Fotbal intern

Dinamo a avut penalty clar în prima repriză a derby-ului cu FCSB! Hențul lui Iulian Cristea, nevăzut de Istvan Kovacs. Reacţia jucătorului: “Eram prea aproape!”

05.10.2019 | 23:28
Dinamo a avut penalty clar in prima repriza a derbyului cu FCSB Hentul lui Iulian Cristea nevazut de Istvan Kovacs Reactia jucatorului Eram prea aproape
ADVERTISEMENT

Derby-ul FCSB – Dinamo a oferit o fază controversată în ultimele minute ale primei reprize. După o lovitură liberă executată de Dan Nistor, mingea a fost reluată spre poarta roș-albaștrilor, iar, din primele imagini, Iulian Cristea pare să o fi oprit cu mâna. Arbitrul Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue, deși au existat circumstanțe de acordare a unei lovituri de pedeapsă.


UPDATE, ora 23.29. Iulian Cristea a vorbit după finalul meciului despre faza în care a comis henţul: “Mingea m-a lovit întâi în piept şi pe urmă m-a şters şi pe mână. Aşa e, dar eram la nici măcar un metru distanţă. Am avut discuţia şi cu Popescu de la Dinamo, cel care a tras, i-am explicat şi lui că nu e penalty, eram prea aproape, nici nu aveam braţul depărtat de corp”.

ADVERTISEMENT

Penalty pentru Dinamo în derby-ul cu FCSB

Dinamo putea intra în avataj la cabine dacă Istvan Kovacs acorda lovitură de pedeapsă la intervenția cu mâna a lui Iulian Cristea la șutul lui Mihai Popescu. După o lovitură liberă executată din lateral de Dan Nistor, balonul a fost reluat spre poarta lui Cristi Bălgrădean de jucătorul lui Dinamo, iar Iulian Cristea l-a oprit cu mâna.

Din primele imagini, arbitrul Istvan Kovacs a avut circumstanțe de acordare a unei lovituri de pedeapsă, ce ar fi oferit celor de la Dinamo șansa de a încheia prima repriză în avantaj, faza petrecându-se în minutul 43.

ADVERTISEMENT

Totuși, Kovacs a lăsat jocul să continue și cele două echipe au intrat la cabine la egalitate, scor 1-1, după golurile reușite de Denis Ciobotariu, în minutul 9, respectiv Florinel Coman, minutul 28.

La pauza jocului, fostul mare arbitrul Ion Crăciunescu a declarat că Istvan Kovacs trebuie să acorde lovitură de pedeapsă: “E penalty, mână a fost într-o poziție nefirească, departe de corp“.

ADVERTISEMENT

Derby-ul FCSB – Dinamo a fost întrerupt pentru aproximativ cinci minute, după ce fanii din Peluza Cătălin Hîldan au adresat remarci rasiste și xenofobe către Florinel Coman, respectiv Istvan Kovacs.