Sport

”Dinamo va fi și mai tare decât a fost! Nu ne afectează retrogradarea!”. O încurajare de nicăieri pentru ”câini”

Dinamo e în pericol să retrogradeze a doua oară în trei ani, dar conducerea clubului îi asigură pe suporteri că echipa va fi în curând și mai tare decât a fost
09.05.2024 | 18:35
Dinamo va fi si mai tare decat a fost Nu ne afecteaza retrogradarea O incurajare de nicaieri pentru caini
Conducerea își păstrează încrederea că Dinamo va fi o echipă și mai tare decât a fost chiar dacă ar retrograda acum FOTO: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Dinamo e în insolvență și e pe un loc retrogradant, penultimul, așa că situația în care se găsesc roș-albii pare să fie una la limita subzistenței. Retrogradarea ar însemna pierderea banilor din drepturile TV, scăderea veniturilor din vânzarea biletelor și din publicitate. Ce înseamnă toate acestea? Va urma falimentul?

”Dinamo nu e în pericol chiar dacă retrogradează!”

Conducerea clubului susține că planul e unul amplu și că succesul nu depinde nici de ultima etapă din sezonul acesta, nici de un eventual baraj pentru salvare. Progresul societății ar continua chiar dacă echipa ar ajunge iar în liga a doua și ar necesita astfel un efort din partea acționarilor și a sponsorilor.

ADVERTISEMENT

Dan Gătăianțu, directorul economic de la Dinamo, îi asigură pe suporteri: ”Construim pentru un termen lung pentru ca Dinamo să fie și mai mult decât a fost! Eventualul caz nefericit nu va avea vreun impact asupra reorganizării sau asupra proiectului!”.

Dinamo a obținut în instanță modificarea planului de reorganizare în septembrie anul trecut. Roș-albii s-au ținut de achitarea datoriilor și au ajuns să mai aibă de plătit mai puțin de un milion de euro ca să iasă din insolvență. Salvarea de la retrogradare i-ar ajuta să păstreze sau chiar să sporească veniturile, deci și să continue să stingă datorii.

ADVERTISEMENT

”Avem cele mai bune condiții din România, sunt condiții de echipă tare!”

Revenirea în liga a doua ar necesita un efort financiar foarte mare. Ar dispărea veniturile și ar rămâne numai costurile. Pentru promovare, ”câinilor” le-ar trebui măcar două milioane de euro, bugetul minim necesar pentru atingerea acestui obiectiv. Clubul a fost stabil din punct de vedere economic în ultima vreme, după o perioadă cu turbulențe serioase.

Schimbarea în bine i s-a datorat sponsorului Renovatio, care a tot contribuit cu sume mari. S-a ajuns chiar în situația ca dinamoviștii să aibă condiții prea bune față de locul pe care îl ocupă în clasament. Alessandro Caparco, antrenorul de portari, a vorbit la DigiSport despre cum se mai simt angajații.

ADVERTISEMENT

”Eu nu cred să fie mai bine altundeva în România. Toată lumea are salariile plătite la zi, condițiile de pregătire de la Săftica sunt foarte bune. Dacă reușim să ne salvăm acum sunt convins că Dinamo va fi o forță în sezonul următor, va putea să-și propună obiective mai înalte”, a spus fostul portar italian.

Conducerea a tot investit, dar n-a îndepărtat-o pe Dinamo de retrogradare

Prosperitatea recentă i-a determinat pe conducători să investească pentru a forța salvarea de la retrogradare. În iarnă au fost aduși fotbaliști cu salarii de peste 10.000 de euro fiecare. Pavicic, Gnahore au confirmat măcar parțial așteptările, au jucat des și bine. Un eșec colosal l-a reprezentat achiziționarea lui Edgar Ie.

ADVERTISEMENT

Fundașul central din Guinea-Bissau, format la Barcelona, a venit cu un CV grozav, dar a fost titular numai de trei ori. El a tot lipsit din motive medicale. Ie câștigă 18.000 de euro lunar! E un salariu foarte mare chiar și pentru formațiile care au luptat pentru câștigarea campionatului. Lille, Feyenoord, Trabzonspor sunt elemente din CV care l-au ajutat să obțină venitul acesta.

În ultimii doi ani a tot existat bănuiala că liga a doua ar fi sononimă, pentru Dinamo, cu falimentul. Gătăianțu, directorul economic pe care l-a angajat acționarul majoritar Red&White, asigură, așadar, că nu ar exista nici un pericol. Retrogradarea doar ar îngreuna punerea în aplicare a planului prin care proprietarii cred că vor transforma clubul într-o forță a SuperLigii.

  • 1.119.000 de euro datorează Dinamo către APCH, asociația prin care suporterii au alimentat clubul în anii aceștia în care a fost nevoie de o chetă pentru supraviețuire. Fanilor le vor fi returnați banii sau ei ar putea fi convertiți în acțiuni
  • 15 e locul pe care-l ocupă Dinamo în clasament, penultimul. Ca să poată participa la barajul de salvare, să nu retrogradeze direct, ”câinii” ar trebui să urce cu o poziție. Ei au două puncte mai puține decât au Poli Iași și FC Voluntari, următoarele clasate, și vor evolua duminică acasă cu UTA, în ultima etapă 
ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Cinci zodii care sunt predestinate să se întâlnească. Există o mare atracție între...
Cinci zodii care sunt predestinate să se întâlnească. Există o mare atracție între ele
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori