Sport

Dinamo, transfer inedit la echipa de handbal! ”Dulăii” l-au adus pe fiul președintelui FRH

Dinamo a realizat o serie de transferuri de marcă la echipa de handbal masculin, dar ultima mutare a ”dulăilor” surprinde total.
16.07.2021 | 11:50
Dinamo transfer inedit la echipa de handbal Dulaii lau adus pe fiul presedintelui FRH
ADVERTISEMENT

Cea mai spectaculoasă mișcare a campioanei României, anunțată în exclusivitate de FANATIK, este aducerea antrenorului spaniol Xavi Pascual, care a câștigat ultima ediție a Champions League cu FC Barcelona.

Prin aducerea tehnicianul iberic, Dinamo reușește și o puternică lovitură de imagine. Iar în acest sens, prezentarea celebrului antrenor a fost făcută într-un cadru de gală la Palatul Primăverii, cunoscut și sub numele de “Casa Ceaușescu”.

ADVERTISEMENT

Transfer neașteptat la echipa de handbal a lui Dinamo

Pe lângă aducerea lui Xavi Pascual, conducătorii lui Dinamo au făcut și câteva transferuri de marcă la nivelul lotului, iar ultimul jucător care a ajuns la echipa de handbal este Călin Dedu, nimeni altul decât fiul președintelui FRH, Alexandru Dedu.

Mutarea este una surprinzătoare prin prisma faptului că sunt cunoscute divergențele dintre conducerea ”dulăilor” și șeful handbalului românesc, după ce Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a votat limitarea numărului de handbalişti extracomunitari la trei.

ADVERTISEMENT

Călin Dedu, în vârstă de 18 ani, evoluează pe postul de pivot și a jucat sezonul trecut la Politehnica Timișoara. Fiul președintelui federației, care a semnat un contract pe trei sezoane cu Dinamo, are 2,07 metri înălțime și este considerat o mare speranță a handbalului românesc.

Georgescu le cere fanilor să-l accepte pe Dedu jr

Șeful secției de handbal de la Dinamo, Daniel Georgescu, a declarat că disputele cu Alexandru Dedu au fost lăsate în urmă, iar transferul fiului acestuia a fost făcut doar pe baza performanțelor sportive ale jucătorului.

ADVERTISEMENT

”Este un transfer de viitor. Sunt convins că sub îndrumarea lui Xavi Pascual, cu spiritul dinamovist pe care cu siguranță îl va asimila rapid, cu ajutorul fanilor care îl vor încuraja și îl vor învăța să devină un adevărat câine, prin calitățile pe care le are, Călin va deveni un jucător de bază atât la Dinamo, cât și la echipa națională.

Sunt cunoscute disputele mele cu Alexandru Dedu, însă noi nu facem compromisuri și nici favoruri. Cum i-am declarat-o și lui, toate disputele avute nu au făcut altceva decât să ne facă mai puternici, să ne motiveze mai mult pentru a performa atât de sus.

ADVERTISEMENT

Obiectivul nostru este să aducem la Dinamo cei mai valoroși jucători români. Iar Călin este un handbalist de mare viitor. Îi urez lui Călin un călduros ‘bine ai venit în haită!’ și îi rog pe fani să-l susțină și să-l ajute să se integreze”, a spus Georgescu pe pagina de Facebook a clubului Dinamo.

Dinamo, grupă infernală în Champiosn League

Dinamo se va reuni luni, 19 iulie, sub comanda antrenorului Xavier Pascual, care a programat încă din prima zi două antrenamente: unul de dimineață – pe stadion, al doilea după amiază – în sală. De la reunire vor lipsi egiptenii Khairy și Mamdouh, care vor evolua la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

”Dulăii” au primit wild card pentru sezonul următor de Champions League și vor evolua în Grupa B alături de Barcelona, PSG, FC Porto, Lomza Kielce, Veszprem, Flensburg și Motor Zaporizhzhia.

ADVERTISEMENT