Fotbal intern

Dinamo vrea să scape de Katsikas, la trei luni de la prelungirea contractului

03.09.2018 | 11:35
Dinamo vrea sa scape de Katsikas la trei luni de la prelungirea contractului
ADVERTISEMENT

Dinamo vrea să scape de Katsikas la doar câteva luni după ce formaţia din Ştefan cel Mare îi prelungise angajamentul. Oficialii dinamovişti sunt supăraţi pe greşelile pe care Girgos Katsikas le comite în defensiva echipei şi vor să renunţe la serviciile jucătorului adus în 2017.

La începutul acestei veri, FC Dinamo Bucureşti anunţase că i-a prelungit contractul fundaşului grec: “Oficial! Giorgos KATSIKAS la Dinamo până în 2019! Fundașul central Giorgos Katsikas a semnat în această seară un nou contract cu clubul din Ștefan cel Mare, valabil până la finalul sezonului competițional 2018-2019.

ADVERTISEMENT

Dinamo vrea să scape de Giorgos Katsikas

30 de meciuri a jucat Katsikas pentru Dinamo în toate competițiile, Liga 1 Betano, Cupa României și Europa League. Fundașul central al echipei din Ștefan cel Mare a marcat 3 goluri în tricoul alb-roșu în meciurile cu Juventus București (dublă) și cu FC Voluntari. 6 este numărul echipelor din cariera lui Katsikas. Fundașul grec a evoluat pentru Olympiakos Volos (2008-2009), Iraklis (2009-2011), PAOK Salonic (2011-2015), Twente (2015-2016), Esbjerg (2016-2017) și, din vara anului trecut, FC Dinamo București. 28 ani va împlini Katsikas, săptămâna viitoare, pe 14 iunie. Născut la Salonic, Katsikas are trei selecții pentru reprezentativa U21 a Greciei”, scriau cei de la FC Dinamo Bucureşti pe data de 6 iunie 2018.

Deranjaţi de greşelile pe care le face în mod constant în apărare, mai ales că Giorgos Katsikas are şi cel mai mare salariu dintre fundaşi, conducerea lui FC Dinamo Bucureşti vrea să renunţe la Katsikas, scrie GSP. 

ADVERTISEMENT
Dinamo vrea să scape de Katsikas. Fundaşul grec Giorgos Katsikas în meciul de fotbal dintre FCSB şi Dinamo Bucureşti din etapa a XII-a a Ligii 1 Betano, disputat pe Stadion Naţional Arena din Bucureşti, duminică, 24 septembrie 2017.
Dinamo vrea să scape de Katsikas. Fundaşul grec Giorgos Katsikas în meciul de fotbal dintre FCSB şi Dinamo Bucureşti

Claudiu Vaşicovici a vorbit recent despre jucătorul celor de la FC Dinamo Bucureşti şi spune că acesta nu ar trebui să joace la o echipă cum este cea a “câinilor”: ”Katsikas? Pe vremea noastră, nici la liga a treia nu juca. Eram noi mai lenţi pe vremea aia, dar aveam o tehnicitate ieşită din comun. Acum toate echipele pun accent pe partea fizică, tactică… o fază fixă, o lovitură liberă şi poate iese ceva. Aduceţi, bă, fotbalişti la fotbal! În general, fotbalul este în groapă în România. Mai trebuie doar să aruncăm pământ peste. Ce s-a făcut în fotbal în ultimii ani? S-au construit trei-patru stadioane. Singurul care a făcut ceva a fost Hagi. Dar din păcate, el produce doar pentru România. Jucătorii pe care i-a trimis afară, s-au întors toţi”, ”, spunea Claudiu Vaicoşvici.

Giorgos Katsikas s-a născut pe 14 iunie 1990, la Salonic. Acesta a început fotbalul la Iraklis şi a mai activat la echipa mare a clubului, apoi la Olympiakos Volos, PAOK Salonic, Twente, Esbjerg, de unde a venit pe 1 iulie de la FC Dinamo Bucureşti. Fundaşul câştigă lunar 9.000 de euro, atât cât iau împreună Kino Delorge, Mihai Popescu, Ricardo Grigore, Denis Ciobotariu, Sergiu Popovici şi Vlad Olteanu, de aceea conducerea din “Groapă” vrea să renunţe la acesta. Rămâne de văzut şi dacă Ionuţ Negoiţă va reuşi să-l facă plecat pe fundaş.

ADVERTISEMENT

Înainte să semneze prelungirea, Katsikas ameninţa că pleacă: “Nu știu, poate 50-50. Este o situație ciudată, trebuie să mă gândesc bine. Nu este o decizie ușor de luat. Este adevărat că mai am și alte oferte, motiv pentru care trebuie să merg acasă și să mă relaxez și să mă gândesc la pasul următor. Sper să rămân aici și totul să fie bine”, a încheiat Katsikas.

800.000 de euro este cota de piaţă a lui Giorgos Katsikas