Sport

Dinamo scapă de depunctare! Planul de reorganizare a fost validat la Tribunal. Exclusiv

Tribunalul a validat planul de reorganizare de la Dinamo. După această decizie, "câinii" scapă de orice emoţie privind o depunctare din cauza datoriilor.
22.11.2021 | 13:50
Dinamo scapa de depunctare Planul de reorganizare a fost validat la Tribunal Exclusiv
ADVERTISEMENT
22-11-2021
13:09

Document oficial despre validarea planului de reorganizare

Administratorul judiciar de la Dinamo, RTZ & Partners, a publicat pe Facebook un document oficial care confirmă că planul de reorganizare a fost validat de Tribunal: “După o perioadă încărcată, atât din punctul de vedere al muncii depuse de echipa RTZ, dar şi din punct de vedere emoțional – pentru că e frumos, dar te şi încarcă de responsabilitate faptul că simți în spatele tău mii de suporteri dinamovişti – astăzi a fost confirmat de către Judecătorul sindic Planul de reorganizare al Dinamo 1948. Ne simţim fericiţi când munca noastră este recompensată cu astfel de momente, şi așteptăm cu nerăbdare ca succesul nostru de astăzi sa fie dublat de cel al “câinilor” de pe terenul de joc. Mulţumim tuturor celor care ne susțin! Forza Dinamo!”, se arată în comunicatul celor de la RTZ & Partners.

Document ieșire Dinamo din insolvență
Document ieșire Dinamo din insolvență
22-11-2021
11:55

Planul de reorganizare de la Dinamo a fost validat!

Dinamo scapă de depunctare. FANATIK a aflat că planul de reorganizare a fost validat la Tribunal. În aceste condiţii, “câinii” nu mai au nicio emoţie că vor pierde puncte din cauza datoriilor. Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar RTZ & Partners, care a întocmit planul de reorganizare, a confirmat pentru FANATIK: “Este adevărat. Planul de reorganizare a fost validat!”

Dinamo aşteaptă o decizie favorabilă la tribunal privind validarea planului de reorganizare votat de creditori. Tribunalul a amânat decizia cu o săptămână şi oficialii speră ca validarea să vină în cursul zilei de luni.

Emoţii pentru Dinamo! Dacă planul de reorganizare va fi validat, clubul scapă de depunctare

Dacă planul de reorganizare va fi validat în Instanţă până la finalul lunii noiembrie, “câinii” vor scăpa de orice emoţie privind o eventuală depunctare de 9 puncte după ce unii creditori au depus contestații.

ADVERTISEMENT

De altfel, administratorul judiciar RTZ & Partners a fost într-o cursă contracronometru pentru întocmirea planului de reorganizare în timp util, astfel încât el să poată fi votat de creditori şi validat în instanţă până la finalul lunii noiembrie.

În octombrie, cinci creditori au depus contestaţii! Conform regulamentelor FRF, Dinamo riscă depunctarea cu 9 puncte

La începutul lunii octombrie, cinci creditori au contestat tabelul preliminar, pretinzând bani mai mulţi. Conform regulamentelor FRF, cluburile care au datorii către cluburi, angajaţi şi fisc după etapa de monitorizare de pe 30 noiembrie sunt depunctate cu 3 puncte.

ADVERTISEMENT

Dinamo a bifat toate categoriile, deci riscul depunctării este unul de 9 puncte. Însă, dacă planul de reorganizare este votat de majoritatea creditorilor şi validat la Tribunal, Dinamo scapă de orice emoţie.

Răzvan Zăvăleanu susţine că regulamentele FRF se bat cap în cap cu legislaţia: “Evident, există căi de atac”

Motivul amânării deciziei Tribunalului îl reprezintă faptul că trebuiau depuse mai multe documente la dosar. Din informaţiile FANATIK, oficialii lui Dinamo au rezolvat acest aspect în această săptămână şi lucrurile ar trebui să fie în regulă.

ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu a declarat într-un interviu FANATIK că regulamentele FRF se bat cap în cap cu legislaţia insolvenţei în ceea ce priveşte depunctarea, însă cei de la Dinamo speră că totul se va rezolva prin validarea planului de reorganizare în timp util, în loc să se ajungă la procese cu FRF:

“Riscul acesta există nu numai pentru Dinamo, ci pentru orice echipă la monitorizare, dacă există nişte datorii. Din punctul meu de vedere, regulamentul nu poate să bată legea.

ADVERTISEMENT

În niciun caz nu mă gândesc că va fi depunctată Dinamo. Nu mă gândesc la chestia asta. Evident, există căi de atac, dar nu mă gândesc deloc la chestia asta pentru că nu cred că vom ajunge în situaţia respectivă”, a spus Zăvăleanu în luna octombrie.

Telenovela depunctării se poate încheia luni!

Toată telenovela privind depunctarea se poate încheia luni cu o validare a Instanţei privind planul de reorganizare de la Dinamo. El a fost votat de 90% dintre creditori.

Din punct de vedere sportiv, Dinamo va începe returul luni, de la ora 20:30, împotriva celor de la Voluntari. “Câinii” sunt penultimii în clasament după primele 15 etape.

  • 8 puncte a adunat Dinamo până acum
  • 5.300.000 de euro sunt datoriile acceptate de creditori la Dinamo
ADVERTISEMENT