Fotbal intern

Dinamo – Viitorul 3-0, în 16-imile Cupei României. Contra își ia „la revedere” cu o calificare în optimi

28.11.2020 | 21:39
Dinamo  Viitorul 30 in 16imile Cupei Romaniei Contra isi ia la revedere cu o calificare in optimi
ADVERTISEMENT

Dinamo a învins Viitorul cu 3-0 și s-a calificat fără emoții în optimile de finală ale Cupei României, după un meci pe care l-a dominat autoritar de la un capăt la altul.

La, probabil, ultimul meci pe bancă a lui Cosmin Contra, „câinii” au avut un debut de meci senzațional, au înscris de două ori în primele 15 minute și au mai ratat alte 2-3 ocazii imense. Omul meciului a fost, fără îndoială, Diego Fabbrini, mijlocașul italian reușind să înscrie două goluri absolut fabuloase, demne de generice tv.

ADVERTISEMENT

Dacă în prima repriză nu prea a existat pe teren, Viitorul a încercat să repare situația în partea secundă, a avut chiar și câteva oportunități de a marca, însă, per ansamblu, a arătat prea puțin pentru o echipă cu pretenții la accederea în fazele superioare ale competiției.

Dinamo* – Viitorul 3-0 (Fabbrini 11, 88, Sorescu 13) – VEZI VIDEO

Dinamo: Hinojo – Sorescu, Puljic, R. Grigore, I. lopez – Anton (89 Achim), Răuță (72 A. Garcia) – J. Camara (89 Bani), Măgureanu (46 B. Valle), Fabbrini – Nemec. Rezerve: Mejias, A. Radu, B. Valle, A. Gonzalez, Borcea, Abdoulaye Ba, Bani, A. Garcia, Achim. Antrenor: Cosmin Contra

ADVERTISEMENT

Viitorul: Căbuz – Boboc, Dobrosavlevici, Ortega Martinez, de Nooijer – Gaztanaga, Artean (77 Matei) – Ciobanu, G. Iancu, Mățan (77 G. Ganea) – Luckassen. Rezerve: Cojocaru, Dussaut, Mladen, G. Ganea, C. Matei, A. Georgescu, Ely Fernandes, A. Stoian. Antrenor: Ruben de la Barrera

Min. 88: GOOOL DINAMO! Fabbrini face „dubla” cu un nou șut senzațional, din colțul careului mare. Dinamo – Viitorul 3-0

ADVERTISEMENT

Min. 13: GOOOL DINAMO! Sorescu dublează avantajul gazdelor cu un șut puternic din careu, după o combinație pe traseul Măgureanu – Nemec – Camara. Dinamo – Viitorul 2-0

Min. 11: GOOOL DINAMO! Fabbrini deschide scorul cu un șut senzațional de la marginea careului mare, la colțul lung, direct în vinclu. Dinamo – Viitorul 1-0

ADVERTISEMENT

Min. 4: Două ocazii imense ratate în decurs de numai două minute de Dinamo, ambele avându-l în prim-plan pe Camara.


Meciul Dinamo – Viitorul are loc sâmbătă, 28 noiembrie, cu începere de la ora 20:45, în cadrul 16-imilor de finală ale Cupei României. Pentru două formaţii cu evoluţii dezamăgitoare, câinii aflându-se chiar pe loc de baraj în subsol, poziţia 14, cu doar 9 puncte, Cupa devine un refugiu extrem de important.

Ambele echipe au ca obiectiv să meargă mai departe în optimi, dar e evident că doar una singură va reuşi să îşi atingă dezideratul. Dinamo a reuşit etapa trecută al doilea succes în campionat, învingând acasă cu 3-0 pe FC Voluntari, însă acest pas cu dreptul este mult prea mic faţă de aşteptările existente de la o echipă cu cel mai bun lot din Liga 1.

Viitorul, în schimb, şi-a supărat rău patronul, pe Gică Hagi, după ce s-a dus la Clinceni drept favorită, pentru că gazdele aveau nu mai puţin de şapte jucători infectaţi cu coronavirus, însă ilfovenii s-au mobilizat exemplar şi au produs surpriza, câştigând cu 1-0. Un nou eşec, de această dată în Cupă, ar putea fi fatal antrenorului spaniol Ruben De La Barrera.

Dinamo – Viitorul, Live Stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV

Partida Dinamo – Viitorul se joacă sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 20:45, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare şi este transmisă în direct la televizor de posturile Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV. Dar o puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

Dinamo a obţinut a doua victorie din acest sezon, însă problemele grave au rămas aceleaşi, legate de ameninţarea falimentului sau, în cel mai bun caz, a insolvenţei, dacă noii patroni spanioli nu-și vor respecta promisiunile de a alimenta conturile clubului.

Fanii s-au dus peste oamenii investitorilor spanioli

Antrenorul Cosmin Contra este şi el gata să plece în orice moment, cerând să i se achite doar salariile din perioada cât s-a aflat pe bancă, însă spaniolii nu au făcut încă nimic pentru a rezolva din problemele existente şi fanii se tem tot mai tare de tot ce poate fi mai rău.

Ei au explodat pur şi simplu la adresa aşa zişilor investitori spanioli, acuzaţi de spălare de bani în numele clubului şi chiar au năvălit peste unii dintre oamenii lui Pablo Cortacero în camera de hotel, cerând explicaţii.

Străinii şi-au depus memorii de plecare

Dinamo a făcut în vară cea mai spectaculoasă campanie de achiziţii, aducând foarte mulţi jucători, în special iberici şi renunţând la foarte mulţi din vechea gardă. Li s-au promis, la semnătură, salarii cu mult peste tot ceeaa ce a oferit vreodată Liga 1 (20 – 30.000 de euro), iar acum şi-au depus deja memoriile pentru a pleca liberi de contract cât mai repede.

Deşi Dinamo este o echipă în colaps financiar, în timp ce Viitorul este la zi cu plata salariilor, bookmakerii acordă o mică şansă în plus la victorie câinilor, creditaţi cu 2,65 faţă de 2,85 al dobrogenilor. Acesta nu pare a fi meciul cu doar unul sau două goluri, iar pentru varianta total goluri 2-5 cota este de 1,40.

ADVERTISEMENT