Sport

Dinamo, veste excelentă înaintea meciului decisiv pentru promovare. Ce s-a întâmplat cu planul de reorganizare

Dinamo a primit o veste excelentă înaintea meciului decisiv pentru promovarea în SuperLiga. Ce s-a întâmplat cu planul de reorganizare.
17.05.2023 | 20:42
Dinamo veste excelenta inaintea meciului decisiv pentru promovare Ce sa intamplat cu planul de reorganizare
Veste excelentă pentru Dinamo înaintea meciului decisiv pentru promovare. Ultimele contestații ale planului de reorganizare au fost respinse. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Dinamo traversează cele mai bune momente de când a retrogradat istoric la finalul sezonului trecut în Liga 2 Casa Pariurilor. La un meci distanță de promovarea în SuperLiga, „câinii” au primit o altă veste bună privind planul de reorganizare.

Dinamo, veste excelentă înaintea meciului decisiv pentru promovare

Dinamo a câștigat derby-ul cu CSA Steaua, scor 3-0 în etapa cu numărul 9 din play-off-ul ligii secunde și luptă de la distanță în ultima rundă cu Oțelul Galați pentru locul 3, care asigură promovarea directă în SuperLiga, din cauza „interdicției” clubului lui Daniel Oprița.

ADVERTISEMENT

După ce planul de reorganizare modificat al lui Dinamo a fost aprobat de creditori, clubul din Ștefan cel Mare a primit o altă veste excelentă înaintea unui verdict oficial. Contestațiile fostului director de marketing al clubului, Radu Bîrlică, și fostului jucător al „câinilor”, Diego Fabbrini au fost respinse de Tribunal, potrivit RadioDinamo.

Astfel, sunt șanse foarte mari ca decizia oficială care va fi anunțată pe 25 mai să fie una pozitivă pentru Dinamo, deoarece nu mai există piedici pentru aprobarea noului plan de reorganizare modificat. Radu Bîrlică a contestat modificarea planului alături de firma RCI Solution SRL, pe care o administrează.

ADVERTISEMENT

Fostul oficial al „câinilor” a sugerat faptul că are bani de primit din comisioanele contractelor care au fost aduse și care nu i-au fost plătite în perioada în care s-a aflat în cadrul clubului din Ștefan cel Mare.

De cealaltă parte, Diego Fabbrini, fost jucător al „alb-roșiilor” în perioada 2019-2021, a contestat planul pentru anumite salarii restante. Fotbalistul italian este înscris la masa credală, ca și creditor chirografar, cu 86.535 euro.

ADVERTISEMENT

Decizia Tribunalului în privinţa noului plan de reorganizare depus de Dinamo va veni pe 25 mai

Planul de reorganizare modificat depus de Dinamo a fost aprobat de Adunarea Creditorilor pe 7 aprilie și judecat pe 15 mai la Tribunal. Totuși, după termenul de la mijlocul acestei luni, instanța a rămas în pronunțare în ceea ce priveşte aprobarea noului plan.

Dacă va trece şi de Tribunal, prin modificarea de plan se vor şterge datorii de 5 milioane de euro, din totalul de 7,5 milioane de euro. Decizia oficială de la Tribunal va veni pe 25 mai, iar dacă va fi aprobat, cei care vor avea de suferit vor fi foștii fotbaliști de la Dinamo care au avut contract și care sunt înscriși la masa credală, la „chirografari”, cu peste 1,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

“Acest plan este în limitele legii, nu prevede nimic altceva din situațiile speciale în care şi RTZ-ul, şi administratorul special au fost puși în luna decembrie a anului trecut. Motiv pentru care ei au gândit prima propunere de modificare de plan. Considerăm că această propunere de plan reprezintă normalitatea şi pentru noi şi pentru grupul de investitori”, a declarat Andrei Nicolescu, despre planul de reorganizare modificat, în exclusivitate, pentru FANATIK.

În ultima etapă a play-off-ului din Liga 2 Casa Pariurilor, Dinamo joacă în deplasare cu Poli Iași, în timp ce Oțelul Galați primește vizita celor de la Unirea Dej. Echipele pregătite de Ovidiu Burcă și Dorinel Munteanu se află la egalitate de puncte (46) înaintea ultimei partide.

Totuși, în caz de egalitate, moldovenii au câștig de cauză, deoarece, conform regulamentului FRF, principalul criteriu de departajare este numărul de puncte obținute în sezonul regulat. CSA Steaua a obținut matematic poziția secundă, direct promovabilă, însă „militarii” au interzis în SuperLiga pentru că reprezintă un club de drept public.

ADVERTISEMENT