Fotbal intern

De ce se amână prezentarea lui Osorio la Dinamo. Situația portarului format de Real Madrid

10.09.2020 | 14:45
De ce se amana prezentarea lui Osorio la Dinamo Situatia portarului format de Real Madrid
ADVERTISEMENT

UPDATE 10 septembrie, ora 14:55 / Deși despre transferul portarului Tomas Mejias Osorio la Dinamo s-a scris încă de acum câteva zile, anunțul oficial al clubului întârzie să apară. Conform Radio Dinamo 1948, oficialii din Ștefan cel Mare așteaptă rezultatele testului COVID-19 la care a fost supus fotbalistul spaniol, dar și pe cele ale celorlalte analize medicale efectuate de către jucător. Imediat ce lucrurile vor fi confirmate a fi în regulă, clubul va anunța oficial mutarea. Conform aceleiași surse, portarul spaniol a semnat deja contractul cu Dinamo și se află în București. Antrenorul Cosmin Contra se va putea baza pe Osorio începând cu partida din etapa a patra, pe care Dinamo o va disputa la Mediaș, contra celor de la Gaz Metan.


Continuă transferurile la Dinamo, în era spaniolă. Formaţia lui Cosmin Contra a ajuns la un acord cu portarul spaniol Tomas Mejias Osorio de la Middlesbrough.

ADVERTISEMENT

După ce s-a despărţit de Riccardo Piscitelli, titularul sezonului trecut, Dinamo a rămas cu doar doi oameni în poartă, Cătălin Straton şi Mihai Eşanu, revenit după împrumutul la Farul Constanţa.

Antrenorul „câinilor“ a cerut întăriri pe acest post, iar noii investitori sunt dispuşi să facă un efort financiar pentru a semna cu un jucător crescut la academia lui Real Madrid, cu meciuri în Spania şi Anglia.

ADVERTISEMENT

Osorio, de la „coşmarul“ Stelei la marea rivală

Tomas Mejias Osorio, 31 de ani şi 1,95 metri, este un portar a cărui carieră s-a împărţit, în principal, între Real Madrid şi Middlesbrough. Crescut la academia „galacticilor“, el a ajuns la clubul englez în februarie 2014, sub formă de împrumut. După jumătate de sezon, a fost transferat definitiv în liga secundă din Anglia.

Nu a fost niciodată prima opţiune pentru poarta lui Middlesbrough şi a apărat rareori. Între ianuarie şi iunie 2017, a fost împrumutat la Rayo Vallecano, dar nu a bifat decât două partide. La finalul sezonului 2017-2018, a părăsit Anglia, transferându-se gratis la Omonia Nicosia, unde a prins 28 de meciuri pe parcursul sezonului 2018-2019. În iulie 2019, a revenit la Middlesbrough, tot gratis.

ADVERTISEMENT

Va avea printre cele mai mari salarii din Liga 1

La Dinamo, Osorio va fi unul dintre cei mai bine plătiţi fotbalişti din lot. 20.000 de euro va fi salariul stagional al portarului spaniol, scrie GSP.

Doar Janusz Gol, mijlocaşul polonez adus în această vară, mai are un salariu similar. De altfel, cei doi dinamovişti vor fi printre cei mai bine plătiţi fotbalişti din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Pe site-urile de specialitate, Tomas Mejias Osorio este cotat la 400.000 de euro. Cea mai bună cotă a avut-o la 24 de ani, în mai 2013, când evolua la echipa secundă a lui Real Madrid: 800.000 de euro.

Osorio a jucat într-o singură partidă pentru prima echipă din capitala Spaniei. Se întâmpla pe 10 mai 2011, la un Real Madrid – Getafe 4-0. Viitorul dinamovist l-a înlocuit atunci pe titularul Adan şi a bifat 6 minute pe Santiago Bernabeu.

În sezonul 2019-2020, Osorio a apărat de două ori poarta lui Middlesbrough. Ambele partide au fost în Cupa Angliei, în turul al treilea, contra lui Tottenham. A fost 1-1 în primul meci, iar, la rejucare, Spurs s-a impus cu 2-1.

Transferurile lui Dinamo

La Dinamo, s-au petrecut multe schimbări. Cosmin Contra a fost numit antrenor în locul lui Gigi Mulţescu, iar Vlad Achim, Janusz Gol, Isma Lopez, Gonzalez, Adam Nemec şi Borja Valle au semnat cu formaţia din Ştefan cel Mare. Au revenit şi Gheorghe, Petrişor, Dudea, Bejan, Eşanu, Creţu şi Măgureanu după împrumuturi expirate.

Piscitelli, Skovajsa, I. Filip, Kostrna, Perovic, N’Diaye, Montini şi Mrzljak au părăsit formaţia antrenată de Cosmin Contra, Kilyen a revenit la Viitorul după ce i s-a terminat înţelegerea temporară, iar Dudea, Petrișor, Fara şi Daniel Popa au fost împrumutaţi la alte cluburi.

ADVERTISEMENT