Sport

Dinamo – UTA Arad 1-1. Un nou rezultat pozitiv pentru „câini”, dar perspectivele de baraj sunt sumbre. Cum arată clasamentul în play-out

Dinamo a terminat play-out-ul din Casa Pariurilor Liga 1 cu un nou rezultat pozitiv, 1-1 cu UTA Arad, al patrulea la rând, dar jocul prestat de elevii lui Dusan Uhrin produce teamă în perspectiva barajului
13.05.2022 | 22:15
Dinamo  UTA Arad 11 Un nou rezultat pozitiv pentru caini dar perspectivele de baraj sunt sumbre Cum arata clasamentul in playout
Philip Porwei Otele, Antoni Valeri Ivanov si Nichita Razvan Bogdan Patriche in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si UTA Arad, contand pentru Play-out-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, vineri 13 mai 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
13-05-2022
20:07

Ionuț Badea se agață de scaun la UTA: „Am rezolvat lacunele moștenite”

Aflat probabil la ultimul meci pe banca celor de UTA Arad, Ionuț  Badea nu a ezitat să se laude singur și să-l atace pe fostul antrenor Laszlo Balint, în speranța că îi va îndupleca pe conducătorii echipei să-l mențină în funcțiee și în sezonul viitor.

„A fost un meci frumos, neașteptat, în condițiile aferente unui final în care nu a existat presiune. Ambele echipe au făcut un meci bun. Pentru noi a fost o linie continuă. Ne bucurăm că am fost aproape să câștigăm, dar asta era mai puțin important. Întotdeauna când joc împotriva unei foste echipe, Dinamo, care face parte din viața mea, profesionismul e cel mai important.

Au fost niște situații plecate din presa locală, preluată în presa din București. Am o relație bună cu conducerea, cu cei din staff. Am făcut o muncă foarte bună care a rezolvat lucrurile la UTA. Am fi vrut mai mult, dar au fost și anumite lacune individuale, care au fost moștenite.

Mă bucur foarte mult pentru ce s-a întâmplat. A apărut un articol în presa locală, preluat de presa centrală Discuția a fost pentru un contract până la finalul sezonului. Este posibil ca pachetul majoritar să fie preluat de altcineva și nu știu ce se va întâmpla. Eu am o relație foarte bună cu conducerea, cu patronul Meszar. Îmi doresc să continui, e munca mea aici. Am demonstrat ce pot, ca om, ca și competențe. Vom vedea ce se va întâmpla săptămâna viitoare”, a declarat Ionuț Badea la finalul partidei Dinamo – UTA 1-1.

 

13-05-2022
19:32

Cum arată clasamentul în play-out-ul Ligii 1 după Dinamo - UTA Arad 1-1

Dinamo a terminat la egalitate meciul cu UTA Arad de pe yteren propriu, scor 1-1, din ultima etapă a play-out-ului din Casa Pariurilor Liga 1, dar și așa s-a clasat pe locul 14, care duce la barajul de supraviețuire cu locul 3 din Liga 2. Acolo, cel mai probabil adversar al „cîinilor” va fi U Cluj, care are șanse minime să obțină promovarea directă.

Pentru elevii lui Dusan Uhrin perspectivele par a fi sumbre în ceea ce privește barajul, pentru că și împotriva UTA-ei jocul a fost unul tern, lipsit de imaginație, fără vreo idee tactică. S-a jucat la nimereală și doar norocul a făcut ca Dinamo să nu părăsească terenul învinsă, salvarea venind în finalul meciului de la Irobiso.

 

13-05-2022
17:29

Dinamo - UTA Arad 1-1 (Irobiso 84 / Cardoso 39)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 84: GOOOL DINAMO! Minge aruncată în careul arădenilor, Bordușanu întoarce mingea pentru Irobiso, care înscrie cu un șut plasat din 14 metri.

Min. 61: Crețu nu ajunge la o pasă a lui Torje, mingea este recuperată de Morar, care îi pasează înapoi lui Gabriel de Moura, dar șutul puternic al acestuia este respins de Balauru.

Min. 39: GOOOL UTA ARAD! Torje pierde o minge la mijlocul terenul în fața lui Cardoso, vârful arădean face o cursă solitară până în careu și înscrie cu un șut plasat din 7-8 metri.

Min. 34: Șutul expediat de Torje din lovitură liberă trece peste poartă.

Min. 11: Balauru se remarcă la șutul puternic expediat de Torje.

Min. 1: A început partida.

13-05-2022
15:51

Echipele de start la Dinamo - UTA Arad

  • Dinamo: Eșanu – Moura, Aloe, Patriche, A. Radu – Ivanov, Răuță – Crețu, Ivanovski, Torje – Irobiso. Rezerve: Figueiredo, Carp, Buleică, Rodriguez, Bordușanu, C. Matei, Mihaiu, Bani, Morar. Antrenor: Dusan Uhrin
  • UTA Arad: Balauru – Vukcevici, Erico, C. Dima, Șliakov – Vorobjovas, Batha, Ubbink – Cardoso, Miculescu, Otele. Rezerve: Ailiesei, Baravykas, Isac, Pătlăgică, Laukzemis, Dangubic, Iurasciuc, Pop, Fl. Matei. Antrenor: Ionuț Badea

Meciul Dinamo – UTA are loc vineri, 13 mai, cu începere de la ora 20:30, în cadrul etapei a 9-a, ultima, din play-out-ul Casei Pariurilor Liga 1. Este ultimul meci din acest sezon numai pentru arădeni, care vor termina pe un loc liniştit, 10 sau 11, cu planuri îndrăzneţe pentru viitoarea stagiune. Nu şi pentru câini, care se regătesc de cele două jocuri de baraj cu locul 3 din play-off-ul de promovare din Liga 2.

Unde se joacă meciul Dinamo – UTA Arad, din etapa a 9-a a play-out-ului din Casa Pariurilor Liga 1

Întâlnirea Dinamo – UTA Arad se dispută vineri, 13 mai, de la ora 20:30, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, în etapa a 9-a, ultima, din play-out-ul Casei Pariurilor Liga 1. Pentru UTA va fi despărţirea de un sezon în care nu şi-a atins obiectivul, calificarea în play-off.

ADVERTISEMENT

Pentru Dinamo va fi însă doar o ultimă repetiţie înainte de cele două momente de referinţă pentru viitorul „câinilor”, dubla manşă de baraj cu locul 3 din play-off-ul de promovare din Liga 2. De aceea se face apel la suporteri să lase la o parte orice animozităţi şi nemulţumiri şi să fie alături de echipă la crucialele meciuri de baraj în care sunt şanse imense să aibă în faţă pe U Cluj.

Cine transmite la TV partida Dinamo – UTA Arad

Partida Dinamo – UTA se joacă vineri, 13 mai, de la ora 20:30, pe stadionul „câinilor”, din Şoseaua Ştefan cel Mare, în etapa a 9-a, ultima, din play-out-ul Casei Pariurilor Liga 1 şi va fi televizată în direct pe programele Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1. Totodată, meciul va putea fi urmărit în timp real și pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Bucureşti, vineri 13 mai se anunţă o vreme de vară, cu cer senin, soare puternic, temperatura urmând a urca până la 32-33 de grade, în jur de 27-28 la ora partidei, abia de sâmbătă urmând ca timpul să ia o cotitură bruscă spre ploaie şi vreme înnorată.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Dinamo – UTA Arad

La Dinamo este foarte greu de spus ce jucători va trimite pe teren antrenorul Duşan Uhrin, atâta vreme cât urmează cele două partide de care depinde viitorul clubului. Dinamo a legat în ultimele trei etape victorii la rând, dar mult prea târziu pentru a mai conta. Sigur vor lipsi din acest meci Grădinaru și Pierret, care au fost eliminați în etapa precedentă la Botoșani, iar la Ehmann şi Ricardo Grigore s-a renunţat.

ADVERTISEMENT

Nici Ionuţ Badea nu va folosi unsprezecele de bază la echipa arădeană, urmând a acorda spaţiu jucătorilor care au evoluat mai puţin. Vor pleca în jur de patru-cinci jucători şi vor veni cel puţin tot atâţia, proiectul în care s-a implicat şi Primăria Arad prevăzând crearea unui lot competitiv pentru viitorul sezon, când se doreşte clar play-off-ul.

Echipele probabile la Dinamo – UTA Arad

  • Dinamo: Figueiredo – Moura, Jovanovici, Carp, St. Filip – G. Crețu, Răuță, J. Rodriguez, Torje – Irobiso, Ivanovski. Antrenor: Dusan Uhrin
  • UTA Arad: Balauru – Vukcevici, – Erico, C. Dima, Șliakov – Vorobjovas, Batha, Ubbink – Cardoso, Miculescu, Otele. Antrenor: Ionuț Badea
ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul Dinamo – UTA Arad

Deşi Dinamo a reuşit să lege trei succese consecutive, pentru casele de pariuri nu este suficient să primească statut de favorită la acest meci. Pentru bookmakeri, prima şansă aparţine arădenilor, cotă 1,80, poate şi în  ideaa că Dusan Uhrin ar putea lăsa la repaus o bună parte dintre titulari.

Un succes pentru Dinamo poate îmbogăţi pe cel care va merge pe mâna lor, cotă 4,50, iar un gol înscris de bucureşteni ajunge la valoarea de 1,75. În plus, în ultimele trei jocuri în „Groapă”, UTA a reuşit două victorii şi a făcut un egal, 2-2, după ce Dinamo a condus cu 2-0 şi Aradul a egalat în prelungiri.

ADVERTISEMENT