Fotbal intern

Dinamo, tot mai aproape de retrogradare. 5 coincidenţe care le dau frisoane „câinilor” înainte de play-out

14.04.2021 | 23:23
Dinamo tot mai aproape de retrogradare 5 coincidente care le dau frisoane cainilor inainte de playout
ADVERTISEMENT

Dinamo începe o nouă ediţie de play-out, cu o situaţie care aduce foarte mult aminte de cea din vara trecută. Atunci, formaţia din Ştefan cel Mare a fost salvată de decizia FRF de a trece la sistemul cu 16 echipe. Anul acesta însă, “câinii” sunt pe cont propriu. Iar semnalele nu sunt deloc bune.

Cu Dusan Uhrin instalat în locul lui Gigi Mulţescu, Dinamo va debuta vineri în play-out, pe stadionul Astrei. Acolo unde a fost învinsă marţi, în semifinalele Cupei României, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Asemănările cu sezonul trecut sunt foarte mari şi cu siguranţă dau fiori tuturor fanilor lui Dinamo. Mai ales că pur şi simplu nu se găsesc soluţii. Ba chiar se merge pe aceleaşi idei care au dus spre dezastru şi în campionatul precedent.

5 coincidenţe care provoacă teama de retrogradare pentru Dinamo. Dusan Uhrin şi Gigi Mulţescu nu au lipsit nici anul trecut

1. Cinci mandate de antrenori pe sezon. După numirea lui Dusan Uhrin, Dinamo a ajuns deja la cinci mandate de antrenori. A început cu Gigi Mulţescu, a venit apoi Cosmin Contra, a urmat Ionel Gane, s-a întors Mulţescu, iar după înfrângerea cu Astra a fost numit Uhrin. Anul trecut s-a început cu Eugen Neagoe, înlocuit pentru o perioadă cu Sebastian Moga, apoi a venit Uhrin, înlocuit de Mihalcea şi apoi de Mulţescu.

ADVERTISEMENT

2. Uhrin şi Mulţescu au fost si campionatul trecut, si acum. Dinamo a schimbat antrenori pe bandă rulantă în ultimele două sezoane, dar sunt două nume care coincid. Uhrin şi Mulţescu au pregătit echipa şi în 2019-2020, sezon de coşmar în care salvarea de la retrogradare a venit din birourile FRF.

3. Secunzii la putere. Uhrin şi Mulţescu sunt antrenori cu experienţă în România, dar Dinamo a şi inovat pe banca tehnică. În 2019-2020, echipa a fost pregătită o perioadă de Sebastian Moga, atunci când Eugen Neagoe a avut probleme de sănătate. În acest sezon, Dinamo a fost chiar mai mult timp pe mâna unui secund. Ionel Gane a rămas la echipă după plecarea lui Contra, din decembrie până în martie.

ADVERTISEMENT

Dinamo, înfrângeri la scor cu Viitorul în ultimele sezoane. Şi serii incredibile de rezultate negative

4. Serii incredibile de rezultate negative. Dinamo traversează în acest moment o serie de şase înfrângeri consecutive în toate competiţiile. Şi 10 partide fără victorie în Liga 1! La fel au stat lucrurile şi anul trecut, oricât de greu pare de crezut pentru o echipă de talia lui Dinamo. În sezonul 2019-2020, au fost 6 înfrângeri consecutive în campionat.

5. Înfrângeri cu 0-5 în partidele cu Viitorul. Deşi nu a mai ajuns în play-off în ultimii doi ani, Viitorul se distrează cu Dinamo. Anul acesta a fost un neverosimil 0-5 pe Ştefan Cel Mare, pe 26 febaruarie. Iar sezonul precedent, Dinamo îl începea cu o înfrângere cu acelaşi scor la Ovidiu.

ADVERTISEMENT

Formatul din play-out s-a schimbat pentru acest sezon. Sunt 10 echipe care încep competiţia şi vor juca fiecare cu fiecare într-o singură manşă. Pentru că porneşte din partea a doua a clasamentului, Dinamo va avea de jucat cinci partide în deplasare şi doar patru acasă. Ultimele două retrogradează, iar locurile 13 şi 14 merg la baraj.

ADVERTISEMENT