Sport

Astra a retrogradat în Liga 2! Hermannstadt și Voluntari merg la baraj. Ce se întâmplă cu Dinamo

Dinamo are nevoie de un punct pentru a evita barajul retrogradării în Liga 2, dar poate ajunge și în Conference League după ultima etapă din play-out.
16.05.2021 | 18:59
Astra a retrogradat in Liga 2 Hermannstadt si Voluntari merg la baraj Ce se intampla cu Dinamo
ADVERTISEMENT
19-05-2021
17:32

Astra, a doua retrogradată din Liga 1

Astra a fost învinsă de Viitorul, în timp ce Hermannstadt a trecut de FC Argeș, astfel că giurgiuvenii retrogradează direct în Liga 2. La baraj vor evolua FC Hermannstadt şi FC Voluntari, iar formația patronată de Gică Hagi va juca barajul pentru cupele europene împotriva Chindiei Târgovişte. După un sezon dramatic, Dinamo reușește să rămână în Liga 1.

l1r

l1

19-05-2021
17:02

Astra ajunge pe loc retrogradabil direct

Hermannstadt a deschis scorul în meciul cu FC Argeș și urcă pe loucrile de baraj, alături de FC Voluntari. La aceste rezultate, Astra retrogradează direct.

l1r

l1

19-05-2021
16:21

La pauză, Hermannstadt e picată în Liga 2

La pauza partidelor din ultima etapă a play-out-ului sunt patru rezultate de 0-0, în timp ce Gaz Metan conduce confortabil cu Poli Iași. La aceste rezultate, Hermannstadt retrogradează direct, Astra și Voluntari sunt la barajul de menținere în Liga 1, iar FC Argeș va juca pentru cupele europene.

l1r

l1

19-05-2021
15:44

Gaz Metan e sigură că nu retrogradează

Gaz Metan conduce deja cu 3-0 în partida cu Poli Iași și a luat o opțiune serioasă pentru menținerea în Liga 1.

l1r

l1

19-05-2021
15:41

Situația la retrogradare după 5 minute

După 5 minute jucate în ultima etapă din play-out nu s-a marcat niciun gol, astfel că situația este neschimbată. În acest moment Hermannstadt este în Liga 2, Astra și Voluntari merg la barajul pentru rămânerea în Liga 1, iar FC Argeș la cel pentru cupele europene.

Ultima etapă din play-out, care se joacă miercuri seara, va aduce foarte multe meciuri tari. Doar CSMS Iași, Chindia și UTA sunt lipsite de miză. Ieșenii sunt deja retrogradați, în timp ce Chindia e deja câștigătoare a acestui play-out. UTA nu are licență de Europa și nici griji de retrogradare.

Astra și Hermannstadt se luptă pentru a scăpa de locul 15, direct retrogradabil. Iar Dinamo, Gaz Metan, Viitorul și FC Voluntari vor să evite locul 13 și să scape de emoții fără a mai disputa barajul.

ADVERTISEMENT

Dinamo poate să ajungă în barajul pentru Conference League dacă trece peste FC Argeș în clasamentul din play-out

Dinamo ar putea prinde barajul de Conference League chiar în detrimentul adversarei pe care a învins-o duminica trecută. Ar avea nevoie să o bată pe Chindia, iar FC Argeș să nu bată la Sibiu, pe Hermannstadt. UTA nu intră în aceste calcule, pentru că arădenii nu și-au depus dosar de licențiere pentru Europa.

Cu victoria de la Pitești, Dinamo face 30 de puncte și este aproape sigură că va scăpa de barajul pentru evitarea retrogradării. Mai există însă un scenariu de coșmar pentru “câini”, care ar putea fi depășiți în ultima rundă de trei echipe echipe: Gaz Metan, Viitorul și Voluntari.

ADVERTISEMENT

FANATIK vă prezintă toate calculele care ar putea să o trimită pe Dinamo pe locul 13, de baraj. Desigur, dinamoviștii sunt doar la mâna lor și pot scăpa de orice grijă dacă obțin un punct în partida contra Chindiei, pe propriul teren. Dacă vor pierde, “roș-albii” sunt trimiși pe locul 13 dacă se întâmplă și următoarele rezultate.

Cum ar putea fi Dinamo trimisă la barajul pentru evitarea retrogradării dacă pierde cu Chindia în ultima etapă

  • FC Voluntari bate UTA pe propriul teren. Ilfovenii ar face și ei 30 de puncte. Nu au beneficiat de rotunjire în plus, astfel că ar fi avantajați în caz de egalitate de puncte cu Dinamo, care a primit jumătatea de punct.
  • Gaz Metan să nu piardă cu Poli Iași acasă. Medieșenii ar ajunge și ei la 30 de puncte cu un egal. Au beneficiat și ei de rotunjire, dar ar fi peste Dinamo datorită numărului mai mare de puncte din sezonul regular.
  • Viitorul să nu piardă cu Astra Giurgiu. Constănțenii sunt și ei avantajați la egalitate de puncte cu Dinamo. Au beneficiat și ei de rotunjire, dar au avut mai multe puncte în sezonul regular.
ADVERTISEMENT

Există și un scenariu în care nu mai puțin de patru echipe ar putea ajunge la 30 de puncte după ultima etapă din play-out: Dinamo, FC Voluntari, Gaz Metan și Viitorul. Dintre acestea, una ar trebui să meargă la baraj, iar aceea ar fi Dinamo. Asta dacă Dinamo pierde, Gaz Metan și Viitorul fac X, iar FC Voluntari câștigă.

Am putea avea patru echipe la egalitate cu 30 de puncte. Scenariu care ar trimite-o pe Dinamo la barajul pentru Liga 2

FC Voluntari ar fi automat salvată în acest scenariu, pentru că este singura dintre cele trei care nu a beneficiat de rotunjire. Dinamo ar fi dezavantajată în departajarea în trei cu Gaz Metan și Viitorul pentru că a avut mai puține puncte decât cele două în sezonul regular.

ADVERTISEMENT

Viitorul este obligată să câștige ca să se asigure că va evita barajul la finalul acestui play-out. Asta pentru că la egalitate de puncte cu FC Voluntari ar fi dezavantajați. Iată care sunt scenariile care ar putea trimite la baraj fosta campioană.

  • dacă face egal cu Astra, Viitorul poate fi trimisă la baraj dacă se întrunesc toate următoarele condiții: Dinamo să ia măcar un punct contra Chindiei, Gaz Metan să facă egal cu Poli Iași și FC Voluntari să bată UTA.
  • dacă pierde cu Astra, Viitorul poate fi trimisă la baraj dacă FC Voluntari bate UTA.

Gaz Metan este și ea salvată dacă bate în ultima etapă, pe CSMS Iași, echipă deja retrogradată. În caz contrar, poate fi trimisă și ea la baraj. Iată scenariile care o trimit pe Mediaș la baraj:

  • dacă face egal cu CSMS Iași, Gaz Metan poate fi trimisă la baraj dacă se întrunesc toate următoarele condiții: Dinamo să ia punct cu Chindia, Viitorul să bată pe Astra, iar FC Voluntari să bată pe UTA
  • dacă pierde cu CSMS Iași, Gaz Metan poate fi trimisă la baraj dacă FC Voluntari bate pe UTA, iar Viitorul ia punct cu Astra

Hermannstadt și Astra Giurgiu se luptă să scape de locul 15, care duce direct în Liga 2

Hermannstadt și Astra Giurgiu au și ele calculele lor, pentru evitarea retrogradării directe. Lucrurile sunt mult mai clare între cele două. Astra ar fi avantajată în caz de egalitate de puncte pentru că a avut mai multe puncte în sezonul regular. Niciuna dintre echipe nu a beneficiat de rotunjire.

În aceste condiții, Hermannstadt este obligată să câștige în ultima etapă, cu FC Argeș, pe propriul teren, pentru a mai spera că poată evita retrogradarea. Și ar mai avea nevoie ca Astra să nu câștige pe terenul celor de la Viitorul.

ADVERTISEMENT