Sport

Dinamo, transfer de top pentru Liga Campionilor. A adus un handbalist medaliat la JO de la Tokyo

Dinamo continuă seria transferurilor de senzație la echipa de handbal masculin, ultimul sosit fiind un fost câștigător de Liga Campionilor.
26.09.2021 | 17:02
Dinamo transfer de top pentru Liga Campionilor A adus un handbalist medaliat la JO de la Tokyo
ADVERTISEMENT

”Dulăii”, preluați această vară de Xavi Pascual și cu mulți jucători experiementați aduși, au început cu dreptul campania europeană și au trecut de Loza Vive Kielce, scor 32-29.

Din păcate, formația din Ștefan cel Mare, lipăsită de antrenor și trei jucători importanți, a cedat fără drept de apel în deplasare cu PSG, scor 30-41, în al doilea joc din grupă.

ADVERTISEMENT

Transfer incredibil realizat de Dinamo pentru Liga Campionilor

În încercarea de a face față în Liga Campionilor și chiar de a produce surprize, șefii secției de handbal a clubului Dinamo continuă campania de transferuri incredibilă, ultimul sosit în ”haită” fiind interul dreapta Eduardo Gurbindo.

Jucătorul în vârstă de 33 de ani, component al naţionalei Spaniei, cu care a obţinut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a sosit duminică în țara noastră și va semna un contract pe trei ani cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

”Campioana României la handbal se întăreşte printr-un nou transfer de top, perfectat de managementul echipei şi de antrenorul Xavier Pascual. Interul dreapta Eduardo Gurbindo soseşte azi la Bucureşti pentru a semna un contract pe trei ani cu Dinamo”, au anunțat dinamoviștii.

Gurbindo a câștigat Liga Campionilor cu Xavi Pascual

Handbalistul iberic are 122 de meciuri şi 167 de goluri pentru naţionala ţării sale, cu care a obţinut bronzul la JO de la Tokyo, bronzul mondial la CM din 2011, dar şi medalii de aur, argint şi bronz la Campionatele Europene.

ADVERTISEMENT

Gurbindo a mai lucrat cu Xavier Pascual la FC Barcelona în perioada 2012-2016, când a câştigat EHF Champions League (2015). Ulterior a evoluat la HBC Nantes (2016-2021), iar ultimul contract l-a avut cu RK Vardar, de unde s-a transferat în prezent la Dinamo.

Gurbindo este inter dreapta, dar poate fi folosit pe orice post la linia de 9 metri. El va putea juca pentru Dinamo şi în Liga Campionilor, după ce va primi dreptul din partea EHF.

ADVERTISEMENT

Difernță uriașă față de PSG

Dinamo a făcut o campanie de achiziții absolut senzațională în această vară în urma căruia a fost invitată în grupele Ligii Campionilor. Cu toate acestea, ”dulăii” au fost spulberați de PSG în cel de-al doilea meci din grupe.

”Dulăii” au mers în Franța fără antrenorul principal, Xavi Pascual, şi trei jucători importanți, Javier Humet, Dan Racoțea și Mamdouh Shebib, care au fost testaţi pozitiv la Covid-19. La retestare, cei patru au înregistrat teste negative, însă, ca măsură de precauţie, nu au mai făcut deplasarea cu echipa.

Realist vorbind, Dinamo era victimă sigură la Paris. Diferenţa de buget este una considerabilă, vedeta Mikkel Hansen având un salariu similar întregului buget al celor de la Dinamo. Iar asta s-a văzut şi pe teren.

ADVERTISEMENT