiat sezonul la acel meci: „Două minute mai târziu, Antonio Bordușanu a fost accidentat extrem de grav de Robert Neacșu (Metaloglobus, numărul 22) și, din păcate, arbitrul nu a dictat nici măcar fault într-o fază urmată de ruptură de ligamente încrucișate și menisc pentru jucătorul nostru. O accidentare gravă pentru Antonio Bordușanu, indisponibil pentru următoarele 7-8 luni!”.

ADVERTISEMENT

Dinamo acuză: „Greșeli grave de arbitraj împotriva echipei noastre”

Dinamo consideră că a fost dezavantajată flagrant de centralul partidei cu Slatina„În timpul partidei Dinamo 1948 București vs CSM Slatina (Liga 2, etapa a 12-a), din 27 octombrie 2022, condusă de arbitrul Vlad Baban din Iași, am constatat, din nou, greșeli grave de arbitraj împotriva echipei noastre.

Pe lângă multiplele dueluri fără minge trecute neobservate, în care jucătorii noștri au fost faultați, arbitrul nu a acordat o lovitură de pedeapsă pentru Dinamo 1948 București în minutul 90+4 și a dictat, în mod eronat, lovitură de la colțul terenului”.

ADVERTISEMENT

Alexandru Pop a terminat și el însângerat partida și nu înțelege cum arbitrul nu a acordat penalty: „În ciuda faptului că intervenția portarului Ionuț Pop de la CSM Slatina a fost evident întârziată și că acesta nu a atins mingea, centralul putea constata că direcția balonului a fost schimbată în mod clar de către atacantul dinamovist Alexandru Pop”.

Ba mai mult, clinciul nu a avut loc în careul de 6 metri în care portarul este protejat: „Lovitura aplicată lui Alexandru Pop nu a fost în suprafața careului mic și s-a soldat cu o hemoragie la nivelul nasului jucătorului nostru. Din nou, arbitrul putea constata hemoragia și putea reveni la scurt timp asupra deciziei eronate, însă nu a făcut-o”.

Dinamo, mesaj pentru CCA, LPF și FRF: „Sperăm că acestea reprezintă doar simple greșeli”

Dinamo speră că aceste erori nu vor continua în meciurile din Liga 2 Casa Pariurilor sau în Cupa României: „Constatăm aceste erori regretabile comise împotriva echipei noastre în două etape consecutive în Liga 2 și sperăm că acestea reprezintă doar simple greșeli.

În numele tuturor dinamoviștilor, nu ne-am pierdut speranța că, în următoarele etape rămase de disputat, vom beneficia de un arbitraj echitabil și echidistant, în conformitate cu regulamentul și cu spiritul jocului de fotbal.

ADVERTISEMENT
Tags: