Fotbal intern

Dinamo vrea să transfere mijlocaş cu 6 meciuri în Champions League. Când va semna

10.12.2018 | 17:33
Wayne Rooney şi Ioan Filip în Oţelul Galaţi - Manchester United

Dinamo îl transferă pe Ioan Filip, mijlocașul defensiv în vârstă de 29 de ani care a reușit să câștige titlul de campion al României cu Oțelul Galați în 2011, anunță gsp. Mircea Rednic este cel care a insistat pentru ca fotbalistul să ajungă sub comanda sa.

Ioan Filip este liber de contract în acest moment, toate acestea după ce și-a reziliat înțelegerea cu Debrecen la începutul lunii noiembrie a acestui an. Cele două păți au ajuns la un acord, iar Ioan Filip va semna cu echipa din “Ştefan cel Mare” în proporţie de 95%.

Ioan Filip, aproape de un transfer la Dinamo

Ioan Filip a început fotbalul la Oradea, iar pe parcursul carierei a mai jucat la FC Bihor, Oţelul Galaţi, Petrolul Ploieşti, Viitorul Constanţa şi Debrecen. Cea mai mare performanţă din cariera lui a avut loc în 2011, atunci când a reuşit să câştige titlul alături de Oţelul Galaţi. Ioan Filip evoluează pe postul de mijlocaş la închidere, acolo unde Mircea Rednic îi mai are pe Armando Cooper, Rachid Ait Atamane şi Tomislav Gomelt, dar ultimul se află pe lista plecărilor.

Nu este prima dată când Mircea Rednic doreşte să lucreze alături de Ioan Filip. Cei doi au mai colaborat la Petrolul Ploieşti, în al doilea mandat al “Puriului” la gruparea “lupilor”. Filip a fost titularizat meci de meci de către Mircea Rednic şi se număra printre favoriţii antrenorului care acum se află la Dinamo Bucureşti.

Ioan Filip în perioada când juca pentru Petrolul Ploieşti

Ioan Filip are 6 meciuri în Champions League

Ioan Filip este cotat de site-urile de specialitate la 250.000 de euro, iar pentru Debrecen a jucat în 50 de partide şi a oferit 4 pase decisive. Cele mai multe meciuri le-a bifat în tricoul celor de la Oţelul Galaţi (96). Mijlocaşul în vârstă de 29 de ani a evoluat alături de gruparea din Galaţi şi în Champions League, acolo unde a jucat în 6 partide, toate din postura de titular.

Iată meciurile jucate de Ioan Filip în Champions League:

  • FC Basel – Oţelul Galaţi, scor 2-1
  • Oţelul Galaţi – Benfica, scor 0-1
  • Oţelul Galaţi – Manchester United, scor 0-2
  • Manchester United – Oţelul Galaţi, 2-0
  • Oţelul Galaţi – FC Basel, scor 2-3
  • Benfica – Oţelul Galaţi, scor 1-0