Sport

Fanatik confirmat! Andre Pinto, fostul căpitan al lui Sporting Braga, a semnat pe un an cu Dinamo

Dinamo a dat lovitura pe piața transferurilor. Andre Pinto, fostul căpitan al celor de la Sporting Braga a bătut palma cu Iuliu Mureșan și vine alături de "câini".
21.09.2021 | 12:28
Fanatik confirmat Andre Pinto fostul capitan al lui Sporting Braga a semnat pe un an cu Dinamo
Andre Pinto, fundaș central de 31 de ani, este noul jucător al lui Dinamo. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
21-09-2021
09:29

Dinamo a oficializat transferul lui Andre Pinto. Iuliu Mureșan a confirmat transferul anunțat de Fanatik

Dinamo a anunțat pe site-ul oficial al clubului, prin vocea președintelui Iuliu Mureșan, acordul cu fundașul portughez Andre Pinto.

“București, 21 septembrie 2021. Fundașul central portughez Andre Almeida Pinto a semnat astăzi un contract cu Dinamo București până la finalul sezonului competițional 2021-2022, a anunțat administratorul special Iuliu Mureșan pentru pagina oficială de Facebook a clubului nostru.

Născut pe 5 octombrie 1989 la Vila Nova de Gaia, Andre Almeida Pinto a evoluat ultima oară la Farense, în prima ligă a Portugaliei, 12 meciuri și un gol în sezonul trecut”, se notează în comunicatul oferit de clubul Dinamo.

21-09-2021
07:18

Andre Pinto a aterizat la București și va semna un contract valabil pe un an

Transferul lui Andre Pinto la Dinamo este ca și rezolvat. FANATIK a aflat că fotbalistul portughez a aterizat deja la București și va semna în cel mai scurt timp.

Pinto, un fundaș central în vârstă de 31 de ani, va semna un contract valabil pe un sezon. Vine din postura de jucător liber de contract.

FANATIK a anunțat în exclusivitate transferul lui Pinto la Dinamo și că acesta se va alătura lotului după partida cu FC Botoșani.

Dinamo și-a luat fundaș central. FANATIK a aflat că Andre Pinto, fostul căpitan al lui Sporting Braga a fost transferat de “câini”. Fotbalistul a fost adus pe filiera portugheză a lui Iuliu Mureșan, președintele executiv al echipei.

Dinamo, ultima lovitură pe piața transferurilor. Andre Pinto întăreşte defensiva “câinilor”

Din informațiile noastre, Andre Pinto va veni la echipă din postura de jucător liber de contract. El se va alătura lotului condus de Sorin Colceag de săptămâna viitoare, după meciul cu FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Andre Pinto este un fundaș central în vârstă de 31 de ani care a jucat ultima dată la Farense. A rămas liber de contract de la 1 iulie și este cotat la 700.000 de euro.

Iuliu Mureşan a anunţat că vrea să mai aducă un fundaş la echipă după umilinţa cu FCSB!

După umilința suferită de Dinamo în fața rivalilor de la FCSB, scor 0-6, președintele Iuliu Mureșan a anunțat că echipa are nevoie cel puțin de un fundaș central și că va face tot posibilul să întărească defensiva:

ADVERTISEMENT

„E clar că ne mai trebuie un fundaș central, avem probleme foarte mari acolo. Încercăm să rezolvăm cât mai repede. Ne mai trebuie unul-doi jucători, din păcate. Va trebui să ne mișcăm repede, chiar dacă vor veni cu pregătire insuficientă, măcar după întreruperea din octombrie să fie tot lotul cu pregătirea la zi.

E clar că ne mai trebuie jucători acolo, în zona apărării. Vedem dacă putem să mai aducem și pe alt post”, a spus Mureșan după meciul cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Andre Pinto, clauză de reziliere de 45.000.000 de euro la Sporting Lisabona!

Andre Pinto și-a început cariera în 2008 la FC Porto. Deși a stat patru ani alături de “dragoni”, Pinto nu a jucat niciun meci la Porto, fiind împrumutat la Santa Clara, Vitoria Setubal, Portimonense şi Olhanense.

A fost vândut apoi la Panathinaikos, însă după doar un an s-a întors în Portugalia, la Braga. A jucat între 2014 şi 2017 la echipa lusitană, unde a fost şi căpitanul echipei pentru o perioadă.

ADVERTISEMENT

În 2017 a semnat cu Sporting Lisabona şi actuala campioană a Portugaliei i-a fixat o clauză de reziliere de 45 de milioane de euro lui Pinto. A evoluat 18 meciuri pentru “lei”, iar după doi ani a luat drumul Golfului.

Dinamo, ultima lovitură pe piața transferurilor.
Andre Pinto, în tricoul lui Sporting Lisabona

A rămas liber de contract de la 1 iulie!

S-a transferat în 2019 la Al Fateh, în Arabia Saudită. Ultimul club la care a evoluat a fost Farense, care joacă în prezent în a doua ligă portugheză. De la începutul lunii iulie, este jucător liber de contract.

Venirea lui Andre Pinto întăreşte defensiva dinamovistă. “Câinii” îi mai au pe postul de fundaş central pe Ricardo Grigore, Marco Ehmann, Răzvan Popa, Alin Dudea şi Deniz Giafer.

  • 31 de ani are Andre Pinto
  • 700.000 de euro este cota de piaţă a lui Pinto
ADVERTISEMENT