Sport

Dinamo trece prin cea mai neagră perioadă din istoria de 73 de ani! Premieră negativă înregistrată de „alb-roșii”

Dinamo e penultima în Liga 1 și înregistrează o premieră negativă în istoria de 73 de ani a clubului „alb-roșu”
02.11.2021 | 21:12
Dinamo trece prin cea mai neagra perioada din istoria de 73 de ani Premiera negativa inregistrata de albrosii
ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut o nouă partidă în Liga 1, 1-4 cu Sepsi OSK, și, pentru prima dată în istoria clubului, va termina turul din sezonul regulat pe poziție direct retrogadabilă în Liga 2, o performanță umilitoare în cei 73 de ani de existență. Indiferent de rezultatele din ultima etapă a turului, Dinamo va încheia prima parte a sezonului regulat pe poziția a 15-a.

La finalul partidei, antrenorul Mircea Rednic a avut un discurs dur la adresa jucătorilor cu experiență din lot, iar ca o primă măsură l-a exclus din lot pentru o săptămână pe Deian Sorescu, jucătorul fiind trimis la odihnă în speranța că își va reveni.

ADVERTISEMENT

Penitența nu a durat însă decât o zi, FANATIK anunțând în exclusivitate că Sorescu a fost chemat de urgență la o discuție lămuritoare cu administratorul special Iuliu Mureșan, în urma căreia s-a hotărât ca el să revină imediat la antrenamentele primei echipe.

Dinamo s-a luptat pentru evitarea retrogradării și în sezonul trecut din Liga 1

Clubul din Șoseaua „Ștefan cel Mare” se află în cea mai neagră perioadă a existenței sale și are nevoie de un parcurs cât mai bun în retur pentru a nu a avea aceleași emoții ca în sezonul trecut, când a petrecut o mare parte din play-out în zona roșie a clasamentului.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2020/21, Dinamo a încheiat sezonul regulat pe o poziție de baraj, la un punct peste linia locurilor direct retrogadabile. Însă, Dușan Uhrin Jr. a revenit pentru a doua oară la „alb-roșii”, iar după o serie de patru victorii consecutive, Dinamo a fost aproape și de locurile de barajul pentru calificarea în Conference League.

Mircea Rednic, fără victorie de la reîntoarcerea la Dinamo

Tehnicianul ceh a renunțat a renunțat însă la a-i mai pregăti pe „câini” cu doar două săptămâni înaintea începerii noului sezon din Liga 1, astfel că în locul său a fost instalat ca soluție de avarie Dario Bonetti. Italianul a avut un început de campionat bun, cu două victorii în primele 3 etape, însă după aceea totul s-a rupt, prestațiile lui Dinamo fiind din ce în ce mai șterse. Umilința supremă s-a înregistrat în derby-ul cu FCSB, pierdut cu 0-6, care a dus la demiterea sa.

ADVERTISEMENT

După un interimat asigurat de Sorin Colceag, Mircea Rednic a fost omul ales de conducerea clubului pentru a salva Dinamo în acest sezon. „Puriul”, aflat la al 5-lea mandat în Ștefan cel Mare, încă nu a obținut prima victorie de la revenire.

Mircea Rednic vine după o perioadă nereușită la clubul patronat de Gheorghe Hagi, Farul Constanța, care se numea Viitorul când tehnicianul de 59 de ani a pregătit echipa de la malul Mării.

ADVERTISEMENT

Două egaluri și trei înfrângeri este palmaresul tehnicianului care a adus ultimul titlu în Liga 1 pentru Dinamo. „Câinii roșii” au părăsit și Cupa României în faza optimilor, scor 1-2 cu FC Argeș, după un gol marcat la ultima fază de un jucător ce aparține de FCSB, Cristi Dumitru.

Ultima victorie a lui Dinamo în acest sezon a fost în etapa a 3-a, scor 3-1, contra „lanternei roșii”, Academica Clinceni, echipă condusă în prezent de Ionuț Chirilă. Dinamo a ajuns la 10 meciuri consecutive fără victorie în Liga 1, iar în ultima etapă a turului primește vizita campioanei en-titre, CFR Cluj.

Totuși, Dinamo este sigură că nu va încheia turul pe ultimul loc. Se află la patru puncte de echipa lui Chirilă, care nu a reușit să obțină prima victorie din acest sezon.

ADVERTISEMENT