Fotbal intern

Cornel Şfaiţer la Dinamo? Iftime: „Acesta este mesajul meu”

Subiectul Cornel Şfaiţer la Dinamo Bucureşti nu s-a inchis. Valeriu Iftime, patron în Liga 1 Betano, a mărturisit: „Cornel nu are angajament cu noi”. Înaintea meciului FC Botoşani - Dinamo...
30.10.2017 | 09:17
Cornel Sfaiter la Dinamo Iftime Acesta este mesajul meu
ADVERTISEMENT

Subiectul Cornel Şfaiţer la Dinamo Bucureşti nu s-a inchis. Valeriu Iftime, patron în Liga 1 Betano, a mărturisit: „Cornel nu are angajament cu noi”. Înaintea meciului FC Botoşani – Dinamo Bucureşti 0-0 – vezi detalii, războiul psihologic a cuprins şi zvonul potrivit căruia Cornel Şfaiţer va pleca de la gruparea moldoveană cu destinaţia Dinamo Bucureşti. La momentul respectiv, patronul Valeriu Iftime a dezvăluit că, de fapt, Şfaiţer nu este în acte preşedintele clubului FC Botoşani, de altfel nu are contract cu formaţia sa şi implicit poate pleca oricând de la echipă. În ultima perioadă, finanţatorul botoşenenilor şi-a schimbat relativ poziţia, din dorinţa de a calma situaţia de la formaţia pe care o finanţează.

Iftime a revenit asupra declaraţiilor iniţiale şi a afirmat că nu se poate pune problema unei neînţelegeri cu Şfaiţer: „Nu poate fi nicio ruptură între doi prieteni care au muncit sau muncesc pentru FC Botoşani. Am învăţat de la Cornel de-a lungul timpului, el a învăţat de la mine, am fost amândoi şi suntem în continuare împreună în orice tip de situaţie. Ferească Dumnezeu să fie vreun scurtcircuit care să creeze la Botoşani o neînţelegere între mine şi Cornel. Am vorbit cu el şi ieri, şi azi şi cu siguranţă o rezolvăm. E adevărat că având în vedere poziţia în care suntem mulţi ar vrea să ne pună piedici: Scandal la Botoşani! Scandal la Botoşani! Staţi linştiţi, nu e niciun scandal la Botoşani! E adevărat că l-am văzut pe Cornel puţin afectat, puţin trist, dar nu are de ce să fie pentru că nu poate fi niciun fel de altă problemă. Cornel este prietenul nostru, a muncit foarte mult, are valoare adăugată, este un om extraordinar, un camarad excepţional, ştie foarte mult fotbal, avem nevoie de el la Botoşani”Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Şfaiţer e fan Dinamo şi munceşte din plăcere la Botoşani

Valeriu Iftime a adăugat: „În ceea ce priveşte felul în care s-a tratat cazul Dinamo, Cornel trebuia să spună foarte clar că el nu este preşedinte de club. El nu are meseria de preşedinte de club. El a făcut la Botoşani meseria asta, a ocupat funcţia asta din plăcere, din respect şi dragoste pentru fotbal botoşănean. Eu am spus că el e liber, nu eu răspund ce face Cornel pentru că el nu are angajament cu noi, dar nu poate fi vorba să plece de la noi. Am văzut că s-a supărat un pic, am să mai vorbesc cu el. Am fost un pic ironic la un moment dat dar am fost luat de val şi pentru asta îmi pare rău, dar  Cornel e prietenul meu şi sunt convins că ne înţelegem. Muncim ca până acum, numai că de foarte multe ori sentimentul care s-a creat e că dânsul  duce clubul în spate, nu e aşa”.

Omul cu banii de la Botoşani recunoaşte că principalul său colaborator are simpatii dinamoviste: „Întrebările celor de la Digi erau un pic ciudate, nu am fost nici eu atent. Vorbeau de cooperativă, de Dinamo, de nu ştiu ce şi am spus: domnule, hai să fim serioşi. Bine, Cornel ţine cu Dinamo! Foarte bine! Dar el este un caracter deosebit, nu face el jocurile lui Dinamo, Ferească Dumnezeu! El trebuia să spună sunt dinamovist, dar nu sunt preşedinte. Eu nu sunt ca oricare alt preşedinte să iau bani din fotbal. Eu am adus bani în fotbal, fac multe pentru Botoşani, punct. Cam acesta era mesajul meu acolo. Când a apărut informaţia că-l ia Dinamo preşedinte, eu am spus că e o glumă. Cornel nu e preşedinte. Poate vrea. Poate de aici încolo îşi schimbă meseria. Meseria lui este de manager, ştie foarte bine ce are de făcut. La noi a îndeplinit această funcţie ani de zile, din divizia, B şi chiar şi în divizia A din plăcere, din dorinţa de a contribui la fotbal, fiind un preşedinte care aducea bani şi nu care primea, lua bani”.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Cornel Şfaiţer a fost vizibil iritat de declaraţiile lui Valeriu Iftime, dar a căutat să tranşeze diplomatic situaţia, fără a mai aduce în dezbatere negocierile cu Negoiţă: „Suntem persoane mature şi de aceea când afirmăm ceva în spaţiul public este bine să avem proprietatea cuvintelor. Pentru mine e un subiect închis”.