Fotbal intern

Dinamo, victima preferată a lui Florin Tănase. „Sunt bucuros că marchez împotriva lor!”

03.02.2021 | 23:34
Dinamo victima preferata a lui Florin Tanase Sunt bucuros ca marchez impotriva lor
ADVERTISEMENT

Florin Tănase (26 de ani) este cel mai periculos fotbalist din lotul lui FCSB înaintea derby-ului cu Dinamo. Căpitanul roș-albaștrilor nu e doar golgheterul la zi al campionatului, 14 reușite, la egalitate cu Dennis Man, ci și o „Bestia Nera” pentru marea rivală.

Florin Tănase: „Se poate spune că Dinamo e victima mea preferată”

UPDATE, 3 februarie, ora 23:10 / La finalul partidei cu Dinamo, Florin Tănase, autorul unicului gol din Derby de România, a vorbit despre victoria echipei sale împotriva marii rivale, dar și despre un eventual transfer în străinătate.

ADVERTISEMENT

„Sunt foarte bucuros că am marcat un nou gol și că mi-am ajutat echipa să ia toate cele trei puncte, pe acest teren împotriva rivalei. Gazonul a fost moale, greu. Cu siguranță, dacă era un gazon mai bun, era un scor mult mai mare. Se poate spune că Dinamo e victima mea preferată. Sunt bucuros că marchez mai ales împotriva lor. Veneau după două victorii, un moral bun.

Eu am mare încredere că anul acesta vom lua campionatul. Suntem foarte puternici împreună cu noul staff. Nu știu dacă voi pleca la vară, orice jucător își dorește să facă pasul la un campionat mai puternic. Nu cred că întrec suma de transfer al lui Man, poate doar dacă dau 40 de goluri într-un sezon”, a declarat Florin Tănase la finalul partidei cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 3 februarie, ora 21:20 / Fostul jucător al celor de la Viitorul Constanța a marcat din nou împotriva lui Dinamo. Căpitanul roș-albaltrilor a ajuns, astfel, la opt reușite în poarta „câinilor roșii”. El a deschis scorul în minutul 8 al derby-ului disputat în Ștefan cel Mare în etapa a 21-a a Ligii 1. Reușita din derby l-a transformat pe Tănase în liderul solitar al clasamentului golgheterilor din România. El a ajuns la 15 goluri, depășindu-l pe fostul coleg, Dennis Man.


Din 2016 la FCSB, atunci când Gigi Becali a plătit 1,5 milioane de euro pentru transferul său de la Viitorul, Tănase face cel mai bun sezon al său în tricoul roș-albastru. Pe lângă cele 14 goluri marcate în Liga 1, mijlocașul a înscris un gol și în preliminariile Europa League și a oferit un total de trei pase decisive.

ADVERTISEMENT

Criticat în trecut pentru prestațiile sale inconstante, sezonul acesta, „Tase” a devenit adevăratul lider al echipei lui Toni Petrea și reprezintă un avantaj important pe care FCSB îl are în fața lui Dinamo, mai ales după transferul la Parma al lui Dennis Man, ale cărui culise au fost dezvăluite în exclusivitate de FANATIK.

Florin Tănase, „Bestia Nera” pentru Dinamo. Câte goluri a marcat împotriva „câinilor”

Dinamo este victima preferată a lui Florin Tănase. Marea rivală a roș-albaștrilor este una dintre cele trei echipe împotriva cărora „decarul” a marcat de cele mai multe ori. Tănase are șapte goluri în poarta lui Dinamo, patru pentru FCSB și trei pentru Viitorul, performanță pe care a mai reușit-o în duelurile cu alte două formații importante din Liga 1, U Craiova și Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Două din cele șapte reușite ale lui „Tase” au venit chiar în partida tur, pe 3 octombrie 2020, atunci când FCSB s-a impus pe Național Arena cu scorul de 3-2. Căpitanul liderului a făcut „dubla” în minutele 8 și 76, al doilea gol fiind marcat din penalty.

  • Pe lângă cele 7 goluri marcate, Tănase se laudă și cu 5 assist-uri în duelurile cu roș-albii.

Meciurile în care Florin Tănase a înscris împotriva lui Dinamo

  1. 02.11.2015 Dinamo – Viitorul 1-5 (0-1)
  2. 04.04.2016 Viitorul – Dinamo 1-2 (1-0)
  3. 06.05.2016 Dinamo – Viitorul 3-3 (1-2)
  4. 11.11.2018 Dinamo – FCSB 1-1 (1-1)
  5. 16.02.2020 Dinamo – FCSB 2-1 (1-1)
  6. 03.10.2020 FCSB – Dinamo 3-2 (1-0, 3-2)

Dinamo – FCSB, șansa lui Tănase de a deveni lider absolut în clasamentul golgheterilor

În cazul în care va marca cel puțin o dată în derby-ul programat miercuri, 3 februarie, de la ora 20:45, Florin Tănase va deveni lider absolut în clasamentul celor mai buni marcatori din Liga 1. Momentan, căpitanul lui FCSB împarte fotoliul de lider cu Dennis Man, care a ieșit din cursa pentru titlul de golgheter odată cu transferul la Parma.

Împreună, Florin Tănase și Dennis Man au marcat 28 de goluri, 14 fiecare, din totalul de 47, atâtea câte a dat FCSB până în etapa a 20-a. Echipa lui Toni Petrea are cea mai bună ofensivă din Liga 1, doar Tănase și Man marcând împreună mai mult decât CFR Cluj (27) sau U Craiova (23).

I-a refuzat lui Dennis Man ultimul gol la FCSB

Marcator al unui gol și în ultimul meci, FCSB – Poli Iași 3-1, Florin Tănase a ajuns în situația de a fi la egalitate cu Man în clasamentul golgheterilor și în urma unei faze care a stârnit controverse. La partida din etapa a 18-a, cu FC Voluntari, câștigată de roș-albaștrii cu scorul de 2-1, „Tase” i-a refuzat noului jucător al Parmei ultimul gol în Liga 1.

Dennis Man a obținut o lovitură de pedeapsă, pe care tot el a vrut să o bată, dar Tănase i-a luat mingea și a executat, căpitanul fiind responsabilul cu penalty-urile la FCSB.

  • 17 meciuri, 15 goluri și 5 pase decisive a reușit Florin Tănase în acest sezon, în toate competițiile, la FCSB.
  • Conform transfermarkt.com, căpitanul roș-albaștrilor are o cotă de piață în valoare de 3 milioane de euro.

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica: 1,70 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT